October 5, 2014

The end.




Hey guys, update time.

So, been more than a month i didnt sentuh this blog. 

Sebab apa? 
sebab banyak lagi benda lain kena buat.
sebab malas. 
sebab takde hati nak tulis blog. 
sebab final exam.

Sorry semester one. I've destroyed you. lol

My carry mark hampes.
My final exam going down to my feet. 
and my pointer soon will be straight to the hell.
the end.

"susah nanti nak cover balik kalau dah semester satu down" my dad said.

idk what to say anymore. its freeze. 
ada rasa macam a little bit putus asa. 
tapi still ada sikit perasaan untuk nak success. 
ergh they arent word for what i feel. -.-
whatever. 

So, im not being transferred to Tapah.

I'll stay here, in Arau til the end of this diploma.
Goodbye new friend. Hello to new friend "again"

so.. nothing to say anymore. 

Happy Eid-ul adha guys.
Berhenti makan sebelum kenyang ye.

bye, xoxo 
August 2, 2014

Adiós, amigos.




Hey guys, update time.
Have been a week. So.. maksudnya Bye Kulim hi Arau. Esok dah balik sana. Kemas baju tadi. Kak cakap "tudia baju, takmau balik sini dah ka?" Aku jawab "ha ah, nnt cuti sem baru nak balik" Nah kau confident je aku. Hahahaha tapi mmg fikir nak buat macam tu. Kalau balik pun nnt, weekends je? Jumaat sabtu ahad? Tak best langsung. Baru nak rehat, tup tup esok tu dah nak balik pulak. K penat. Baik duk sana, study. Balik bukan boleh study pun.  Eceh study la konon. ceit. Hahaha. