November 30, 2015

♥ Its a FREE ART!

(click banner ^ untuk join)

So, sementara ada sebulan lagi kat rumah. Jom kita join give away banyak banyak. Kumpul luck untuk hidup kat tempat baru. Kehkeh. So this is the give away held by afiffrds sempena blog dia dah capai 100 followers. Hehe Tahniah!!! Rules dia pun senang je haaa. Hadiah dia, dia lukis potrait korg! Uish talented betul ni, aku lukis orang lidi pun jadi penyapu lidi tu tahu tak?! Stress betul. Hahaha. Join le, untung untung dapat le merasa jadi artis, org lukis muka kita. kehkeh
Tarikh tamat : 15 December 2015
November 29, 2015

♥ Penolong Pegawai Farmasi.


So.. yup. Im going to SPA. Aku kena masuk balik UiTM for semester 4 semalam, sebab esok dah start class. But im not going. So maknanya aku pilih SPA la kan? Hahahaha. My parent sokong, my family sokong. But not mybaby. Alahai, kesian pulak kat dia. Tapi dah nak buat macam mana. Takpe eh wak, kita try long distance relationship pulak. Baru la banyak pengalaman. T_T walaupun tak sanggup. Aduhai.. Im sorry. 

Takpela, dalam entry lepas theres quite number of people yg response. Thank you so much! Ramai yang suruh pi SPA sebab SPA lagi banyak kelebihan daripada stay UiTM. Yup, aku pun duk fikir jugak. Stay UiTM aku tak confirm pun dapat kerja. and memandangkan pointer aku pun hmmmm.. Degree pun ntah lepas ke tidak nak sambung. So... better SPA. We can start it all over again. This is my new chapter of life. Chapter yang lama dah boleh simpan letak dalam peti ais, ada masa nanti ambil balik buat modal nak nangis kalau rindu T_T ok? ok.

Are you sure you're ok Hana? Yes i am. *start crying* Takpa Hana, Hana kuat, Hana boleh. YEAH! Ahhh i got one problem more, need to find new friend. AGAIN. Oh god, the hardest part. Kenapala payah sangat aku nak buat kawan. Alahai, bila dah jumpa yang sekepala, kena pisah pulak. T_T Takpala Hana, nak buat macam mana. People come and go. Tapi ni bukan dorg yang pergi, aku yang pergi. kehkeh. Roommate aku pesan dalam whatsapp tadi, "jangan pilih kawan yg sekepala" lol hahahahhaaha dia tau kalau aku jumpa kawan yg sekepala hmm tak jadi kerja la aku. Tengok la mcm mana nanti. 

Its okay Hana, keep going, keep your finger crossed, keep praying and in Allah's wills everything gonna be alright. Stay strong. Nanti 13hb aku ke Arau, jumpa mybaby, jumpa my friend, my roommate, and nak isi borang berhenti. Ya Allah, kuatkanlah Hana. Jangan aku nangis sudah la kat sana nanti. Malu oi, aku kan cool :p adios.
November 28, 2015

♥ Confusion.


Hai, yeah its me again. Semalam, 27 November. My result for interview SPA haritu dah keluar. and yes i got it. Penolong Pegawai Farmasi. Rasa bersyukur sangat sangat. Sebab time interview haritu, pakcik interview tu cakap time aku dah nak kluar bilik interview tu "ok, this is personal la, i think you should finished your diploma" Ok time tu mmg aku sure gila benda ni takdapat. and aku mmg let go lah. Lagi pun takpela i still have my diploma if takdapat SPA. and tiba tiba, pufff email sampai cakap aku dapat. Pakcik tu psiko aku T_T Akan ku cari pakcik tu smpai dapat. hmmm. and now im in dilemma. 

Diploma science UiTM or penolong pegawai farmasi? Nanti kalau pi SPA, aku rindu UiTM mcm mana? Nanti aku rindu mybaby kt UiTM tu macam mana? Have been 5 years aku takpernah berjauhan dengan dia T_T Dari form 3. Can i survive? Can he survive? Bukan tu je masalah dia, im afraid of kalau SPA tu lagi teruk dari UiTM, macam mana? Kalau aku takbest kat sana nanti macam mana? Theres too many freaking question in my head right now. 

