December 31, 2012

Last update for 2012.


Heartache doesn't last forever. Yeah :')
Harini 31 December 2012. Last day for 2012. 366 chapter have been finished and i'm still nothing. No improvement, no anything. Ugh why my laife. Next year, SPM candidate. If i'm doin' nothing exactly like what i'm doin' on 2012, idk what will happen. Ha ha. Cakap dalam ni je buat apa Hana woi. Aku tak cakap laaah, aku type. DUH! why i'm talking to myself. My laife.......... -__-

First i need to change my about my online thingy.
I've make decision to not open my twitter acc for a year! 01 Jan till 17 Dec. Idk why i'm choosing 17Dec. I don't even know when will i'll be release from jail *SPM. Let it be. But i think i might online on the boys birthday and others important date. Lol, i still can't get rid of this addicted thing. Idk what to do on Facebook. Online like always or DEACTIVE? No, don't do that. Its too over i guess. Hahahaha. 

Second... err... what else to change? 
JUST DO WHAT THE *PROPER SPM CANDIDATE* DO. Yeah thats what i need to do. And about this blog. I'll update when i'm online for the boys birthday. Which is 12 Jan, 01 Feb, 29 Aug, 13 Sept and 24 Dec. 24 Dec? I'm already FREEEEEEEEEE that time. Ughh, i'll fuckingly miss the boys. :( Why i'm doing thissssssssssssssssssssss. 

If all of above doesn't happen in the future, i'll surely laughing my fucking ass off on this post and delete it. Bwahahahahahahahahhahaha. Okay no. I'll make sure it will happen. Happen smoothly. Oh i really can't wait for 2014. Seriously. Wish me luck for being a proper SPM candidate guys. Bye. xoxo


November 28, 2012

Summer Love.




Here, to make a quick post. Just wanna to tell you vas happenin to me this month. Bajet retis lah kau Hana. December, busy month ever. Lol, not busy much. Extra class Addmath and Math for two weeks. Then straight fly to Kualala Lumpur. Might be a week or two week there. Then, 26th registration day for school. Lastly, 5 days more to 2013. Welcome to SPM war. 2014 freedom will be mine. Excuse me while i sweep my tears. :') Work, gain money. Straight to One Direction. Thats my dream. Okay, Bye. xoxo





November 11, 2012

Mute.


I lied because i don't want you to know how much it hurt me. I didn't have any of courage to tell you. It is because i love you. I love you. I don't want because of it, you may hurt. Hurt like i'm hurting now.  Fuck it. Why i'm doing this dumbfuck thing. Gah my life lifeless. ZERO. Why being so emotional? -__- HAHAAHAHAAHAHAAHAHAAHAHAAHAHAAHAHAAHAHAAHAHAHAAH Idk what happened to me. I'M JUST NOT MYSELF. I really want to be alone. Seriously, i need to be ALONE. I need to stay away from you. 

Tadi hangout with Aina, Syaz, Nad, and Pakdan kat Landmark Kulim. Tengok cerita Paranormal Activity 4. There's a lot of fuckingdamnshock scene in that movie. -____- Pakdan sampai teriak la. Cerita tu tak takut sangat. It just banyak sangat terkejut. Dan tak faham -__- Aina cakap, kalau tengok dari Paranormal activity 1 faham la. Patutla. Aku tengok yang ke-empat terus. Memanglah faham. Popcorn aku sampai tak luak langsung. Banyak tu beli, banyak tu bawa balik. Then pi kacau Aiman jual cadar. Weh kerja sana sangat best ya. 26hari kerja dah dapat seribu lebih. Nak kerja. Nak kerja. Nak kerja T_T Dah la tahun depan tak boleh kerja. PLKN bodo :( 6 bulan. Mati kering aku dalam kem. bye. xoxo
November 7, 2012

Finished













I just want to disappear. Yes, disappear without the others knowing. Without anyone would remembering. Without anyone who trying to finding me. Without left any problem to others. Without make others felt difficult. Most importance, Without anyone would crying. :')
bye.  xoxo 



October 28, 2012

cho co la te?


Hai, update time. Pernah korang rasa nak jauh je dari orang tu? Rasa macam tak mahu dekat dengan dia. Rasa macam malas nak bergaul dengan dia. Rasa macam tak selesa bila dia ada. Ergh, why i always jadi macam ni? Ergh -__- This is not fair to him/her. Aku just tak boleh bila ada dia. Rasa rimas, rasa nak blah dari situ. Tapi sebelum blah, aku nak tampar dia sekali, baru blah. -__- Dah macam tekanan perasaan pulak aku. 

Weh esok aku exam Addmath. Subject paling rasa nak koyak kertas bila dapat. Subject paling rasa nak tampar orang depan belakang kiri kanan aku. Subject paling rasa nak baling pemadam kat cikgu. Subject paling rasa nak mati dalam hidup aku. T^T Aku paling benci subject ni. Bukan aku tak faham, bukan aku tak reti. Aku reti semuanya, cuma aku malas. YES aku malas.



