December 29, 2010

sorrow :]

okeh !

sorrow.

Fahimah & imdud tinggalkan kami :)
Jarang online dalam masa taon 2011 :)
kena study hard for my PMR er act for my SLR kot :P
no no for my PMR okeh ! :]

tata my lovely blogie :)
im not be able to update u
Farhana Radzuan !
December 25, 2010

zZzz ~

Photobucket

erm saya nk crita apa arini?
yes! ada critaa..
kebetulan saya melawat blog thea
dia join geng blog PINK
aq baca PINK tros terimbas kenangan lalu time aq standart 5
hahahahaahahaahaha
*gelak dulu oke !

time tu saya sungguh meluat dengan pekataan PINK and warna PINK !
sebab sebab dia...
nk crita tak mo?
crita tak mo?
tak mo crita?
oke atas permintaan ramai saya crita~
bhaha

One upon a time....
there was a girl named Miss M and her bestfriend Miss Z.
they have been berkawan since in they standard 1.. wow !
then come a girl that named Miss P
she's a nice girl..
ala ala tomboy
but love PINK like hell !
semua barang dia PINK kot -,-
dia juga sukakan barbie..
tak tomboy lah kan tu? xP
one day..ntah mcm mane Miss Z baek dengan Miss P..
Miss M nih pown ape lagi jealous giler la !!
Gahhhh feel like
"RawwwRRR i want to kill my neighbor tonight !!"
hahahahaa
okeh start dari tu Miss M hate all thing that Miss P minat.
termasok colour PINK n apa apa pown berkaitan PINK !
kira staon jugak ar Miss M breakaway dengan PINK
smpai Miss M buat Group Anti Pink kt Tagged..
Bhahah~
ramai jugak yg join :P

okeh pasal tu lah saya benci PINK
tapi setelah naek form 1..
saya telah berjinak2 balek ngan warna PINK
even korg tngok blog aq pown besepah PINK right? :P
tapi aq tak ler addicted gile gile punye
sikit sikit sadjaa~

Pelajaran
Jngan jelous tak tentu pasal.
Tidak suka akan mnjadi suka dan benci akan menjadi sayang
so beware ! jngan bnci tak bertempat..haha

p/s - Miss M da berbaek dengan Miss P..even dah berkawan baek pown :]

Pink im sorry terpaksa breakaway with you dulu..
Farhana Radzuan !



December 15, 2010

*excited*

wee my blog da baru..
sweet + blank kot aq tngok
tapi oke la dari yg before this -,-
saket hati aq tngok yg sebelum neh..
ngeng betol -,-

oraits oraits suda lama aq tidak keupdatean belog ini..
sibuk kot..tlong mak aq wt pelamin foe sepupu aq..
ingat nk update pas kenduri sepupu aq..
tapi suda gian mau taip pnjang2..
*bhahaha

suka pulak aq tngok blog aq yg ala ala sweet nih.
bhaha~
tak caya lak aq ley buat belog aq smpai sweet -,-
cari punya cari kt blog skin tu..
haram langsung satu pown tak lawa -,-
last2 jumpa gak yg nih..
boley la tahan~~

wee
korang mkn tak lagi?
ngantok tak?
lapa tak?
korg tido kol bape smlm?
korg tnga wt ape?


err...actually aq tak tau nk tulis apa -,-

itu je kot
see ya
Farhana Radzuan !


December 13, 2010

Tag tag n tag~

okeh saya buat mende nih kerana saya di TAG oleh thea and fathin
saya akan gabungkan kedua dua nya -,-

okeh ini dari theaa~

1 . Adakah anda rasa anda hot ?
erk? HOT? tidak kot -,-

2 . Update wallpaper yang anda guna sekarang ?
er saya tidak faham -,-

3 . Cerita pasal gambar ini .
nothing -,-

4 . Kali terakhir anda akan pizza ?

pizza?pizza tiruan ke pizza betul?ntah saya lupaa -,-

5 . Lagu terakhir anda dengar ?
ermm last last last..like a g6~ haha

6 . Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini ?
tak buat apa apa kot or just chatting2

7 . Selain nama sendiri , anda dipanggil nama apa ?
er syg..bubble..mereng~ yg tu ja kott

8. Tag lagi 5 org .
er tag?mlss kot..bia berenti kt sini sadjaaa mende alah yg memenatkan ini -,-

9 . Siapa orang num 1 dgn anda ?
num satu kalo tag ka? FATHIN IZZANI ~ bhahaha

10 . Katakan sesuatu pada org num 5 .
sadesss nk kene tag jugak ka nihh? -,-

11 . Num 3 ada hubungan dgn siapa ?
saya rasa dia cuple dngan 2 org.. no 2 and no 4 -,-