Which one do i choose? Help me gais. Which one is better? Dalam otak aku sekarang fikir SPA, but my heart say UiTM. How do i choose? Ikut kata hati atau otak? Its get hard to choose bc both of them have their own benefits. T_T Aduhai..... adios.
November 25, 2015

♥ Fading away~


I wish i could do that, fading away. With no one will notice, with no one will know about my disappearance, with no one will ever care. I just want to being born again. Fix my mistake. Fix the path that i take. Fix everything that makes me feel that im freaking useless. 

Im not saying that im giving up. But life just too hard for me to being strong.I need more than strong to get through this. Theres alot of things getting in my way. Theres alot of wall that i need to break. I cant. Every single thing is getting harder and harder.Sometime i wonder, am i in the wrong path? Am i doing the right things? am i okay? Why im still doing this? But who am i to ask Allah's plan and will right? 

"Its all back to Allah. "On no soul doth Allah place a burden greater than it can bear." (Surah Baqarah Verse 286) In the name of Allah, we praise Him, seek His help and ask for His forgiveness. You just need to take your time, take a deep breath and remember Allah will never make his slave out of control, its all in His plan, what good for us, whats bad for us. 

Its all back to Allah. "He (Allah) created death and life that He may test you, to see which of you is the best in deeds." (Surah Al Mulk verse 2). Allah gave us the test to determine whether one is grateful or ungrateful when faced with adverse conditions."

Buat yang terbaik adalah jalan yang paling baik. Sentiasa berfikiran positive. Something good will came across while im doing the best for the test that being given. I'll just need to pray and wait for it. Whats the meaning of life when its getting easier right? When life is getting harder, its mean you've achieved higher level in your life and indirectly, its show you've increased your experience, isnt it sounds good?

So, lagi 5 hari i'll back to Arau. Cuti semester dah selesai. In a blink of an eye. Seriously. Sumpah aku tak bersedia langsung untuk semester ke-4 ni. Dah macam macam aku lalui selama 3 semester ni. I hope this diploma thingy will end as soon as possible. Cukup aku cakap, aku penat. I'll not updating this blog as always. Maybe twice a month? or one per month? or nothing for this upcoming five month? Ntah la, tengok la nanti. Buat masa ni, doakan aku. See you when i see you ;) adios.
November 22, 2015

♥ Liebster award.


Okay, this is the second time i get this award. First one is on May 2014. Nampak sngat blog aku tak naik naik followersnya bc this award only goes to blogger that have kurang dari 400 followers. Kehkeh. Aku di-tag oleh Mrs. Naa. So... thank you :p So what is it? Liebster award ni like helping the new blogger la, to make people know more about them, to make they know other bloggers. lol. Ok there is some rules for this award which is :

1. Kena ucapkan terima kasih kepada orang yang telah mencalonkan. Korang kena letak link entry korang di blog mereka.
2. Korang wajib tampal atau tepek kasi ketat gambar "Libster Award" di blog korang.
3. Jawab 6 pertanyaan yang ditujukan untuk korang
4. Berikan 6 fakta tentang diri korang
5. Calonkan 5-6 blog yang mempunyai kurang daripada 400 follower yang korang fikir layak dapat Libster Award.
6. Reka 6 soalan baru untuk dijawab oleh calon terpilih.
7. Sila maklumkan kepada calon bahawa mereka telah terpilih untuk menerima Liebster Award.


Okay first of all, 6 things about myself : 

Im cute, im gorgeous, im genius, all the good things that happen to this world, is me. kehkeh ok tipu je. Im a quiet person if im with strangers & acquaintance. I'll not start talking if they're not.  I can survive when im all alone. I not a durian-lover. I hate crowded. Aku tak pandai marah orang, act more like, aku tak suka marah orang. if im mad on someone, i'll stay quiet till i feel okay. Then i talk to them like nothing happen. lol me. I love nature. 