Wanna know something? I'm inlove with budak sukan now. Gelak cepat. Serious, aku tak boleh tengo 



Aik? Boleh aku tinggal entry aku tulis tak habis macam tu. Aku pun dah lupa aku nak type apa? Hahahahahahahaha. Entry ni lama berhabuk dalam draft aku. Sampai lupa la nak type apa dah lepas tu. Biarkan dia, let's start with new story.


Yay, exam dah habis weh. Dah habis. Rasa macam lega. Yes sangat lega. But, tahun depan SPM weh. AKu dah besar. Yes, dah besar sangat dah. I need to know what good thing that make me success. I need to know that SPM is key to the future. I need to know that if i failed SPM, i'll failed out my life.  Yes, i need to know all of it. Hmm. 


Forget about it Hana, please. Yay, Little thing lyric video dah keluar. 2nd Nov ni, music video dia release. 3rd Nov is my birthday. Oh my, that the first and the biggest present in my life.  Can't wait for it. Hehehehehe. Very happy. Very very very happy. Hana, jangan gembira sangat. Ada orang, time birthday dia, siap kena pukul dengan his step father. That is not fair okay?  It just inappropriate.  Ah, inappropriate or fucking appropriate, he just can't do that. Whatever, tak baik jugak aku nak judge dia kat sini. Maybe aku tak tahu apa cerita sebenar di sebalik tu.


So, esok Hari Kantin. Mula mula ingat taknak pi. Tapi fikir fikir balik aku nak buat apa duduk rumah? Baik aku pergi. Sakit hati aku bila cerita pasal Hari Kantin :( Tak adil sungguh. Dah la buat Hari Kantin betul betul lepas exam. Memang sempat pun nak rancang semua benda. Tahu la form 5 nak SPM. Tapi... Haduh susah aih. My class nak bukak gerai untuk jual makanan. Then sebelum dua hari nak habis periksa, kami plan semua okay dah. Dah siap senarai semua apa yang nak dibeli, yang nak dijual, divide the task.


Tetiba, cikgu kata tarikh booking gerai dah tamat. EH? Macam siak? Kami sampai tak tau apa la? Dia siap cakap "awat tak booking next year je?" "saya dah post kat Facebook about it. Kalau kamu tak perasan, it's not my problem." Oh? Okay not your problem. What about a note yang kami lekat cantik punya kat your desk? Dua hari sebelum tarikh tutup. That's my problem too? Please. Enough, this is damn shit. Kalau ya pun dah tutup, cakap elok elok tak boleh? NOT FUCKING FAIR. -________- bye.  xoxo




October 19, 2012

Bitch.


image

Hai, dengan ini saya rasa, saya nak sepak terajang paper Chemistry. -__- Macam taik la. Paper three semua merosakkan hidup aku. Tapi macam salah aku jugak kan? Tapi. Tapi. Tapi.  Ahad ni Physic pulak. Taktau la apa nak jadi. Makin lebam otak aku dibuatnya. Biology lagi. Addmath tak muncul lagi. Pehhh -__- Hate exam, that is it nothing else. :D Aku tengok form three semua muka bahagia kan. kan. kan. Makin sakit hati. T^T Tunggu la korang form four. Baru tahu apa erti kesengsaraan -__- Takpaaaa, korang happy happy la dulu. Its the time that you guys should be happy. Heh, aku dulu pun macam tu. 

Tapi note this, form four is not a honeymoon year, dear. Not a honeymoon year. Its just a start line for you to SPM. If you missed the line, then you'll be like me, make this stupid post on blog telling people how hard to being in form four is. Hahahahahahaha. -.-  Seriously, it hard to being in form four. Its hard. Tapi rasanya tak susah mana kalau korang betul betul belajar. Deactive facebook. Delete twitter. Delete blog. Off phone. Cut line internet. Eh? macam teruk sangat. -_- Just understand what student are meant to be, then you'll be a good student. Nasihat orang, aku pandai la. Untuk diri sendiri aku tak boleh. Yes, i can't control myself, can't be a good student, can't be a good daughter, everything is not good if it's came about me, but i don't care about it. I don't care at all. :) bye. xoxo
October 7, 2012

Hm. Hm. Hm.



So...... Hi^^ I'm back. Eghh, last day to online. T^T Esok dah tak boleh sebab nextweek dah exam. Hm. Hm. Hm. Sampai end October weh. Hm. Hm. Hm. Hate exam forever and after. Aku dah dapat rasakan kegagalan menghantui segalanya. Jangan berfikiran negative Hana. Jangan. Tapi... hmmm.


Tell your friend : "DUDE! I'M GOING TO FUCKING FAIL ALL PAPER!" Tell your parent : "The test was easy!"