12 . Bagaimana pulak dgn num 2 ?
num 2?cer tnya sndri..die suh saya simpan rahsia.. *bhahaha

13 . Kata-kata cinta pada org num 4 .
num 4? oh i love u dear <3>

14 . Berikan empat fakta yg anda tahu ttg org yg anda tag .
empat fakta? satu dia ada hidung.dua dia ada mata.tiga dia ada telinga dan empat dia ada tangan~

and this from athin~

1.sape yunk bgy award niee??
gadis suka coklat :)

2.apee komend anda tentang yunk mmberi awards niee?
awards ke nih? xrasa teruja pown dpat award nih -,-

3.blog yunk slalow anda singgah?
belog cEro~ belog WZ belog athin and belog sewaktu denganya * mls mao type

4.ayad yunk slalow anda tnggalkan di shout mix orang?
er apa yg terlintas dikepala? -,-

5.tagkan kepadee limaa blogger yunk lain.
tamoooooo ~

selesai kot -,-
lepaih ni sapa2 tag aq lagi -,-
aq tamaooo buat dahh -,-
i hate this !
seriously !
December 11, 2010

wiwit

yes skrang aq suka sebut perkataan WIWIT -,-
dimana aq berada disitu lah ada perkataan wiwit..
bhaha xP

tujuan aq tulis belog pagi2 [rabun] nih cuma nk bgitau !
esok lusa da esok selepas lusa aku tidak akan on9~
heee suke-suke ;DD
suka la sngat -,-
argh mesti rindu dengan bunyi chat FB
bunyi CB org msok dan org chat~
bunyi forntierville~
bhaha xD

kemana daku pergi
tidak usah dikau tahu
yang penting daku pergi ke tempat yg elok~
dan aku akan jaga diri aku sebaik mungkin
usahlah dikau bersusah hati
bhahaha~
xley blaa

okeh pai sini sajaa~
aku sudah mao pergi..
tata
assalamualaikum :)

p/s : nnt aq balek aq critaa~
December 7, 2010

Saya :)


Ape benda yang paling penting dalam hidup korang?
paling? urmm...
comp nih kot -,-
kalo shari tak on9 boley jadi gila kot *bhaha

Benda terakhir yang korang beli guna duit sendiri.
guna duit sndri eh?
baju kot..
ntah lama da x de duit sndri..haha

Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan dan temanya korg nanti ?
err..
tak penah plak tepiki sblum nih..
tapi dah disebabkan bende alah nih tnyaa kne la piki jugak..*bahaha
kt rumah..temaa nk tema ala ala garden
huuu msti lawaa ~~

Adakah korang sedang bercinta sekarang.
Cinta Ini Cinta Gila~~

Kat mana korang selalu jumpa kekasih korang?
kt dlam rumah tepi pintuu depan tingkap :PP

Novel/Buku/Majalah yang korang beli.
novel : semuaa novel ada kt kedai
buku : terbaru aq beli..buku komsas form 3 *bhaha
Majalah : ermm aq tak layan sngat mjalah last beli mjalah upin ipin kot *bhahaha

Apakah nama penuh korang?
Hanis Farhana Binti *censored

Antara mak,ayah,dengan kawan..mane yang korang rapat?
err..computer ?

Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup?
err...org ke? x de kot -,-
jup2 maybe org yg buat crita scary movie -,-
mcm sial crita tu -,-

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
errr , yes and no . *bhaha

Dimana tempat yang korang betul betul nak pegi?
heaven.. hee~

pilih salah satu..peluk atau cium.
err under aged -,- *bahaha

Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang.
hurmm..
first spana *create by maizan
second pembersin terkuat? maybe -,- *create by kaum 2a7
third budak mereng *create by dri sndri bhahaha

5 benda yang korang sangat sayang dalam hidup korang.
family first
computer of course
modem.. *klo tak x de le aq on9 -,-
phone? maybe -,-
anda yg sedang mbaca !

5 lagu yang paling korang suke dan selalu dengar ?
aishiteru-zhilivia
disaat aku mencintai-dadali
jngan bertengkar lagi-kangen band
just the way u are-bruno mars <3
love like woe-the ready set
Frequency-sodagreen
t-max-fight the bad feeling
err lebey2 lak aq -,- *bhahaha

Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut?
03 November 1996
err last smbut kt asrama skola smktj *bhahaha

7 orang blogger yang korang na tag?
xde2 mls mao tag.. xP

Cerita sikit tentang orang pertama yang korang tag.
she's a sweet girl :)



dibuat kerana penulis belog ini bosan :)
BHAHA

December 2, 2010

alangkah gembiranyaa mlihat layang2 terbang tnggi d awan...
ke kiri dan ke knan mngikut iramaaa tarikan tali si pemain..
tmbah gembira lagi bile layang2 trsebut mngeluarkan suara ktika mlayang..
namun kgembiraan awal itu bertukar mnjadi sedey bila layang2 itoo putus talinya -,-
layang2 yg tadinyee terkawal kini mlyang di bwa angin.....
jauh da tidak akan mungkin kembali lagi......
sinaran mata empunya layang2 yg tadinya mmncar kgembiraan bertukar mnjadi kesedihan....
sayuu mrenung layang2 yg tlah mula huilang ditiup angin....
bgitu juga kita mnusiaa yg telah kehilangan...
yng pergi akan ttap pergi dan tdak akakn kmbali lagi..
yg di tinggalkn trpaksa menyesuaikn diri dgn keadaan..
keadaan tanpaa teman disisi mnyelusuri liku2 kehidupan yg kadang2nya pahit dan ada kalanya manis :)


November 29, 2010

K e n a p a ?



kenapa hti dan prasaan mnusia ni x prnah ttap dan sring berubah ubah..
Knapa mnusia tak dak pndrian wlaupun sbenarnya dia ada pndrian..
knpaa kita sering xboley nk puaskan hati semuaaaa org..
knapa aq smakin malas skarang nih?
knapaa aq rasa mcm aq sedang mnipu sseorg?
knapa aq rasa mcm aq gila?
sat aq sedih..
sat aq happy..
sat aq rasa tak puas hati..
sat aq mnangis smbil tersenyum?
knapa mesti semua jadi mcm nih?

KENAPA..............................?
November 27, 2010

Cutest

arr i love this bear..
bila la nk dpat yg real ye?
takde sape nk kasik ke?*ehem2
hahahaha

why why why i like this bear?
smpai semua belog nih kalo boley nk muka dia ja..*muahahah
i don't know why i like f*cking much this bear..
aq rasa semua perempuan suka bila tngok muka bear yg ala2 mat saleh nih
hidung mncung gitu..
bohahaha~
okeh yg tu je aq nk crita..
ahaha~

cute kan?

rasa mcm nk peluk sadjaaa~

hana~ mencari who gonna gave me this bear ;P
November 26, 2010

Kawan Mean Everything :)

kalau korg syg sseorg..
korg kekallkan lah dia sbgai kawan..selama lamanyaa...
kerna kalau korg gadoh ngan dia..
korg ttap akan ada dia sbgai kawan..
sakit korg pun tak la parah sngat..
tapi.kalau korg dah angkat dia sbgai kekasih.
skali korg gaduh..
korg akan kehilangan diaa..
dan bakal bermusuhan..
atau mungkin
korg takkan hubungi dia lagi...
dan dia pown takkan hubungi korg..

so mana lebih baek?
KAWAN kan?


hana ~ mencari arah tujuan hidup untuk lebih bhagia :)
November 25, 2010

..........

huarwwgg..
setelah internet di rumah ku semacam anak ayam yg lebey dikenali sebgai sepupu kepada anak siput baru2 ini -,-
belog tidak dpat di update..
tapi aq rasa internet oke ke tak oke ke..same aje..
aq ttap tak update kan?
hahaha~

oke3
arini aq nk crita sal aapaaa?
korang nk aq crita sal apaa?
aq rasa aq nk crita sal aapaa?
sadessss -,-

okeh aq crita sal menerima dan menolak ..
menerima dan menolak benda or ORANG yg sememangnya baek dngan kita..
bukan senang nk menolak..dan bukan juga senang untuk menerima...
nk menolak..takot org tu terasa hati -,-
nk menerimaa..kita pulak yg kena jga hati org tu supaya dia tak terasa kan?
padahal kita bukannya ada apa2 perasaan terhadap dia

so yg mana lebih afdal untuk kita pilih?
menolak atau menerima?

bgipenasihat..aq rasa tugas mereka lebih senang..
kita mntak nasihat dia..
aq rasa ayat semua penasihat lebih kurang mcm ni je
"aq rasa baek kao tolak...lagi lama ko dngan dia..dia lagi menaruh harapan..kao tolak la dia baek2.."
peh -,- dia yg bercakap mmg la snang...
yaa yg bercakap lebih senang dari yg mengerjakan..
itoo adalah kenyataan..