Okay time to answer Mrs. Naa question : 

1. Ape pengalaman menarik yang korang pernah alami
Pengalaman, lol i dont have any pengalaman yang worth to remember. Serius. Kehkeh but one bad experience that i cannot forget is bila aku masuk air Tasik Dayang Bunting in Langkawi, and you know what? i cried. HAHAHAHAHAH sebab im afraid of my leg or my body is not being supported. Ntah la act aku taktau aku takut apa. mungkin takut kedalaman. T_T I try jugak to overcome it sebab aku fikir bayar mahal mahal for this island hoping but im not enjoying it. so... i masuk jugak pelan pelan and my friend hold me. and aku takleh tahan and aku nangis. HAHAHAHHAHA my friend gelak mcm tahi. T_T then they realize that aku takmain main teriak, they tried untuk tolak aku naik balik ke atas, tapi takleh sebab hm aku berat sangat kut. At last, one chinese girl pull me up bc she saw me crying. serius kuat gila amoi tu. LOL i think this is the interesting experience eventho its a bad one. bye.

2. Pernah melancong tak? Sila nyatakan nama tempat tersebut
Melancong. Yup. I think i've been all around Malaysia. and i freaking love Langkawi.

3. Waktu free korang buat ape?
Erm. Laptop, phone, laptop, tv, kacau anak sedara, laptop, phone, tidur. ok.

4. Pernah ada crush tak? Nyatakan kenapa anda suka dia.
Yup, sebab hes funny like hell, handsome tu.. bolehla. and yes now hes not my crush anymore but my boyfriend YEAY my dream come true. lol

5. Seseorang yang korang perlu bila korang sedih ?
Myself. kehkeh I doesnt need anyone when im sad. Serius. I can heal myself actually, but i prefer my boyfriend. lol poyo en? keh keh. I know most of people need their family. But im not as anyone else. Im not closer to my parent and my siblings. idk why. its not like they are not helping, but i dont like to share my sadness with them.

6. Warna kegemaran korang.

Black. But sometime i also into pastel colour. Nah based on my mood i think. 

I would like to tag : 

My question for them : 
1. How to be confident?
2. Whats your goal? Why you aim for that and how you gonna to achieve it.
3. If you could commit any crime and get away with it, what would it be?
4. What you think about me?
5. Whats the model of phone you use now and what you love about it.
6. Beach or mall? and why. 

YEAY TAMAT. lol act tak berapa suka tag tag orang ni. Tapi hmm. biarlah. and kalau dah siap answer it, comment your entry below this. ok? ^^ adios.
November 20, 2015

♥ Any inquiries?




Ask me down there, in the comment section. You can ask me anything, but not a really really really personal things or else i'll ignore it. I'll update this entry to answer you. Kenapa? Sebab ntah le terasa nak jawab soalan orang. Kehkeh. Secara taklangsung if the answer can help people, i got the reward rite? Hehe. Adios.

Alia AzmanHaii..haa..dah alang2 tnya..jom share ngn sya tips study..hahhaha..study week sya dah nak dekat ni..hehe..


Ha tips study? Kehkeh, my study pun ehem ehem tak seberapa. T_T Tapi based on my study type.. nahhh.. Im not really study. Serius. Im a last minute person. Esok nak test/quiz/final, malam or pagi sebelum esok tu baru i start study. and based on my observation, I'll easily remember when i really really really interested on the lecture and the subject because secara tak langsung i can pay the fullest attention in the class. bila aku pay attention, apa yg aku dengar aku salin puffff terus melekat dalam otak. Tapi orang berbeza beza rite? Try and error on your self, which study tips yang berkesan for you. buat note mind maping ke list down ke, study dengar lagu ke, senyap sunyi sepi ke, study group ke, study dari awal ke, study sambil tidur ke. lol Tapi memandangkan Alia dah nak final.. just study hard. Rasanya dah tak sempat kut nak try and error. Kang error terus mampus aku nak menjawab pulak T_T Tanya terus kat member ke lect ke yang mana taktahu. Buang 'malas'. Seriously malas tu sumpah kena buang. Aku dah terjebak dengan malas and now i've got my repay. Tapi tak guna menyesal, benda dah jadi. Hahaha. btw goodluck on your final. STUDY HARD.


Sofie Adie1) Pernah bayangkan diri sendiri pada tujuh tahun akan datang? 

                  2) pernah tak rasa macam nak migrate ke negara lain? apakah negara itu?