Then, today dah alang-alang last day online. Aku nak tweet Zayn sampai muntah. Serious. Aku nak dia wish aku luck untuk exam kali ni. Kalau dia wish, memang aku mati terus terus terus terus terus dan terus. -_- Esok, nak pergi Penang. Buat surprise birthday party untuk Manap. Yay! Mak dia sangat sporting ya. Sanggup bawa kawan kawan dia ke sana demi birthday dia. Sebab kitaorang dah lama tak jumpa dia. RINDUUU! Jangan Manap baca benda ni sudah T^T kang tak jadi surprise dah -_- 


Okay, nak cerita, cerita yang menyayat hati jap. Hari Sabtu, Nanananad buat birthday party untuk dia. Dua hari sebelum tu dia dah siap tanya kami lagi "hampa boleh datang tak?" "hampa free tak?" "okay ke aku buat hari Sabtu ni?" Kami terus cakap ya! Boleh dan semua jawapan yang positive. Cuma Aten dengan Sue ja tak confirm. Then tetiba pada hari kejadian semua tak jadi pi................. Kesian gila kat dia! 7 orang ja pergi sana. Sangat kesian ya. Then tadi, dia datang sekolah bawak tomyam yang dia buat. Pastu kami cakap sorry semua. Terus dia menangis T^T. Kesiannnnnnnnnn kat dia sangat. Then esok kami ingat nak buat surprise kat dia. Biar dia menangis sebab happy pulak. :') K Nanananad please jangan baca blog aku harini. -_-

Okay, aku nak sangat dia ada kat tepi 
tingkap kelas aku, then buat kat aku macam ni.


Okay bye! Time to tweet Zayn! xoxo
October 4, 2012

Hmm.




It's hurt when pretend that you're not in love with someone. It's hurt. Really hurt. I can't watch you and him, mingling. I can't hear any story related to you and him. I just can't. It's hurting me a lot. I can't go through this thing. I can't control myself. I wish i'm heartless, do whatever i want. Doesn't care about others feeling.  I love him. Yes, i love him. Sorry.....


September 22, 2012

Superhuman



Hai, yay. Sorry for da late. Aku dah pulang dengan baik dan masih hidup. Yay me. Tiga hari ada kat Kuala Lumpur. Tiga hari tanpa Nasi Kandar weh T^T Boleh mati. Hahahaha. Okay dalam perjalan dalam bas aku mendengar music sambil tidur dengan nyenyaknya, tetiba BOOM!?! Bunyi sangat kuat. Terkejut badak harimau monyet tikus sloth jaguar semut aku. Rupanya tayar bas pecah. Dah la sebelum tu Aten ada cakap pasal Behrang, tempat budak Air Merah accident, sangat menakutkan ya. -_- Dekat sejam jugak ah kami tersadai dalam bas. Disebabkan tayar sengal tu pecah, kami tak sempat nak pergi Petrosains. OH WHYYYY. Aku setiap kali nak pergi petrosains mesti tak jadi. Seumur hidup aku tak pernah pergi. OH WHY ME. WHY. S4D LYF3

 Then terus menuju ke Aquaria. Paling tak best kena pakai T-shirt sekolah. :/  Tapi tak pa. Tak berapa nak nampak logo sekolah. Heh, nampak ketara sangat tak suka sekolah tu. Kehkeh. Weh tunggu lagi setahun aku bebas dari sekolah tu. Weeeeeeee. Okay. Masuk dalam tu  dah macam orang tak pernah jumpa ikan :0 Apa orang panggil? Jakun kah? Err....... Then jumpa abang pelik. Talkative! Abang tu sangat talkative. -_- Lupakan. 

Then, dah keluar dari situ. Terusssss pergi tukar baju. Dah macam pelarian. Takpa, janji tak payah pakai baju pelik tu. Weh, berhenti cerita kat sini ja boleh? Letih tahuuuu tak. Then terus jalan jalan kat KLCC. Then makan timeee. Aten & Nanad beli Mc'd. Qila & Pakdan beli spaghetti. Yaa, mereka berdua sangat gila kan spaghetti. Aku & Aina beli Meeeeee wantan. Eh? Betul ka? Ntah tak ingat dah. -_- Yang aku ingat, sup dia sangat tak rawk. Rasa udang T^T Aku tak makan udang weh. Nanti aku jadi PM aku akan haramkan udang. Hahahaha. So selfish. Hilang Malaysia dari peta dunia bila aku jadi PM. Eh Syaih beli apo? :s Ntah, tak ingat ah. -_- 

Then dok syok syok makan sambil sengih sengih. Kenapa sengih? :s Tetiba Nad buat muka teruja. Hahahaha. Rupanya Kamal Adli & Intan Ldyana lalu tepi. Kehkeh. Tapi diorang macam biasa jaaa. Aku pun biarkan. Tak dak la rasa pulak nak pi mintak autograph ke, tangkap gambar ke. Hahaha. Biarlah, diorang pun nak privacy kan kan kan kan? Heh heh. Apsal bunyi ayat aku macam kecewa? Hahaha XD

