October 27, 2010

walla~

Friend
mak saya cakap friendship is like money
it's easier made than keep
yaa i agree with that -,-

aq ckp ttang ni sbb aq RINDU my best fren
6 taon aq best fren ngan dia -,-
tapi skarang...
dah naek secondry school..
aq da tak rapat ngan diaa..

skola yg samaa..
tapi kelas laen..
so aq x rapat sngat dah ngan diaa
dia dah ada kawan baru..
aq pown da ada kawan baru..
tapi tetap takk sama mcm mcm diaa..
imydm dear !!

aq slalu gi skola rendah..(maklumlah mak aq ckgu skola ctu..so snang nk masuk kluar dari stu..haha)
nk ingat balek kenangan2 yg terciptaa ngan dia n kawan2 yg laen..

bila aq gi skola rendah
aq slalu gi tempat aq ngan dia slalu lepakk..
dua taon lepas time kami darjah 6
betul ke dua taon?
2008-2009 -2010
betol lah~ haha
kt tempat kami slalu lepakk tu
ade satu pokok betik..
kami gores nama2 geng kami kt ctu..
bnyak kami conteng kt ctu..
da jadi kertas untuk kami lak pokok tu -,-
pokok tu jadi lambang kami SAHABAT kot -,-
tapi bila aq pi minggu lepas..
dorg da tebang pokok tu -,-
pokok tu da takdee..
sedey tol..

awat la dorg tebang
tidak tahukah mereka pkok itu telah bnyak membantu mereka untuk mndapat kan oxygen
dan
mereka tidak tahukah mereka bahawa pokok itu bermakna untuk geng kami?
Grr -,-

tapi apa nk buat..dorg da tebang..
so redha jela..

for all my frenz..
aq doakan korg bahagia smpai akhir hayat~

n for my lovely best fren..
aq harap ko bhagiaa dngan kwan2 baru..
sihat2 selalu..
n one thing that u have to know..
i never foeget u n
i will always at your back to support u ;]

n for my NEW frenz
I LOVE U DAMN MUCH
all of u're the craziest people in this world~
hahahaha
for fathin
u r my new BEST FRIEND
i love u
thnx for being my friend dear ;]
hahahaaha~


October 21, 2010

Grr.....

MySpace
waaaa
my little hyperactive tortoise was dead
uwaaaaaa
knapa dia yg harus mati ?
aq sayang dia :(
dialah tortoise aq yang paling active
aq suka tngok dia berenang..
makann..
dia adalah pelahap no satu dlam dunia -,-
kalah aq..
tapi knapaa dia mati...
maybe ALLAH lebey syang kan diaaa..
ALLAH tanak aq yg kejam nih jaga dia...
uwaaaaaaaaa
skrang tnggal 2 ekor je..
mintak2 aq dpat bela dua2 ekor nih smpai dorg besoo...
MySpace
October 20, 2010

'yes' and 'no'

semalam idop aq penuh dngan pekataan yes n no -,-
first time nk gi skolaa..
ayah tnya ada duit mkn tak?
dlm hati bermonolog.. "YES ayah tnya pasal duit"..wahahaha
tapi di mulut laen -,- "ada agi"
sadiss..padahai lam purse ada 50 sen ja..
sadisss...

second time assembly..
skola wt pemilihan permainan masa hari koko sekolah ape jadah tah -,-
pastu tngok2 smpai abes waktu science..
sluruh kaum 2a7 mngucapkan kata2 YESS
ngahahaha...tapi piki2 balek -,-
science akan ttp adaaa...dorg gnti balek satgi balek..
sadiss punya skola -,-
pekataan NOooo yg petama pada ari ni..hahaha

third
YESS aq x terlibat dlam permainan apa2..hahaha
MySpace
mula2 nk masok bola jaring -,-
tngok2 fully booked lak -,-
sadisss...
then abes sesi yg memboringkan tu..
aq bersama pak dan mulakan perkerjaan first kami bila smpai skola..
check cikgu apaa yg tak maii..ngahahaa
YESSS ckgu Shahron x dtang..
MySpace
menjerit sakan kami kt ctu -,-
ngahahhaa

n thenn masa berlalu.......
tik tok tik tok tik tok..
sok sek sok sek sok sek....
bla bla bla bla bla...
Kringgggggggggg~~~~
masa untuk ke LAB..
dlam hati ada suara gemuruh dari penonton2 yg berkata
"noooooooooooo"
sadisss -,-

jalan punya jalan punya jalan dan jalan....
ternampak DAW ..
MySpace
grr cair sbentar besama kitkat..ngahaha
jalan2 lagi..
YESSS sampai jgak akhirnyaa ke gunung everest yg tinggi lagi menggerunkan ini,..
hahhahaa~

smpai2 ckgu suh bkk buku...
aq dok sajaa~~
MySpace
ckgu dah bagi jawapann...
aq pensel pown tak pgang lagi....
MySpace
hahahaa~
kemalasan telah menguasai diri yg lemah ini -,-
MySpace
n then dngan tiba2 semangat untuk mnjawab datangg~~~
apa yg ckgu tnya semuaaa aq jawab -,-
walaopown satu pown x betoi -,-
MySpace
lastly ckgu tnya semuaaa paham takk..
aq sorg ja jawab YESSS paham ckgu -,-
tngok keadaan mnjdi diam -,-
aq blur sbentar -,-
sadisss...
MySpace

