May 15, 2016

♥ Unexpected Feeling. (Part 4)



** Sambungan Unexpected Feeling. Part 3 **
** Dinasihatkan baca ⬆⬆⬆⬆ dulu baru baca ⬇⬇⬇⬇ **

Dah New Year. Form5 (2013). Our last year being a school student. This year we're having our penentu-masa-depan exam, which is SPM. Bila dah form5, aku ingat boleh la hidup tenang sikit. T_T  No more distraction from him, aku pun dah boleh lupakan dia kut. Tapi still ada la saki baki dia. Tapi yeah, aku yakin mesti boleh buang. Aku try jugak lupakan aku suka dia, sebab my friend pun tak suka dia. And dia dah banyak buat aku sakit hati. Hmmm..

Pastu dengan tiba tiba, tah mai ribut angin mana ntah T_T Cikgu kami, Cikgu N. Kelas kami boleh tahan rapat dengan dia. Cikgu N duk kenen kenen aku dengan dia. Duk usik usik aku. Aku tak pasti Cikgu N tau mana T_T Yang penting kenapa sekarang cikgu? Kenapaaaaaaaa sekarang? Aku macam rimas pun ada. Setiap kali cikgu duk kacau kacau aku, aku kata takmau. Jenuh aku tepis. Pastu cikgu pernah kata "ha benci la benci, lama lama nanti suka baru tau" Aku macam eh please lah cikgu, aku takkan suka dia dah. Haha cakap dalam hati jela. Musnah tahun harapan aku nak hidup tenang. Hahahaha. 

Banyak bulan jugak la cikgu duk kacau aku. Sampai la satu hari kawan kawan aku tanya "weh hang suka dia ka?" "hang pernah couple dengan dia ka?" "awat takbgtahu kami" Aku macam kelu. Hampa semua tau mana? T_T Pastu my bestfriend cerita... "Dulu time nak akhir tahun lepas kut? dia ada mintak number phone hang kat aku. Dia kata dia rindu hang. Dia kata dia terdelete number hang. (aku sure dia delete time lepas clash tu) Pastu aku curios awat dia rindu hang? Dia macam sungguh sungguh duk mintak, aku bagi jela. So ni yang kami nak tanya ni." Aku cakap dalam hati, oh dia ni la sebab mamat tu msg aku balik. kehkeh. Pastu aku cerita dah semua. Baru dorg tau salasilah perhubungan kami. Kahkah. 

Then dorg kata hang nk couple dengan dia, couple la. Walaupun kami tak suka dia, kami tak kisah. Benci boleh dibuang. Janji hang bahagia sudah. Pastu aku cakap dalam hati, buat apa? Bg dia tinggal aku lagi? Hahahaha. Aku tak cerita kt dorg bab couple dua minggu tu. Tapi aku bgtahu la aku suka dia, kami memang baik dulu bla bla. Aku taknak cerita part clash 2minggu tu kat dorg sebab kalau dorg tahu, hampes nak bagi keizinan rapat dengan mamat tu balik. Lagipun, weh malu ah nak cerita kat dorg aku kena dump lepas dua minggu. T_T Hahahaha. 

Pastu beberapa minggu kemudian, dia rapat dengan aku balik. Sumpah weh aku taktahu apa dalam kepala dia. 

Unexpected Feeling. Part 5. 
Adios.

No comments:

Post a Comment

No harsh word. Thank you! x