Then pi ronda mana eh? Hah lupa. Serious lupa. :s Amnesiaaaaaaaa. Weh sampai sini dah ah. -_- Jom cerita pasai LIVE WHILE WE'RE YOUNG. Yay, video dia dah keluar. Yay yay yay yayyy! Kalau tak keluar 24th yakni hari ahad, esok. Tapi disebabkan leaked, diorang buat twitcam, cakap keluar haritu jugak. Kesian depa :( Aku pun dah tertengok yang leaked punya. I'm not a true Directioners. Pfffttt dah tengok ke belum tengok ke tu tak membuktikan true directioner or not okay. T_T Lagu dia sangat best weh. Replay button aku kat youtube sampai rosak la :0 Nampak sangat menipu. Kan? :3 

Okay that's all. Weh nampak macam aku ikhlas tak nak update blog ni? Hahaahahahaahahahaha. Bye xoxo

Moral of the story:
· Jangan cakap pasal accident dalam bas mahupun apa kenderaan.
· Naik bas yang tiada masalah aircond dan leaking ketika pergi lawatan.
· Jangan pakai baju sekolah time pergi lawatan.
· Jangan beli mee wantan kat KLCC. 
· Jangan update blog kalau tak ikhlas. Hahaha. 

September 12, 2012

K I T A


Hai. Akuuuuuuuuuuuuuu tahu dimana nak cari cintamuuuuu, Zayn. Oh oh opssss. Weh hari ini kat sekolah, aku rasa macam best sangat even ada cikgu yang spoilkan mood. Idk why. -___- Heh heh. Then, hari ini Pakdan shakit peyot :3 Dia tu bukan boleh, sakit sikit ja nak balik, tapi kali ni tak mau pulak balik. Hmmm, weird. Tapi, best apa boleh rehat kat bilik sakit. HEAVEN. Tak payah belajar. Huuuu. Ini tidak adil. Sangat tidak adil. 

Takpa, esok balik 12:45. Weh best. Then kena mai balik sekolah time malam. Ada event apa ntah, sampai pukul 11 malam. Esok tuu pagi pagi dah nak kena bangun. Ayoo, kang aku diserang cancer tak cukup tidur. Ah takpa, demi Petroscience, Planetarium, Pusat Sains Negara. :') Tak sabar weh. Lagi  lagi pi dengan kawan kawan. K, aku dapat rasakan aku tidak akan tidur disana. Penuh dengan gelak ketawa dan shoppppiiinnnggg. Okay, Pakdan & Aina banyak mempengaruhi aku tentang shopping. Aku takdak duit weh T^T Sampai hati merekaaaa. 

Err, no idea detected. Haiyo, susah betul nak update blog sekarang. Asyik takdak idea. Ntah apa ada dalam otak aku. Lama sangat tak fikir. Yes, lama sangat dah aku tak fikir. Nah bohong....... aku buat addmath tadi. Aku fikir banyak dahhhhhhhhhh. Nak bagi otak hampa jalan, selalu la buat addmath ye :3 Template blog aku tukar lagi. Yay me, cantik tak? Rasa macam tak. -___- 

Ekoran kepada tiada idea, eden malas nak update banyak. Kualalalala Lumpur, wait for this insane girl. :3 Balik aku terus update blog ni! Yayyyyyyy. Bye. xoxo


August 18, 2012

Shortbreak or shortbread?



Ingredient (for base biscuit)
1. 120g wheat flour
2. 50g caster sugar
3. 40g almond powder
4. 100g butter
5. 45g milk powder
You need cutter here. Cutter is the one that make the biscuit square shape.
Like this :















For topping: 
1. 200g brown chocolate
2. 75g white chocolate

Method:
1. Mix all ingredients for the base (not include the chocolate)
2. Pour mixture into mold. Press to compact and flat it. Prick with a fork.
3. Press the cutter into the dough and bake at 180 degrees celsius for 15 minutes.
4. When the biscuit is cook, remove the cutter and let the biscuit cool down.
5. Use the knife or else to open the way to chocolate to flow around the biscuit.
6. Melt brown chocolate and pour over the biscuit.
7. Melt white chocolate and pour on it. Then make your own design.
8. Put the cutter back into the biscuit and put into the fridge for 10 minutes.
9. So 10 min agoooooooo. Remove the cutter and shortbread is ready to eat! 

