August 15, 2016

♥ Unexpected Feeling. (Part 5)



** Sambungan Unexpected Feeling. (Part 4) **
** Dinasihatkan baca ⬆⬆⬆⬆ dulu baru baca ⬇⬇⬇⬇ **

Pastu beberapa minggu kemudian, dia rapat dengan aku balik. Sumpah weh aku taktahu apa dalam kepala dia. Mana perginya prmpuan skolah lama dia tu? Dah kena reject kut. Haha. Tapi takpelah, biarlah dia Hana oi. Sampai satu hari tu, dia duk kongsi meja dengan aku dalam class. Dalam makmal. Kat mana mana jelah. Situ la tempat dia buat kerja, situ la tempat dia tidur, situ la tempat dia bising T_T. Tiap tiap hari macam ni weh. T_T sampaikan pencil dia pun dia suruh aku simpan untuk dia. Pencil case aku jadi pencil case dia. T_T Cikgu N lagi syok la macam tu. Tak habih habih pekena aku. Aku pun dah okay dengan dia balik. Ntah time ni baru aku sedar. Mamat ni baik rupanya. Ada benda kat dia yang buat aku suka dia. Aku taktahu benda apa.... 

Kami terlalu baik sampai la one day my parent dapat tahu. Jangan fikir yang seram seram. Hahaha. Act, my parent tak buat apa pun. Dorg dah kenal pun dia sebab my daddy cikgu sekolah tu jugak. Kehkeh. My parent tak kisah pun ha. Pastu my first time face to face with his mother bila sekolah buat Majlis bacaan yasin. Kehkeh. His mother pun ok je, suruh belajar elok-elok. Jangan duk sibuk bercinta ja. Hahahaha. His father pulak, aku first time jumpa, time ambil result percubaan SPM. Masa tu tengah jalan ramai ramai dengan kawan kawan aku, dia tanya "macam mana result? Ok?" Aku pasti dia tanya semua orang. Apa yang aku tak pasti dia kenal tak, aku ni gf anak dia. KAHKAHKAH.

Day by day past, kami study sama sama, pi library sama sama. Bukan berdua je ok? Ada mybestfriend skali. Kehkeh. Memang setiap petang muka kami bertiga jelah kat library tu. Sampai pakcik jaga tempat letak beg tu pun kenal kami dah. Hahaha. Pastu SPM pun tiba T_T Setiap kali gap antara subject tu, kami sekelas akan study kat kantin. Tanya apa taktau, hafal apa yg tak terhafal. Merungut subject tadi susah, merungut takboleh nak hafal dan paling penting, makan. Everytime gap, parent kepada para SPM-ers ni akan datang hantar makanan memandangkan kantin tak bukak and pihak sekolah takbenarkan kami keluar. Hehe. Ayah aku slalu beli lebih satu untuk dia. Hahaha. 

Alhamdulillah, kitaorang satu class boleh jawab dengan baik. Rasa happy nak mampus weh dah habis SPM. Rasa macam tak sabar nk masuk Uni, nak jadi adult. Lepas paper last tu memang aku taknak fikir dah bab skolah. Serius. Hahaha. Tapi bila dah masuk Uni ni, ha baru tahu nak rindu sekolah balik. Baru tahu susahnya bila dah besar. Hahaha. 


Lepas dapat result University mana kitaorang dapat, dia kata kat aku, "You, kalau UPU you takdapat and you kena pi johor, kita berpisah? Ok?"   

Sorry pendek! :p Buzy sangat, tapi nak tulis jugak. Ha ni la dia result dia. kehkeh. Sorry ye! 
Unexpected feeling part 6. 
:) 

No comments:

Post a Comment

No harsh word. Thank you! x