November 15, 2016

♥ Unexpected Feeling. (Part 6)


** Sambungan Unexpected Feeling. (Part 5) **
** Dinasihatkan baca ⬆⬆⬆⬆ dulu baru baca ⬇⬇⬇⬇ **

About the result, ntah la aku rasa aku mmg tak all out kat SPM aku. Ntah? Tu yang result hampes tu kut. His result is better than me. Of course la, dia kan budak pandai. Aku budak blur blur. Hahaha. Sementara duk cuti SPM tu. Kami buatlah apa yang patut dibuat bila orang tengah bercuti. Bersuka ria bla bla. Memang tak fikir langsung pasai buku ke, sekolah ke, ape ke. Hahahaha. Baju and tudung sekolah aku habis diconteng. Hahaha dah jadi tempat doodle. Sampai skarang aku still simpan baju tu. Tak basuh pun. Bukan ape, takut hilang bekas bekas pelukkan kawan kawan. Kehkehkeh. Sampailah bulan April, where all the result yang kami mintak keluar. Memang berdebar gila weh.

Result segala bagai yang kami mintak dah dapat. Aku dapat 3tawaran dari Uni swasta. Dia aku takingat dapat berapa. Ada dua course aku dapat and aku mmg minat benda tu, computer and fisiologi. But then, ayah aku tak kasi pi fisiologi. Ntah le knapa. Then tinggal satu, something berkaitan computer. Multimedia ape tah. Nak tahu belajar kat mana multimedia tu? Johor. Aku di utara, and johor di selatan. Ok. T_T Aku cakap takpe Hana takpe, tunggu UPU ok? Takpe. 

Then, untuk dia. Yang aku ingat, dia dapat dua interview. One for Sport Science UiTM, one for Aviation UniKL tak silap? Both dia suka and dia pergi interview. and paling dia minat, Aviation. Pastu dia kata kat aku, "You, kalau UPU you takdapat and you kena pi johor, kita berpisah? Ok?"  Pastu aku senyum je dekat dia without replying him. Aku fikir, dia ni mmg takboleh hidup jauh dengan gf dia kut? First, aku dapat class lain lain dengan dia, dia mintak clash, and this one? Aku kena pergi jauh pun dia mintak clash? Alahai manja sangat aih budak ni, tabuh satgi kut. Haha. 

My feeling time tu, im very sure that i''ll get something on UPU. I'll get something. Just wait. Dia takhabis habis risau result UPU aku takut takdapat, sebab yelah dia kan budak pandai, confirm la dapat. Aku ni budak blur blur. Kalau bernasib baik dapat la, kalau takbernasib baik. Hmm bye bye le. Aku cakap kat dia, "relax la. I will get somethinglah." Dia like, "ok ok. hang better dapatkan something, and make sure its not far from me." Aku beliakkan mata depan dia and cakap, "ingat I witch ke ape, boleh tentukan and tukar tukar result UPU tu." Dia gelak je lepas tu. 

Aku tunggu dengan penuh harapan result UPU ni, sebab tarikh tamat untuk response on the tawaran yang untuk computer tu sehari sebelum result UPU keluar. Memang gila lah, pening kepala aku nak buat decision weh. Yela, masa depan aku weh. T_T Then habis habis fikir, aku let go je course multimedia tu. Then, dua hari lepas tu. Result UPU keluar. And YEAY! Aku dapat UiTM perlis course sains. And teka dia dapat mana? Jeng jeng jeng! 

Unexpected Feeling. Part 7
Adios. :)

No comments:

Post a Comment

No harsh word. Thank you! x