apa aq melalot?
ahahaha~
korang paham ke tak nih?
kantoi muka dah berkerut -,-
tak paham la tu kan?
tak paham sila tnya penasihat penasihat anda

klo penasihat anda paham
credit(s) tu your penasihat !

merepek -,-


hana --> masih tetap hana..tiada yg berubah :)
November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha

wokeyy
kita layan lagu nih pulakk~


aq paling tak ley blah masa dia ckp
~heyy ku takot sekali tanpa basa basi kau ngajaq hepi2
~koboi kuchai
~sorry sorry cek
~sorry sorry pak
~matanya melotot
xD

okeh back tu the tajokk

Selamat hari raya haji
ampon maaf dipinta..
mai hari haji mesti aq pelik..
knapa lagu hari raya haji tak penah aq dengaq?
pelik sungguh..
buat ler satu lagu hari raya haji..

n satu lagi..
kesian kt lembu & unta & kambeng & kambeng biri biri kene sembelih..
tapi ade org ckp..
kalo kita kesian kt dorg...
kita HARAM mkn daging tu?
betul ke?
aih~~
musykil2..
tapi takpala..
jnji aq x kesian kt dorg -,-
and aq boley mknnnn dorg..
heee :P


November 14, 2010

Sipot Sedut

semalam hari yg dingin..
angin tiop sepoi sepoi bhasa.
.menenangkan siapa sahaja yg berada di tingkap bilikku~
-sjak bila aq pndai bersastera?-

oke takat itu saja :)
smlm aq pi Jusco Perda..
semata-mata mao cari buku yg berjudul "Cinta Tiga Suku"
tngok tajok pown da tao mesti best kan?
sapa yg tidak merebut peluang untuk memilikinya?
aq tao semua pasti ingin memilikinyaa
tapiii agak agak laaa..
tinggalla sebuah buku tu foe aq -,-
nih nk kebas semuaa lemak toi -,-

dengan berasa sungguh keeecceewwaaa
aq melangkah keluar dari kedai yg terkenal dikalangan peminat novel iaitu "Popular"
tapi aq punya idea baru untuk mengikis duit emak aq..
wahahahha
-gelak sambil mengusap2 kedua dua belah tngan dan mmbuat muka bengis-

aq mengheret emak dan abang ku ke kedai Memory Lane
kedai yg terkenal dngan gift2 card2 n benda yg kelihatan sweet.
itoolah kedai yg aq idam idam kan untuk bukak bila aq dah besar
-wah sungguh besar cita2 ku-

aq telah mem"pau" mak aq sebanyakkkk
RM23.90
xbnyakkan? :">
heee
7.90 aq gunaaa untuk beli lolipop indam idaman aq..
heeeee comel takkk?
akhirnyaa dpat jugaa aq miliki kao lolipop yg manis lagi warna warni..
and 16.00 lagi aq guna untok buat card Memory Lane..
hee card dia comel..
tu yg kt atas tu card dia laa..
sweet bukan? xD

heee sumpah aq sukaaa semuaa barang kt Memory Lane tu..
semuaaanyaa buat aq nk rompak kedai tu mlm nk juaa :)
ahaha~




p/s: sory tajok tiada kena mengena dengan cerita yg dikarang :)
biasa doh org mereng la katakan..
sekiann :)





November 11, 2010

ting tong

feeling empty.

like a glass that tak dak apa kt dalam.

just kosong

nothing to think

nothing to share

nothing to..argh!

nmpak ja ceria kt luar

dalam? tak dak sapa tau kot :)

im nothing foe everything .

-oke hentikan luahan hati..haha-

ermm orite2 jom kita lepak2 layan this song

PERFECT TWO



best doe

sapa tidak suka

sila pancung kepala jiran anda sekarang!

lyric ada kt my BF ye :">

malas plak nk copy n paste

so sapa nk lyric click home n ask my kesayangan pakwe dolu
MrGoogle..

sapa yg malas

sila klik di sini

hee ;DD


November 8, 2010

dam!

arini ari terBAEKK kt skola

memanjat gunung everest

tercangak2 cari kelas kt mana

-maklumlah dah 4 hari cuti-

nmpakk daaahhh

-lega-

cari tempat duduk

letak bag

"hyeee manussiiaaa ddalam kelas 2a7"