Dah kenapa aku post resepi Shortbread or Shortbreak whatever ni? -.- Hahaha. Yes. This is one of my favourite kuih raya. So, i post it here. Tapi sebenarnya, ada sorang kawan aku dari Arab *yasalimsalimsalimna ya....* -.- Dia nak resepi ni. Tapi dalam English. Mana aku nak cari ntah? So, aku translate for her. Then, aku tak tahu nak bagi kot mana. Aku post kat sini, then bagi link kat dia. Nah, senang cerita! Korang pun boleh ambil this resepi. Kan? Kan? Kan? KAN?

Hello there, UmnaAsim:
So for you UmnaAsim, err actually idk what your name is :0 This is for you! Make it girl. Recipe from Malaysia. Make me proud because i'm your tutor ;p Hahaha. I can't make sure you can understand it well. My English is terrible! I can't translate it correctly. Don't forget to snap a picture and send it to me, girl! x

Sincerely,
MinameHana. xoxo 

August 17, 2012

Eid Mubarak!


Hai, hai hai. Aduh sebenarnya malas betul aku nak updateeeeee. Tapi memandangkan dah nak raya. Kena update jugak. Why kena update? why why why? Because HARI RAYA. YAY! -.- Two more day to Raya. Sapa excited? Angkat rambut anda!

Yay! Raya tahun ni family aku lengkap. Not like last year. Kakak aku tiada. Dia raya kat Sabah dengan husband dia. Sampai suruh mak post kuih raya ke sana la. Dia cakap kat sana takdak kuih raya. Ntah la. Hmm. Yang lagi best, tahun ni raya ada dua orang budak kecik yang lagi akan memeriahkan. Yaa. Aishy dan Aisha. *macam best pulak sebut nama depa sekali. Aishy dan Aisha. Hahahahaha. Bulan  Oktober nanti ada sorang lagi. Jeleslah dengan aku weh. Ada tiga anak saudara dalam usia aku 16 tahun.

Selamat tinggal Ramadhan Mubarak. Aku harap aku dapat jumpa kau lagi tahun depan. :') Apa korang buat dalam bulan ni? Aku.... Aku... Quran pun tak khatam. Terawih pun kadang kadang ja pergi. :( Sedih. Takpa, tahun depan boleh buat kut. Amin. Raya tahun ni korang baju warnaaaaaaa apa? u.u Aku warna biru + purple. Biple. Weh comel :0 Baju raya tahun ni sepasang aje. Eh, aku tiap tiap tahun sepasang ajeee baju. Tapi kawan aku..... Tahun.ini.enam.pasang.baju.raya.ye.dia.ada. Weh aku tak jeles lah. Sikit tak. Serius. Hahahahaha. 

Bulan Ramadhan dah nak habis kannnnnnn, haaaaaa syaitan mesti tengah syok sekarang kan. Yelahhh, lagi dua hari ajeeee lagi dorang boleh bebas. Ya Allah, kau lindungilah aku dan umat Islam dari godaan syaitan di bulan syawal ini. Jauhkan kami dari sifat tamak, sifat hasad dengki, dan sifat suka membazir. :') Weh aku dahhh baik weh. Ini first time aku berdoa dalam entry :0 Hahahaha. Takpaaa, sekali sekala noh. Apa salahnyaaa kan? Hehehehehe. 

Aku selalu terfikir, nanti aku dah besar. Dah ada anak. *err, kenapa kena ada anak? -.- Nanti aku akan baca balik entry entry yang aku pernah tulis kat sini. Nanti mesti aku akan maki diri sendiri :0 kenapa aku tulis macam tu? Kenapa aku buat macam tu? dan banyak lagi 'kenapa' akan terbisik dihati aku nanti. Takpaaa. Nanti bila aku baca balik. Aku akan delete semua entry yang memalukan diri sendiri -.- Tapi, bab ni memang tak dak kena mengena dengan raya ya. Abaikan. :D

Nak tahu tak? Sebenarnya mood raya aku belum datang -.- Or maybe takkan datang :0 oh no no no. IT CAN'T BE HAPPEN. Maybe nanti nanti kut. Time dengar orang takbir raya. :') Rinduuuuuu takbir raya. So nak ucap awal awal. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. Maaf zahir & batin. 0-0 ye? Bye.  xoxo


July 29, 2012

Smile? Oh beautiful!


Hai, wahhhhhhhhhhh baaru nampak blog. Hai hai hai. Say welcome back please. Please? Puhleaseeeeeeee :"> SAY IT. SAY LA. :(  Say it or i'll kill your love one? ¬_¬ Hahahaha. Dah kena sawan lapar. Sorry. Haaa, sebut pasal lapar, SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN. Walaupun dah sepuluh hari puasa, termasuk esok :') Soo, how's everyone? Dah makin gemuk or dah tinggal tulang? Err, hahahaha. and akuuu..... tiba tiba...... dah kehabisan idea D: Tadi sebelum nak tulis bukan main otak ni. Asal dah bukak benda alah ni, PUFF hilang segalanya. YAY ME! -.-

