February 15, 2016

♥ Unexpected Feeling. (Part 3)


** Sambungan Unexpected Feeling.(Part 2) **
** Dinasihatkan baca ⬆⬆⬆⬆ dulu baru baca ⬇⬇⬇⬇ **

Till one day. Dia message aku balik. Message like nothing have happen before. So that time, aku pun like "biarlah weh, benda dah lepas, mungkin dia dah regret" Senang sangatkan aku memaafkan? Kehkeh Aku pun layan dia macam biasa balik. Like a friend. Not more than that. Pastu makin lama makin baik macam dulu. Dah boleh lepak lepak sesama. Same goes to the whole class. Aku and friend dah boleh terima para lelaki dalam this new class. Malah rasa macam dorang lagi bagus dari class yang lama. Ntah la. Time sedar ni, kami memang bersyukur gila and dalam masa yang sama kami menyesal marahkan cikgu yang suruh kami pindah. Nama dia Cikgu Mustafa Kamal. Dia telah pun meninggal dunia time kami form 5. Maafkan kami cikgu. Al-fatihah.

Back to the story. So dia still mengacau aku macam dulu. Duk nak kat aku balik. and aku pernah cakap kat diri sendiri, "jangan terima dia balik Hana, dia tu main main. Tak pernah serius. Hang nk dia tinggal hang lagi ka? Kali ni berapa minggu? Sehari? dua hari?" Hahaha. Memang aku nekad gila la taknak "baik" dengan dia macam dulu. Then aku dengar dia pun duk mengayat sorang budak perempuan sekolah lama dia time dia form 2 dulu. Dorg jumpa balik time pi sukan peringkat sekolah. Dia budak sukan, budak tu pun budak sukan. Eloklah. Hahaha Tak dinafikan, memang aku jeles. Tapi hmm sikit jela. Kehkeh.

Then aku terfikir, dia still nk mengorat aku, tapi duk nak kat perempuan lain jugak? Aku memang down gila la time tu. Rasa macam diri ni tak dihargai langsung. Taktau la tak dihargai kut mana? Rasa macam oh, kalau dapat aku, hg lupa dia? Kalau hg dapat dia hg lupa aku? Memang sakit hati gila weh. Aku ni mcm spare la? dah takdak hat lain baru mai cari aku balik. Lebih kurang macam tu la. Kehkeh. Aku duk fikir, dia ni still suka aku ka dak? Ka aku ja perasan tehegeh hegeh sorang sorang? Hahahahhaha.

Dalam masa duk nak baik balik dengan aku? hg boleh duk mengayat budak lain? Hahahaha. Aku ckp kat diri aku, memang dia ni tak serius langsung. Lantak dia la Hana oi. Pastu aku ada tulis dalam facebook. Sebijik macam yang pernah dia cakap kat aku dulu, "Once you broke my heart, you'll never get it back. Ingat ayat ni tak budak? Itu yang saya sedang lakukan" Kehkeh im pretty sure dia baca benda tu. Dia stop kacau aku. Aku rasa dia duk syok perayat budak sekolah lama dia tu kut. Tu yang lupa aku. Kahkah. 

Pastu time goes by... kami just sembang biasa biasa dalam kelas. Macam kawan kawan biasa. Message tanya kerja sekolah, jadual apa esok, bla bla. Then a year past. Bila turn next year.. aku form5, aku ingat boleh la hidup tenang sikit. Tapi....T_T 

No comments:

Post a Comment

No harsh word. Thank you! x