-bermonolog dalam hati-

turun perhimpunan

bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

bla bla bla bla bla bla bla bla

blub blub~

cobaan naek gunung everest skali lagi

antaq buku teks


slamat tinggal buku "kesayangan"
sebelum terlupa
tutup mata anda time baca "kemahiran hidup bersepadu"
untuk bebudak JUNIOR
sapa2 xdpat buku KH taon dpan paham2 ajela~
hahaha~


dpat buku teks FORM 3

peh buku teks math mcm nk suruh kpala otakk meletop time tu jugak -,-

mak sdara kucing jiran kao pown x sanggup nk baca -,-

dihighlightkan di FORM 3 yaa.

aq taon depan FORM 3


sungguh tidak kusangka aq sudah FORM 3

sungguh tidak kusangkaaa

tak kusangkaa

tak ku dugaaa

-stopthat-

yahh aq FORM 3 taon depan~

redha :)

yg penting aq kenaaa dpatkan 8a untuk PMR

ayah aq telah berJANJI



aq: ayah kalo adik dpat 8a PMR nih kann kann kann...

dady: nak benda lah tu

aq: yaaa exactly

dady: apa adik nk?

aq: nanak DSLR

dady: okeh JANJI ADIK DAPAT 8a

nnt siap ayah beli dua menda tu foe adik


muhahahaha

time tuh Allah je tau betapa gembiranyaaaa aq~

aq akan BERJANJI juaa..

aq akan berjuang dpat kan 8a

korang2 semuaaaaa yg baca kenaa jadi saksi aq

tapi kalo xdapat tu diam diam sudah lah yee

hahahha




November 5, 2010

Nelly - Just a Dream

I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

I was at the top and I was like I’m at the basement.
Number one spot and now she found her a replacement.
I swear now I can't take it, knowing somebody's got my baby.
And now you ain't around, baby I can't think.
Shoulda put it down. Shoulda got that ring.
Cuz I can still feel it in the air.
See her pretty face run my fingers through her hair.

My lover, my life. My shorty, my wife.
She left me, I'm tied.
Cuz I knew that it just ain't right.

When I be ridin man I swear I see her face at every turn.
Tryin to get my usher over, I can let it burn.
And I just hope she notice she the only one I yearn for.
Oh I miss her when will I learn?

Didn't give her all my love, I guess now I got my payback.
Now I'm in the club thinkin all about my baby.
Hey, she was so easy to love. But wait, I guess that love wasn't enough.

I'm goin through it every time that I'm alone.
And now i'm missin, wishin she'd pick up the phone.
But she made a decision that she wanted to move one.
Cuz I was wrong.

If you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.
I said, if you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.



hear n feel it. xD



October 27, 2010

walla~

Friend
mak saya cakap friendship is like money
it's easier made than keep
yaa i agree with that -,-

aq ckp ttang ni sbb aq RINDU my best fren
6 taon aq best fren ngan dia -,-
tapi skarang...
dah naek secondry school..
aq da tak rapat ngan diaa..

skola yg samaa..
tapi kelas laen..
so aq x rapat sngat dah ngan diaa
dia dah ada kawan baru..
aq pown da ada kawan baru..
tapi tetap takk sama mcm mcm diaa..
imydm dear !!

aq slalu gi skola rendah..(maklumlah mak aq ckgu skola ctu..so snang nk masuk kluar dari stu..haha)
nk ingat balek kenangan2 yg terciptaa ngan dia n kawan2 yg laen..

bila aq gi skola rendah
aq slalu gi tempat aq ngan dia slalu lepakk..
dua taon lepas time kami darjah 6
betul ke dua taon?
2008-2009 -2010
betol lah~ haha
kt tempat kami slalu lepakk tu
ade satu pokok betik..
kami gores nama2 geng kami kt ctu..
bnyak kami conteng kt ctu..
da jadi kertas untuk kami lak pokok tu -,-
pokok tu jadi lambang kami SAHABAT kot -,-
tapi bila aq pi minggu lepas..
dorg da tebang pokok tu -,-
pokok tu da takdee..
sedey tol..

awat la dorg tebang
tidak tahukah mereka pkok itu telah bnyak membantu mereka untuk mndapat kan oxygen
dan
mereka tidak tahukah mereka bahawa pokok itu bermakna untuk geng kami?
Grr -,-

tapi apa nk buat..dorg da tebang..
so redha jela..

for all my frenz..
aq doakan korg bahagia smpai akhir hayat~

n for my lovely best fren..
aq harap ko bhagiaa dngan kwan2 baru..
sihat2 selalu..
n one thing that u have to know..
i never foeget u n
i will always at your back to support u ;]

n for my NEW frenz
I LOVE U DAMN MUCH
all of u're the craziest people in this world~
hahahaha
for fathin
u r my new BEST FRIEND
i love u
thnx for being my friend dear ;]
hahahaaha~