KERINGGGG~
masa dah tamat...
anda boleh meneruskan pidato anda pada pertandingan yang akan dtang..
and for your information...
pidato anda tidak kena mengena langsung dngan arahan yang diberi

p/s: sila patuhi arahan yang diberi sebelum anda mnjwab soalan..
khas buat budak2 SPM..
hahahahaaaha

MySpace WTH ?

October 10, 2010

walla~

yawW
arini aq nk tulis entry pasai AKAK aq..
sebok sngat dia nk aq crita sal dia kt blog aq nih -,-
apa dia ingat dia famous sngat? -,-
*surry akak kidding yawW*
MySpace
hahahahaha~
bkan apa..
dia nk suh cita dia da pregnant ja...
sadiss toi -,-
masok arini
baru ‎39 hari..
kot ler dua bulan~
tapi x pala~
cita la..
kot dia mengidam kot -,-
MySpace
okeh~
first yg aq nk ttng baby tu..
baby lakiii~~~~
second muka dia semestinya kena muka cam aq..
muahahahahah~
MySpace
n then nama dia.................
mesti ada Khairul~
waahhahaha~
awat aq suka nama khairul skrang?
sadisss toi -,-
tapi takpa~~
kita boh nama Khairul Farhan~
pergh sdap2...
layann~~
whahaha aq pulak yg lebey2 -,-
MySpace
klo pmpuan..
boh nama Khairulany Shira..
wahh sdap gakk~~
ngeeee~
tapi...
akak aq ckp..
dia nk nama pmpuan ada nama orkid..
oke2 try2..
orkid bakrisha~
sdap gakk~~
peh terer gak aq create nama...
MySpace
hahaha~
kalo laki....
kita boh nama bunga jgakk..
melati? euhh~~~
jati? sadisss~~~
kertas? *bunga kertas*
adesss -,-rasaya xdak nama laki boh nama bunga -,-
MySpace
oke2..laen2..
Bakri ashraf~
sadiss -,- xsdap2...
jup2..
Ainur Ashira + Bakri
nk create nama mcm mana?
ain bakrisha.. sadiss -,- tu nama pompuan~
Ash Bakri~ x sdapppp~
arr i dont know la..
akak pandai pndai sndri la plih nama -,-
adek da x de ideaa~
ngeee
MySpace
October 7, 2010

ninoninonino~

Photobucket

saya insan kecil bernama Hanis Farhana memberitahu
saya in mood off semua gmbar2 di atas~
harap maklum !!

hari ini
saya akan menjadi skema..
kerana saya sudah lama tidak menjadi skema..
sungguh rindu rasanya akan kehidupan skema..
nerd alert! Pictures, Images and Photos

hari ini disekolah
rasanya tidak ada perkara yang seronok untuk diceritakan..
semuanya sama sahaja..
hanya ada sedikit kelakar yang dibuat oleh Pak Dan,Syud,Athin,Hanie dan saya..

hari ini saya akan menceritakan tentang
tajok Photobucketmata kedip kedip tanpa kelihatan kedip kedip di mata..
xpaham? apa saya kesah Photobucket
saya bercerita disini kerana saya sedang mengalami bende itu skrang..
sungguh sadis
kawan saya cakap..
kalo mata macam tu..
ia disebabkan oleh ada org kutuk..
yang musykilnya..
dari malam tadi saya mengalami bende itu smpai skrang tidak berhenti henti..
takkan org itu tak reti nk ttup mulut dia..
berbuih la mulut dia kalo macam itu..
ish3 sungguh pelik
akhirnya saya dapatkan bantuan dari abang saya..
dan abang saya bertanya kepada kawannya yang dikenali sebagai seorang nurse di hospital..
dia berkata..
"sila rujuk link yang diberi"
link itu memberitahu bahawa
Photobucketmata itu letih..
Photobucketthe most common things that make the muscle in your eyelid twitch are fatigue, stress, and caffein..
sudah semestinya saya akan mnghadapi bende ini..
kerana saya memang selalu mengamalkan minum air bercaffein..
sunggh sedap..yummy Photobucket
hahaha..
oke start from know i have to S T O P Photobucket taking drink that have caffein..18
tidak mengapa..
saya harus juga melakukan nya~~
treatment penyakit ini ialah
arrow Pictures, Images and Photos Get more sleep
arrow Pictures, Images and PhotosDrink less caffeine.
arrow Pictures, Images and PhotosLubricate your eyes with eye drops
ia akan menjadi rutin saya sekarang...
terutama GET MORE SLEEP..
hahahaha
hendak tahu lebih lanjut tentang "mata berkedip tnpa kelihatan di mata" sila klik DISINI
anda akan handal tentang penyakit itu
sekian sahaja info saya tentang penyakit itu
harap maklum PhotobucketPhotobucket