Tujuh tahun akan datang. Hmm tak pernah. baca soalan ni baru terbayang. Rasanya i do nothing. Hahahaha serius. T_T My s4d lyf3 T_T Migrate ke negara lain. YES. A LOT OF COUNTRY. I cant even choose. Tapi paling paling teringin nak pi is Thailand. Oh god, you really should go google beautiful place in Thailand. T_T Ha dah terfikir apa akan jadi kat diri sendiri 7 tahun akan datang, Im enjoying my self at Thailand!!! YEAY! Hahaha 
November 18, 2015

♥ My first time Pudding Caramel.



KAHKAHKAH oh gelak dulu. Aku mmg suka try menerai buat desert desert ni. Hari tu aku buat agar agar, keras nak mampus. -_- Sebab aku letak banyak agar agar and kurang air. and semalam aku try pudding caramel! and this turn out, erm boleh la, boleh la makan. Terlebih manis sikiiiiiit.. Tapi dah semua buat dengan gula? mana tak manisnya. T_T Hahaha. Takpe nama pun first try kan?? Actually aku buat untuk jamuan akhir tahun anak saudara aku. Ceh baru tadika ada potluck potluck bagai hmm yang susahnya acu dia. Kehkeh takpa la nak.. bila lagi nak tolong anak sedara. Nanti dorg besar dorg tolong aku pulak.. ye dok? 

So nak aku kongsi resepi ke tak? Alah resepi pun aku cilok resepi internet je. Tapi aku alter alter la sikit. Kehkeh. Alah korang type je pudding caramel, pudding tak caramel, semua ada kat google tu! Yang ni pun aku search last minit sebab mak dia baru teringat pukul 9 malam bahawa anak dia ada potluck keesokkan paginya. T_T Nasib bahan semua dah ada kat rumah ni. and bahan dia pun takdak la susah mana, mmg senang lah. 


Aku buat ni pun sebab ni lah makanan paling senang nak buat and aku teringat kelazatan pudding caramel ni dekat rumah cikgu aku time raya 2013 T_T MasyaAllah, dia punya sedap tu, habis 3ketul besar jugak la kat kami 6 orang haritu datang raya rumah dia. Kehkeh takmalu punya anak murid. Hahaha Takpelah nama pun datang raya kan. Pastu dia ada sembang sikit sikit pasal bahan bahan pudding ni ha. Then aku cakap dalam hati time tu, ish ni boleh buat ni, senang ni. Kahkahkah then now 2015 baru aku buat! Tudia ha punya lama. hahaha takpelah buat jugak kan. Thanks cikgu kerana menjadi pencetus semangat. kahkahkah

One tips for you guys, better buat tetengah malam macam aku. Sebab kalau buat pagi, kau akan sentiasa check peti ais tu, tapi still takboleh makan. Kalau buat malam, dah habis buat semua, ko tidur. Then esok pagi dah boleh makan YEAY! Kehkeh. So, ni kiranya aku dah mula buat wishlist aku la kan? Learning to cook. Wishlist number 7. Hehe. adios. 

♥ Wishlist goes wrong.


Hahaha. Harini nak cerita pasal wishlist aku. Okay ingat tak entry wishlist aku sebelum aku turn 20? Okay Wishlist no. 3 dah boleh cancel out. Sebab web futureme tu erm. erm. hmm. Aku dah karang beleter panjang gila, dah masuk bab happy bab sedih semua dah. Tiba tiba dah nak hantar, ko tahu dia kata apa? Tu ha tu tu gambar atas tu ha. Kahkahkah weh $21 kot? Bersamaan dengan RM92.28. Hahahahaha weh baik aku makan, beli something else. Lagi worth kut dari nak post surat kat diri sendiri melalui web ni. Baik aku suruh anak saudara aku post kat aku ke nanti. Free of charge je. 

Tapi jup, im not sure whether the web still send the email or not if im not donating. -.- lantak le. Alahai, salah aku jugak tak check dulu. Hahaha. Tapi donation tu nak ubah pun boleh. Ko nak derma RM0.05 pun boleh sebenarnya. Tapi weh, erm malas la aku. Web yang tak ikhlas nak tolong orang. Tapi betul jugak alasan yang dia bagi tu. Hahahaha. Takpelah. Okay one of my wishlist dah jadi tahi sikit -.- Wish me luck for my other wishes.  7/8 wishes to go! Adios. 
November 16, 2015

♥ 1St GIVEAWAY By MB.