Hah, sebelum tu. AL-FATIHAH buat nenek kepada bestfriend aku :') Dia telah kembali ke Allah setelah lima hari kita berpuasa. Bestfriend aku kehilangan DUA orang yang dia sayang dalam bulan ramadhan ni. Nenek dia and meoowww dia. Err, kalau kucing dikira orang jugak tak? Heh heh. Takpa Aten, dugaan bulan puasa. Lagipun meninggal dalam bulan puasa banyak kebaikan dia kan. :') Nanti kalau hang nak aku mati, pastikan aku mati bulan Ramadhan tau. :') Nah blog dia: entry dia yang baru ni dah macam Diari Ramadhan Rafique dah. Hehehehehe. Sorry. Disebabkan budak inilah aku terpaksa update jugak blog yang dah berdinosaur ni. Dia ugut bunuh kalau aku tak update. Kejam tak? :( Hai Aten. I lap chuuu. :">

Kalau boleh dan kalau banyak idea. Aku nak jadikan entry kali ni entry terpanjang aku pernah buat. Hah, agak agak boleh tak? Hahahahaha. Ya! Tidak dilupakan. WELCOME TO THE WORLD MY NIECE. Heh. Aku dapat niece baru weh. Aku dah jadi maksu dua kali ganda :( Sedih tak? Nampak dah tua sangat. Meluatnya. Takpa. Boleh practice untuk future nanti. Kahkahkah. Nama dia panjang juga. Seperti abangnya. Yah, nanti aku nak letak nama anak aku ALI or ABU. Pendek dan ringkas ya. Taklah macam kakak aku ni. Dah macam orang rambang mata tengok nama. Asal nama cantik ajew dia nakletakkan kat anak dia -.- Yang paling menyampah bila dapat niece baru ni...... Abangnya aku terpaksa jaga. Abangnya yang nakal dalam diam. ERGH! sangat menyiksakan. Tapi nanti kalau dia takdak, eden jugo yang kesunyian. Hummm.

Huh! Tak lupa juga kepada tortoise aku Crocs and NN. Depa dah BESAR sangat dah sekarang :0 Tersangat besar. Tokleh nak manja manja dah dengan depa :( Act, aku geli tengok depa, besar semacam. Dah ah kuku panjang serupa pontianak hilang  pengetip kuku. Cengkerang hijau sangat. Dah macam Hulk :0 Kahkahkah. K. Tak pasal cerita pasal Crocs and NN. Depa tak popular, takyah masukkan. Semak entry aku ja. Haaaaaa, OLYMPIC dah start dan aku tidak sabar untuk closing ceremony dia. Hahahahaha. Ada husband aku nanti. Jangan lupa tengok okay. Weh aku rasa........ aku dah annoyingkan orang yang membaca ni. Lagipun dah nak berbuka. Okay, that's all. Rasanya tak panjang sangat kot. Takpa. Nanti sambung, err maybe lepas raya. Satu lagi, gambar atas sekali tu, aku tak tahu kenapa, aku rasa gambar tu cantik sangat :0 maybe symptoms symptoms lapar dah semakin merebak hingga ke urat mata. Bye. xoxo

June 30, 2012

Yay! Sport day.


Hai, aku sangat malas nak update. Tapi nak update jugak. So update ni dah ah. Tahap kemalasan aku memang tidak boleh dibendung lagi aku rasa. ._. Haritu Sukan kat sekolah. Sangat Happenin weh. Serius. Buat rumah Cengal teruk teruk, memang letih habis ah. Then tetiba rumah Cengal runtuh dengan sekelip mata. Oh why~~ Baru beberapa hari lepas, aku dah rindu moment moment time nak build rumah for Cengal :"> Can we try one more timee, stop the tapeeeee and rewind. :') Ada gambar, tapi tak boleh nak masukkan. Sebab card reader berperangai seperti keldai yang huduh lagi bodoh. Nanti dah boleh guna, aku upload. xoxo


June 24, 2012

Gotta be Youuuuu.


Hai, hari ituuu sekolah aku buat roadrun. Penat gila. First time aku lari teruk teruk selama empat tahun aku sekolah kat situ. At last, shit. Benci gila aku. Macam ibab. Malas cerita. Terlalu kejam untuk menceritakannya di khalayak ramai. Nanti si PENDEK tu malu pulak. Tapi, aku rasa dia tak reti malu. sxrwyqeuhdioeufrwfcedwfc. Gambar ada yang tu ja. Malas nak upload banyak. You know MALAS? Yes? Good.


Pastu cuti. Weh heaven. Hari Sabtu. Err, kelmarin. Kami pi JUSCO. YEY! Weh hari paling best. Sangat best. Kami pi tujuh orang. Me, Aten, Pakdan, Adik Pakdan, Aina, Syaz and Qila. Err, adik pakdan macam tak wujud ye. Nak tahu kenapa kami pi sana? Sebab nak beli barang kelas. HAHAHAHHAHA. Alasan tak irrelevant langsung. Hahahahaha. Padahal tuih. Beli barang kelas 2minutes ja. Yang lain semua merayau, makan, gelak. 


