April 28, 2014

When ur heart say "enough"


Hey guys. Update time.


So Hi. Long time no membebel here right? So hows life guys? Okay? Haha good then. My life. Its all goes chaotic now. Semua like mixed up and jadi tak teratur then boom meletup. Bored + live + Love + bad luck = BLERGH. Idk why. Ergh. 


And about what i choose for further study. Physiotherapy and perkembangan awal kanak kanak. Haha i dont even want it. It just like ah pilih je, minat nanti boleh dipupuk and kau suka bebudak right? nnt boleh jadi cikgu tadika or physiotherapy part kanak kanak. Then mula la fikir ah kalau aku takboleh nak ikut mcm mana nanti. Kalau aku failed mcm mana nnt. Then i was like "D*mn, you have choose it and you must serius dengan benda tu nanti, sebab benda alah tu tak boleh nak tukar dah pun nnt kalau dapat?" This is bad. Tu la orang cakap, "fikir dulu habis habis dalam dalam sebelum buat something dalam hidup kita. Fikir dulu, baik buruk. Fikir dulu, how it goes in future." Susah jugak berperang dengan diri yg dulu dengan diri yg sekarang. Dah macam orang gila. Serius.  


Then other than UPU. Aku dapat UniKL, course also in Physiotherapy. Hahahahahaha Why the hell aku pilih physiotherapy je semua. Lepas dapat result result ni baru aku sedar. Kenapa aku pilih benda alah tu je semua? Blergh. Then i got KPTM. KTPM ni macam aku suka. Course in Computer Graphic Design. But i dont even know apa kerja dia nanti. and the bad thing is, aku dapat kat Batu Pahat, Johor. Weh, aku kat utara. Dia bagi kat selatan nuh. Seriously, HOW DO I FREAKING SURVIVE THERE??! Sebab dari standard 1 till form 5 aku duduk bawah ketiak my parent. Asrama pun tak pernah jejak. Camping, school trip bagai tu pernah la, but it just for 2 or 3 days, paling lama 5. Serius. 


Tu la orang cakap. "Belajar berdikari weh. Susah nanti nak gi jauh jauh. Jangan harap ada je orang nak support kau. Kena pandai pandai sendiri jugak. Buat keputusan sendiri. Jaga diri sendiri." Tapi, aku bukan jenis yang tak reti yang nak jaga diri (sometime je merapu sikit......) and jenis anak mak or ayah, berkepit dengan dorg 24hours. It just weh JAUH SANGAT KOT. What if something happen. Tapi dulu aku jugak yang cakap nnt study nak study jejauh la bende la. Tapi skarang? Hahahaha. Cakap je lebih dulu. Bila dah depan hidung. Ha? Terkedu. My mom say, "tunggu result UPU dulu.. Kalau takdapat kita gi ziarah Johor ye dik" Hahaha. Then dapat Form6 aliran sains. WHAT? Nak hadap Chemistry and addmath AGAIN?! How about no? Im not into them serius. Bio aku boleh lagi. Physics aku ok ok lagi. Chemistry mmg aku give up. 


The worst is, KPTM, UniKL, and form6 semua deadline before 9 or 10 May. The hell man, result UPU keluar 4 or 10 may? What if kalau result keluar 10? Why man, macam memaksa je suruh kitaorang masuk sane. T_T Its not even fair. Tak faham ah. and one more, aku punya pilihan kat UPU semua tak ada yang interview. Hahaha. My friend semua ambil asasi tesl kat Uitm yang mmg kena interview, walaupun tu mmg aku nak pilih, tngok tngok ada interview, terus cancel. Lagipun asasi. Aku nak diploma terus. Hahaha. Hal yang paling aku lemah. Interview. Speaking infront of people yang baru jumpa. Cakap depan orang ramai. Aku memang benci benda ni. 


The bad thing about myself yg mmg tak boleh diubah is aku takkan cuba something yang baru yang aku tak suka and aku mmg takboleh buat. Bc aku tahu aku takboleh buat, and why even bother to do it? Orang cakap takde pengalaman la macam tu. Hahaha, why i need pengalaman for something that i dont like? Macam membazir je. Right? Oral English time sekolah pun aku macam bangang, bernasyid ke apa benda ntah aku buat kat depan class tu. That was depan my friend yang slalu jumpa tu? Kalau yang takpernah jumpa taktau la. Haiyo. How to present nnt kat U................. Im dead. 