susah jgak nk jadi skema ni..
sadis btol~~~~
sapa jadi skema mmg pelikkkkk~~~
mcm mana la depa boleh truskan idop dalam ke"skema"an?
adesss -,-
aq dlm masa 30 min nih pown rasa mcm nk jerit bagi satu dunia dengaq..
adessss Photobucket


p/s : perhatian kepada nerd nerd sedunia..
sila tukar identiti diri anda..
muahahahahha~10
October 5, 2010

yaww


yaw yaw yaw~
lama meh x update..
susah mau on9 maa skrang -,-
abang aq di rumah..
dia mau guna comp -,-
bkan guna je..conquer skali..
aq nk guna pown xleh -,-
time dia bosan n time dia tito ja dia bagi
sadissss -,-
tapi tak pa~
"diakan abang"
haha~
arini aq in mood nk crita sal kt skola tadik
best + geram + wth? + sesi pencarutan whahahaha + cinema timee xD

1.best..
aaaaa LAWATAN KELAS akan diadakan pada 12 Nov..maybe -,-
awat la x buat 3 Nov? sadiss~
2.geram + wth? + sesi pencarutan xD
LAWATAN KELAS !
lawatan KELAS not SCHOOL oke?
nk pegi Lost World of Tambun..
rancang nk pegi sekelas....
tetibe satu skola nk pegi meh -,-
mcm sial je~
time kami nk wat lawatan ramai je nk wat lawatan..
ape kes -,- sakit hati btol
3.Cinema di skola~
wallawey..
bkan cinema ape..
ade org gadoh aje..hahahha
best tngok dorg gadoh meh -,-
ayat2 dorg power -,-
aq dngan selamber amik coklat lam poket..
bkk plastic..
mkn smbil mnghayati pergadohan yg berlaku..
whahahaha
tapi sian pulak tngok Indian tu -,-
org kita slalu kata Indian slalu wat pasal..
padahal melayu pown sama naek ngan dorg meh -,-
nk gado2 wat hape..
kite kan 1Malaysia..
wat ler care 1Malaysia..
ceit nasihat org -,- aq pown slalu cari gado ngan indian tu..
best dow~
whahaha~












October 1, 2010

Keletihan Mata Otak Dan Tangan


aaaa~
santek tak blog aq?

letih mata otak tngan aq mengedit mnde ni -,-
mata : tngok bende yg same je -,-
asal nk ltak mnde tu kne paste kt ctu..asal nk ltak mnde ni je nk kne tngok mende tu -,- bosan meh -,- hahahaha~
tangan : copy paste code
otak : cari tempat nk ltak code2 tu..
tapi.....
nmpak mcm same je kan?

ngahahaha~

ade skit2 yg aq edit..

ade button like..
button like ni da lama aq nk wt..
tapi tatau nk wt camne..
tpi akhirnya..

aq tnya dkat
Farhan..
pastu dia kasik satu
link...
akhirnya tau jgakk..

huuuuU..

trime kasih le bnyak2 ye paan...

ngeE

dari blog tu aq tau nk tuko bnyak bnde..
tuko cursor..
tuko tulisan kt tab tu..

yg palig geram..

adesss

nk tuko icon kt tab tu x boley2..

geram nyeeee -,-

mcm sengal..
knape taley pown tatau -,-

harem toi -,-

xpa2 nnt aq try smpai boleh..

tngok la tngok la tngok la..
hahaha~

okeh ttup sal blog...

huargh

smlm tito pkul 2.30 pagi..

kerana bermain game -,-

aq nih heavy gamers..

biasala..

snggup tito lmbat + tak makan + tak kluar gimana2 krana game..
hahahaahaha~

then arini aq bngun pkul Tutttttt...

ngahahaa~

pham2 jeler..

tapi tak pa..

sebbek ler arini

CUTI

c.u.t.i.

CUTI

c.u.t.i

yes ! I Love Holidays..

muahahaha~

kalo boleh nk cepat2 cuti blan 11 ni..

ngeeE.
xsabar2 rasenye ni..

tapi...
kalo cpat sngat pown blan 11...
xsuke jgakkk..
sbb mule je blan 1 Jan 2011..
aq telah dikenali sbgai candicate PMR..
arghhh kne blaja elok2..
mak aq siap senarai lagi nama2 klas tusyen yg kne aq pegi masa blan 12..
WTH?
adesssssss~
sungguh tidak ku bersedia untuk mnjadi candicate PMR ni -,-