Yang ni gambar friendship yang paling romantic yang pernah aku ada. Weh sayang gila dengan gambar ni. Benda alah yang tangkap gambar kami ni, tak tahu nak sabar langsung. :s Kami tak sempat nak posing apa. Tapi tu yang best. Kebanyakan gambar, semua spontan. Hahahahahaha. Tengok kan dah cakap. Adik Pakdan macam tak wujud. Dia tiada dalam satu gambar pun. .__. xoxo



June 21, 2012

It just. Shut Up.



Hai, just want make it simple. Seriously, nak lari dari hidup aku yang sekarang. It not a bored life. It just TOO many annoying things. I can't stand through it. It's make me sick, annoyed and fuck up. Tapi itu yang orang panggil  pengalaman hidup kan? Dan pengalaman yang aku lalui sangat tak cool. ._. Aku tahu lari itu tak menyelesaikan masalah. Tapi, i just need time to be alone. Being with strangers. No one know me. No one care about me. xoxo

June 4, 2012

Putih salji dan pemburu.


Hai, weeeeee. Update sat. Hmm, lurus ke titik. Haritu, my friend buat gathering. Memang confirm aku boleh join ah. Then, tiba tiba ada sumthin yang aku kena settle kan, so tak boleh pergi. Oh how sad. Sorry guys. Lain kali kita jumpa lagi. For Aten, kena BULI? Lol, why you so weak? Hahahahahahahahaha. K jokes. Jangan marah little ugly princess. Mirror mirror on the wall, who is the fairest of them all? You, you my queen. Queen Hana. HAHAAHAHAHAHAHAAHAH K.

So, dah lepas. Jangan cerita. In the next day, err i mean Friday. My sistah ajak pergi tengok wayang at Giant. Weeeeeeee. Tengok cerita Snow White and The Huntsman. Keluar rumah pukul 9 sumthin. Then beli ticket pukul 11:40. DANGGG. Dua jam duduk sanaaa. Macam orang tak berumah. Ajak balik rumah taknak. Ajak jalan jalan taknak. Then duduk la situu sampai dua jam. Pergi KFC beli air and cheezy wadges. Then curi paper KFC. Haahahahahahha. Okay, that's my sistah and her husband. Not me.

Cerita tu best jugak ah. Sebijik macam cerita dalam buku tu. Tapi di ubah sikit. Err, tak la sikit. Banyak jugak ah. Err, sikit ja rasanya. K. Dah sampai pertengahan cerita. Oh shit. SEJUK GILA. Nasib aku pakai varsity yang baru dibeli. Colour merah lagi. Tapi, rasa sejuk tu masih ada. Aku rasa diorang bukak aircond tu level -12134326456. ._. Teringat tadi time nak masuk, ada a indian child wearing pyjamas langgar aku sebab tak sabar nak tengok snow yang tak berapa nak white tu. Oh mesti dia dah jadi iceberg sekarangkan? Hahahahaha. Then aku dengar budak kecik depan aku cakap kat mak dia 'mak, adik nak terkencing' then mak dia balas 'hish' pastu budak tu diam. Aku rasa budak tu tidak lama kemudian akan terasa panas di tempat duduknya...... K.

Kak aku kata dia ada tidur 15min time tengok cerita tu. I wonder... macam mana dia tau 15min? Dia tengah tidur. Dia kira? Err. Then 1:39, orang jaga tu bukak pintu for nak keluar sebab 1:45 cerita tu habis. Kak aku terus bangun. Dia kata dah jom balik. Errr, ada lagi six minutes? Habis dia halang orang belakang nak tengok. Such a shameless ._. Then terus keluar. Aku pun terpaksa ikut and aku tak tahu ending dia macam mana. Dia kahwin dengan William or the huntsman? Semestinya dia kahwin dengan Hunstman sebab tajuk cerita ni ._. and second sebab huntsman tu yang kiss dia and broke the spell. Kesian William.....

Habis. Keluar. Naik kereta. Masa otw balik rumah kakak aku cakap kat husband dia 'yang takmau tengok wayang midnight dah.... yang ngantuk' Err, kbye. Eh, one more thing. Time nak tunggu dua jam cerita tu start. Kakak aku cadang nak tengok Piranha 3DD. Tapi. Tapi. Tapi. Bila tanya, dia kata oh thats for 18 above. K. Kfine. Meluatnya aku. K. Otak aku dah 25 above okay. Tak main ah 18 above. Ceit. Benci aku. xoxo


May 27, 2012

HolidayMood.

This! THIS man can change ice cream coffee flavor, to vanilla when see his smile. ._.