 1st GIVEAWAY MagicBaked
(click banner ^ untuk join)

Yeay give away entry datang lagi! lol. Aku join give away yang simple mimple triple je. Yang suruh folow 300juta blog 2000juta pages kat facebook click tu click ni, mmg idok le hambo nak join. Haha. Ok ni pun rules dia senang je. Tu yang aku join! Dia punya hadiah pun not bad! Saya tag : Cik Yaanie & mmp. Hehehe Good luck kepada semua yang join termasuk saya! Hehe adios. Tarikh tamat : 29 November 2015. Tarikh umum winners : 30 November 2015.
November 14, 2015

♥ "Expect less, hurt less"


Hai, so sebelum habis cuti semester dan habis tahun 2015 yang sedang berada di hujung tanduk, aku nak update sebanyak yang mungkin. Ok harini nak cerita pasai EXPECTATION. Kenapa nak cerita pasai tu? Sebab semalam aku dah keciwa karena expectation. *mengesot ambil bantai busuk nangis tepi bucu bilik* 

Ok, sekarang ni semua org lebih suka meng-expect daripada seek for the real reality? Kan? paham tak? tak? k. krik krik. kehkeh abaikan. bukan orang je suka expect, aku pun sama dua kali lima seploh ja. Bukan kadang kadang, tapi hmm selalu. Tak kira la expect terhadap diri sendiri ka, expect terhadap orang ke. Lepas expect teruk teruk, and then tiba tiba tahu, reality dia tahi je sebenarnya, ha mula la sedih la down la. Expect tu macam main teka teka. Bila betul best la, cuba kalau salah? hmmm 

Cuba la kan, dalam real life kau bagitau bestfriend kau, si Minah bahawa kau expect Mamat tu suka kat si Minah yang juga suka pada Mamat. Minah ni buat la macam macam yang boleh tahan memalukan diri sendiri untuk nk bagi hint kat Mamat, supaya Mamat tau Minah suka dia jugak. Tiba tiba Mamat tu sebenarnya jijik tengok muka Minah dan nak bagi lagi sedih cerita, Mamat tu suka KAU? Peh Minah boleh jadi bunuh kau dan simpan mayat kau dalam peti ais. HAHAHAHAHAHA See expectation can lead to hopes and then lead to death. Hahahahahahahha

Mcm semalam, sebelum buka email untuk check result, aku expect boleh ah result aku gempak gedebum pom pom la sem ni, puih padahal. Aku expect lepas ni boleh la hidup ok tenang sikit lepas dpt result ni, puih padahal lepas tngok result, awan mendung menitik tap tap air hujan menghujani diri ku. T_T Nasib baik masih diberi nyawa oleh Allah lepas bukak email tengok result. Duh. One more expectation paling perit time cuti sem ni, bila mintak duit kat mak keluar la rm50 ke 30 ke, tapi yang keluar hanyalah rm10. Tapi ok la, dapat le jugak. kehkehkehkehkeh. 

Expect ni like sometime membantu jugak sebenarnya, sebab at least bila hang expect benda tu nak jadi, hang boleh prepare something before that. Tak kira la benda yang hang expect tu takbest ke best ke. Kalau expect benda best, hang boleh prepare untuk terima hari hari gembira hang soon, kalau expect benda yang kureng happy, you can prepare ice cream ke pizza ke banyak banyak dalam peti ais, so that bila your expectation yang buruk tu jd betul, hmm boleh le sumbat dalam mulut for mengubati kesedihan. Tapi, kalau aku, aku banyak expect benda best la, sebab weh? sapa yang nak expect benda takbest jadi? Tiba tiba bad expectation came to your mind, confirm kau tepis tepis expectation tu masuk peti ais sambil sedapkan hati. kan??? I bet semua orang buat ni kan? kehkeh

Tapi i think better stop le memperluaskan hang punya expectation tu, nanti kalau expectation hang ke laut, hang juga akan derma air mata hang kat laut tu. Sikit sikit dah le tabur expectation tu terhadap orang or diri sendiri. ok? ok. Dah taknak cakap banyak, erm padahal dah bercakap 3perenggan. moh le nengok video matlupi ni, dia cerita pasai expectation people to us. adios.


November 12, 2015

♥ Last year being a teenager.