Act, aku taktahu pun aku nak apa untuk sambung belajar nanti. Hahahaha. i dont even have cita cita. Hahahaha. Tapi dalam kepala otak aku ni ada satu, buat game. Taktahu kenapa aku teringin nak buat benda tu. Then aku bgtahu my dad. Then he said "Dik, hang nak buat game apa? Pilih yang ada masa depan la dik, hang merapu sungguh la. Game adik buat sapa nak main ha?" Then i was like okay. Okay. Ridiculous tahu. Okay know tunggu UPU. Then decide what to choose. Mintak mintak result 4May. Pls keluar 4May. T_T Eh tapi kan kalau kita daftar je cakap nak, then tak pergi boleh kan? Kaaann? pls cakap boleh. Hahaha. Okay enough then. Bye, xoxo 



April 27, 2014

when u try but..

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

When the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
I will try to fix you

High up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I

Tears stream down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I


Bye, xoxo 
April 7, 2014

Rasa macam nak update



Hey guys. Update time.

I've reach my dream on sebelum ni punya entry yang nk main tepi pantai. YEAY ME. Thanks to him yg rajin bawa gua ke sanaaaa Heeee. Ternyata berdua lebih baik dari keseorangan apabila di pantai. Hahahaha :p


So.. result SPM. Cukup mengambarkan bagaimana usaha aku sebelum ni. Haha. Okay la dari takde ape. Alhamdulillah. Hahaha time nak ambil tu aku tertengok si Fakhrul punya result. Hes got 2As. Punya la rasa taktau nak buat apa sebab i thought that was mine. Mmg sedih gila sebab semua my friend got 4As above. Tetiba aku dapat 2A je T_T Then makcik yg nak bagi tu tanya nama apa, aku mcm redha jela ckp "tu yang tu la, saya org last" Then dia kata "hat ni lelaki punya.. ish nama apa?" aku lega mmg taktau nak habaq aku bgtahu nama then aku slow slow ke pintu kluar sebab time tu cikgu BM tengah aim nak cari sapa yang takdapat A BM. Hahaha. Tetiba aku dengar "haaa Cik Farhana nak pi mana meh sini! Meh saya tengok" Hahahaha Time tu aku tak tngok lagi pun result. Then dah cikgu dah panggil, tengok jela. Hahaha Alhamdullilah BM got A, takde la aku kena siku dengan dia T_T Then tengah best best peluk dengan kawan kawan, aku dengar pengumuman "ada phone sesiapa yang tertinggal di counter result. Berwarna pink." aku dengar dengar dalam hati cakap -- "Oh shit is that my phone?" sibuk sibuk cari dalam pocket, then "oh okay my phone." Hahahahaha terus lari ke counter, ambil. Nampak? Punya best dapat result sampai lupa phone. Hahaha


So skarang merempat kat rumah. Tido bangun lepak. Macam sebelum ni tak? hahaha Tunggu result UPU and segala yg aku apply. Kalau satu pun takdapat. Erm. Erm. Sambung merempat lah aku. Tak pun sambung swasta. Takpun nak lagi extreme check form6 kalau dapat terus masuk. and yeah. Tengok la nanti macam mana. Aku apply Pendidikan awal kanak kanak and fisioterapi and science. Bawah dari tu semua marapu. Hahaha. Seni kulineri pun aku rembat ambik. Hahaha. Okay what, kalau dapat boleh jadi chef boleh bukak restaurant catering. Hahaha wtv. Abg gua ckp "Alah dok buat teruk fikir apadia adik, slalu dorg tngok yang tiga kat atas ja. bawah bawah tu pandang sebelah mata pun dak" Kalau udah dibilang gitu aku pun pilih jela mane pun.


Erm.. Dah lepas sekolah ni. Dah buat reunion kelas sekali. Kat De'Puh Garden Bandar Perda. Macam biasa, mesti tak cukup orang. Hahaha. Ntah la. Pasai. Nnt 20 tahun lagi buat reunion lagi k. Biar semua dah bercucu cicit angkut cucu cicit pi reunion k. Hahahaha -_- Lepas ni semua dah masuk U confirm lagi busy. Qila sorg je dah dapat Kolej Mara course ape tah engineering kat Beranang Selangor. Yang lain taktahu lagi. Peh serius tak sedia gila nak teruskan apa yang akan aku lalui nanti. Jumpa ke aku kawan yg macam skarang ni? Boleh ke aku gila gila macam sekarang ni? Confirm aku jadi budak nerd je nanti. Hahahaha diam ikut je cakap org. Hahahaha my God. Takpela, asal dapat kawan yg bagus cukup la. Dapat kawan yang tah pape mati aku T_T Mintak mintak dapat sekali dengan orang yg mmg aku dah kenal. Sorg pun cukup ah. Dah la aku jenis yang tak reti nak cari kawan. HELP MEHHH. Dah ah tak larat nak tulis dah. Bye, xoxo