FUCKING AWSOME DAMN SHIT exam, finish !!!!!!!!!!! 
Hai, since dah habis periksa. Walaupun dah berkurun dah habis, baru nak buat syok kat sini. Time to update this blog. Oh heaven gila. Takmau cerita pasai semua subject yang buat aku nak muntah hijau plus darah. Takmau cerita pasai sekolah yang annoying. Takmau cerita pasai cikgu yang annoying. 

School holiday kali ni, tiada homework sikit pun. Weh, heaven heaven heaven! Takdak homework pun sebab aku tak pergi sekolah last day tu. Hahahaha. Cuti kali ni, aku nak ramaikan dengan One Direction, TV, Youtube, Blog, Twitter, Facebook, movie and etc. Aku dah habiskan cerita Love Rain. Tinggal lagi two episods. Then nak teruskan dengan You're My Pet. Then nak tengok semua cerita Jang Geuk Suk berlakon. Dah kenapa aku layan Korean balik ni. ._. Takpaaaaa, janji holiday kali ni tak diramaikan dengan buku. XD

Ah, bukak sekolah nanti confirm aku lupa segalanya. ._. Tak boleh jadi. Hmm. My mom kataaa dia nak pi beli buku rujukan and buku latihan. Because setiap kali dia jerit "adikkkkk pergi belajar" mesti aku reply " alaaa, mak buku rujukan takdakk tak best ah belajar" K nahhh, ambik kau. Nanti mesti selorrrrry dia beli buku rujukan. ._. Argh. No more heaven. 

Tapiii, i supposed to be grateful, right? Orang lain yang miskin, punya susah nak dengar mak dia nak belikan buku untuk dia. Yang aku macam nak tak nak jaa. Dah senang dapat pun banyak lagi alasan, merungut sana sini. Ah biarkan. Aku perasankan, lately ni aku suka sangat sebut biarkan. Dah macam aku memang tak kisah hidup. Benda apa pun terjadi, aku mesti akan sebut biarkan. Sebab aku rasa benda tu macam tak penting untuk aku. Aku malas fikir. So senang, sebut biarkan~ Senangnya hidup aku sekarang ni kan ._. K biarkan~~~~~ Hahahahaha

'Always put yourself in other's shoes, if it hurts you, it probably hurts other too.' Macam kena kat aku ja. Aku selalu buat taktau jaaa kat orang, aku tak fikir langsung pasal susah orang lain. Janji aku senang. YEAH, selfish gila aku 0.o Haila. K ah, malas nak sembang panjang. Ustazah kata, lagi banyak bersembang, lagi banyak dosa. So tutup mulut anda selagi boleh tutup okay. Kbye, xoxo


May 6, 2012

ExamMood.




Vas Happeninnnnnn my readers. Hai, dah buang chatbox. K. Best. Nampak blog aku lagi simple dimple. Nanti nak buang blog ni terus. Hahaha. Aku rasa dari dulu aku dok cakap nak buang blog ni. Tapi tak buang buang pun. Hahahah. Hoi, sapa tak sayang blog hoi. :p

Tadi sekolah WEH HEAVEN GILA. Rasa macam duduk kat Narnia. Belajar Bio and chemistry ja. Lain semua main. Cikgu tak dak. Rasa macam nak tiap tiap hari macam tu. Okay baru teringat ._. Khamis ni exam. Memang aku rasa dah exam kali ni pun aku kutip banyak fail. Hmm. Haih, aku naik upper form ni, macam setiap exam aku aim untuk fail ja. Haihlaa. My mom cakap, kalau yang tu yang kita aim untuk dapat. Memang dapat yang tu la. Tapi aku rasa banyak kali dah kot aku aim straight A. Tapi tak pernah dapat pun ._. K. Aim, Doa, and efforts goes together right? Bukannya kita aim benda tu, terus dapat. Hmm, kalau macam tu fuck yeah senang gila hidup aku.

Kalau kita aim something, then dapat terus kan kan kan. Aku nak aim ZAYN MALIK. Argh he got swag. dbenjdwsfrweg. K. Boleh gila wehhhh. Aku rasa aku dah memang gila tahap maximum bila aku dengar perkataan One direction. Kat kelas aku, sapa sebut 1D, memang mulut aku akan automatik tak berhenti bercakap pasai 1D. Tula padah dia, sapa suruh sebut. Lain kali jangan sebut. Hahaha. Kadang kadang aku dapat rasakan yang depa dah memang sangat annoying dengan cerita aku. Tapi depa dengar jugak. K. Aku adaaa aku kisah depa annoying ka tak? Janji aku dapat cerita. HAHAHAHA. K. I'm being patrick. Bodoh dalam jahat. Eh? Macam mana tu? ._.

K dah, nanti dalam blog pun aku boleh sambung cerita pasai 1D, kang tak pasal jadi post paling panjang. Hahahaha. Kbye. Love ya. xoxo