Harini 09 Nov 2015. Dah 7 hari birthday aku yg ke-19 dah lepas *masih takboleh move on* sebab.. weh? my last birthday being in a teen age kut? My mom said, tahun depan adik dah 20, dah takboleh ngade ngade. Kena berdikari, kena fikir tanggungjawab dah sikit sikit. K mak K. Takpe aku still ade sebulan lebih untuk ngade ngade kehkeh. So wish aku untuk birthday kali ni dah tercapai satu. Thanks untuk sapa yang join, korg mmg ohsem lah! ada lagi one more wish yang perlu aku tunaikan. Takpe slow slow. :p so aku dah balik dari vacation yg boleh tahan hambar. Aku taknak cerita pasai vacation tu. ok. bye.

Jadi, semalam setelah aku sedar aku nak masuk 20 dah, aku pun terfikir what to do before im turning 20. Hahaha. nak cipta memory untuk life aku in teen age. Takde la nnt cucu aku bosan, nenek dorg takde cerita best best nak ceritakan. lol? ok meh aku list sini apa yg aku nk buat sebelum bulan 11 tahun depan. Muehehe. 


1. Sleep under the stars for one night. 
Ha okay, more like camping la ni? whether in jungle or beach. I prefer beach!!! wuhuuuuu tapi...mcm ermmm sikit nak buat bc well you know, negara kita ni mcm erm boleh tetiba EH HUJAN. oh ok. Takpe aku akan try jugak buat! 

2. Learn to play a song from instrument : guitar
Okay yang ni dah lama aku nak. dari aku tingkatan 3 tak silap aku duk wish for natang ni. Tapi tak tercapai bc i've no guitar. and selama 19 tahun hidup ni aku takpernah ade kawan yang ade guitar and pro on it. lol hmm s4d lyf3.

3. Write a letter for myself.
Okay this is the best. Aku nak list apa kelebihan aku kekurangan aku and the moment that aku tak nak lupa selama im being a teenager. Sebab otak aku ni hmm short term memory. Tambah tambah nanti dah tua. hahaha And i'll send it to future. Aku guna web ni. Futureme. I'll set this letter to be email to me on my 40th birthday. Aku harap sangat web will stayed and not being closed until that time came. Kalau tak menangis tak berketepian.

4. Join a flashmob.
ntah aku rasa nak join. sebab macam best je aku tngok youtube flashmob from fans for their idol. Hahaha Tapi malangnya aku tak reti menari. hahaha takpa try Hana try! Dulu ada aku nk join dah, flashmob for one direction kat klcc. Tapi date aku nk pi KL dengan date flashmob tu tak sama. T_T sedih gila. Tarikh aku nk pi kl tu late sehari ke dua hari ntah dari tarikh flash mob tu. k.

5. Knit something by myself
ok this one. Aku nk belajar mengait. and make a jumper for my baby in future. Kehkeh and ni nampak mcm susah. aku extend this one till my age 21. HAHAHAHAHA ok bye.

6. Play with snow.
i mean the real snow, bukan snow yg kt genting ke i-city ke. haha and i bet everyone ada wish mcm ni kan? Hahaha ni pun nampak gaya yg ni pun kena extend gak ni. sebab snow bulan 10 or 11 or 12. and.. mcm susah sikit je nk ke luar negara. kehkeh smpai umur 25 or 26? Hahahaha

7. Learn to cook.
Cake - pass. Lasagna - pass kut. spaghetti - pass..kut. hahaha nak belajar masak. tapi malas. hmm. takpe. nanti aku rajinkan diri aku masak. Bukan yg masakan susah susah, i mean belajar masak makanan yg boleh diterima tekak org and bila org mkn tu.. dia rasa nak lagi. haaaa gitu. Masakan yg basic pun ok ah, kari ke tomyam ke. Janji sedap! weeeeeeeeee 

8. 5movies in a day.
In cinema. I need a freaking whole day for doing this. I dont care. Nak buat jugak!!! Hehehehe

9. Have as many as much DIY terrarium.
Yeay, terrarium is the cutest thing that i've seen. Im a nature-lover person. Omg, taktau la nak kata macam mana kalau nature tu sendiri ada dalam bilik tersusun cantik ja. Weeeeeee.

and i'll post an entry about it when aku dah berjaya buat each one of this!!! Sorry ah mak, tokleh lagi nak fikir seriously pasai tanggungjawab. kehkeh lepas bulan 11 tahun depan adik fikir ye :p sebelum tu adik nak have fun dulu~~~ okay bye. ;)
November 11, 2015

♥ Give Away By Cik Tulip

(click banner ^ untuk join)

Haaaaaaaaaa, give away lagi. Kata yg haritu tu last? Haha manusia mana pernah pegang pada janji. Kehkeh takpelah, join jela sementara masih tak busy ni. Weeeeeeeeeeeeee... Okay give away ni pun mudah je syarat syarat dia.. follow blog dia, follow g+ and comment pasal blog dia. Haa.. Aku suka bab comment commet ni :p 

Comment Cik Hana cute : Blog Cik Tulip sangat sangat tersangat lah kemas. Haaaaa suka sangat blog yg kemas takde pape ni. Daripada blog yg penuh widget nak load pun lambat. Kalau blog Cik Tulip ni ha 0.05 saat je dah pufff semua dah load. Tak payah kelip  kelip mata ketuk ketuk jari kat meja pun tunggu loadingnya. Hehe. Satu je yg Hana kureng minat, takde separator kat sidebar tu ha yg bezakan antara chatbox ke history ke ape ke tu. Rasa macam bercampur je semua. Kalau besarkan tittle widget tu pun dah ok rasanya. Tapi ok je, takde masalah pun sebenarnya. kehkehkeh. Ok ni pendapat Hana la, kalau orang lain taktahu le. Hehehe tu je kut. Terima kasih! :p

Saya tag : Zanna, Azey, and Nabihah!

Tarikh tamat : 30 November 2015. 
Tarikh umum winners : 02 December 2015
November 10, 2015

♥ The GIVEAWAY winners!


Seperti yang dijanjikan today i'll announce the winners! ada 17 yang join. mostly banyak buat pantun. dah boleh buat give away pantun terbaik dah kut lepas ni? Hahaha. ada sorg bagi lagu. ade yg cilok wish dari google and ade satu blog tu banner ade tp takde ucapan T_T try gak reload banyak kali tapi still takde. hmm mungkin aku ni ohsem sangat smpai dia dah taktahu nak wish ape. kehkeh tapi takpe, dia ade effort gak post banner tu! Apa apa pun terima kasih kepada yang join. Terima kasih for the wishes. Terima kasih for the doa. Hehehe Aku doakan apa yg korg doakan kepada aku tu, melantun kembali kepada korg. toink toink! Amin. Sekali lagi TERIMA KASIH! Hehe. and here we go...... 

THE FIRST WINNER IS!!!!!
*tren ten tennnn tennnn tetetenennnn*

MADIHAH DEEN from loadingendup.
okay korg boleh baca sendiri ^ wish birthday dia untuk aku. and yang penting dia kata aku gojes dari neelopaaaaa. Hahahahaa tahniah dik!!!! And goodluck for your SPM. Do your best, and make your parent pround of you. ok? Nanti pilih UPU elok elok, pilih course yg betul betul you minat ok? :D aku paling suka part last ucapan dia. "Rezeki bukan sekadar harta tetapi rezeki darpada keluarga yang bahagia, kawan yang tak banyak songeh, result exam pun gempak, dan dapat peneman hati yang sporting dan paling penting PURSE PUN SENTIASA BAHAGIA." 
weeee kreatif and cool sangaaaat! Terima kasih dik!

THE SECOND WINNER IS!!!!!
*tren ten tennnn tennnn tetetenennnn*

SIS RIANA from rianalittlecuties.
Korg boleh baca sendiri ^ click atas ni. Ntah le aku pilih kak ni punya wish knape :p aku suka part "Ok skang nk kene wish ye....ok...pejam mataaaa.....doa dlm hati.........................ok dah...Hihihihihi kreatip tak? heppp wish mana leh bagitau, kehkehkeh..." Haaaa aku rasa kalau tinggal wish tu mcm je pun dah kak ni akan jd first winner. Kahkahkah sebab aku nak wish yg kreatif and cool :p Btw Tahniah kak!!!!! hehehe tp mcm tak sesuai pulak hadiah topup rm5 ni untuk kak. Tapi nak wat mcm mane? Aduh sorry ye kak! Terima kasih!
THE JOINED WINNER IS!!!!!
*tren ten tennnn tennnn tetetenennnn*

SEMUA ORANG YANG JOIN YEAAAY!!!!!

So, dik Madihah and sis Riana boleh tinggalkan email kat ruangan comment, and i'll email you gais for tuntutan hadiah! Uish elok le sempena birthday aku, aku dpt sorg adik and sorg akak baru! Yeaaay kehkehkeh and sape sape yg join, i've put all of you in my bloglist, sape sape yg takde tu, comment bawah ni juga. Mungkin aku terlepas pandang, sorry! and again TERIMA KASIH BANYAK BANYAK FOR THE DOA AND WISHES. I do appreciate them so much. adios.
November 9, 2015

♥ Kembara misteri burung hantu


(click banner ^ untuk join)

Weeeeeee nak join jadi burung hantu boleh? ok one more segmen. Lepas ni takde dah kut. Hehe ^^ Mintak mintak lee jadi yg dapat kiriman hadiah misteri tuuu. hehehe goodluck untuk sesape yg join! bye. ;) Tarikh tamat : 13/11/2015.
November 3, 2015

♥ GIVE AWAY PARTAY!!

--------------------ENDED--------------------

Bissmillahhirrahmanirrahim.. So today is my birthday. YEAY HAPPY BIRTHAY TO ME!!!! Okay disebabkan today is my birthday, aku akan buat give away for you gais. YEAAAYYY So....... uish awkward jugak ye nak buat benda ni? bila fikir.... ade orang nk join ke? Kahkahkah. If bawah dari 5 orang join automatically this give away entry will be delete and sape sape yg join or terbaca or what wajib detele memory dia serta merta. Kalau tak hmmmmm..... aku akan cari korang sampai dapat then siksa korg muahahahaha takdela. ingat aku ape? psychopath? Nk join senang je. Mcm give away orang-orang lain. 

The Rule:
1. Must follow this blog, the button down there in the sidebar.
2. Buat entry pasal give away ni and dlm tu kena wish birthday aku sekreatif yg boleh.
3. Dalam entry tu mesti ade banner atas tu. Link back to this entry. 
4. Tag dua org kawan blog korg and paksa dorg join!!!!
5. Rule number 4 tu, nk buat boleh, taknak pun boleh.
6. Dah siap? Comment entry ni dengan :
Untuk Hana si comel,Aku __(nama korg)__, dah post entry khas untuk kau sempena birthday kau kt blog aku. Baca la eh, muah! nah link dia --> _(link entry tu)_
HAHAHAHHAHAHAHAAHAHA ok. Ni nama dia lapar wish dari orang dan juga lapar penampar. Eh lantak la woi? This is one of my wish for my birthday. To make a give away sempena birthday aku and to get as many as wish before turning 20 next year. hmm. Ok. So yup, selamat join. and selamat menang. Aku akan decide pemenang dia dengan wish yg paling KREATIF and yg paling gila COOLSo this give away will start from today 00:10, 03 November 2015 - 22:30, 09 November 2015. and the winners will be announce on 00:00, 10 November 2015. Sebab 06-08hb aku pergi jalan jalan untuk nk menghilangkan rasa diri ni takguna kerana bela lemak dengan senang lenangnya kat rumah. 09hb aku akan baca entry korg semua. and please tolong ah bg ramai join. HAHAHHAHAHA aku taknak burn wish birthday aku ni lagi skali. So.. Goodluck! ;) Ops haa before i go, for the hadiah.... 

First winner :
Cash RM25. (akan dibank in)
Blog korg akan ade dlm bloglist blog ni selama blog ni wujud.

Second winner :
Topup RM5.
Blog korg akan ade dlm bloglist blog ni 10 Nov 2015 | 23:59  - 03 Dis 2015 23:59 .

Sape sape yg join : 
Blog korg akan ade dlm bloglist blog ni 10 Nov 2015 | 23:59 - 03 Dis 2015 | 23:59 .

Enjoy! and sorry for the hadiah! Low budget. Eh hello? Ni birthday aku, kira ok lah aku nk bg korg hadiah tau! Sepatutnya korg le bagi hadiah kat aku. Hahaha. ok bye. ;)
--------------------ENDED--------------------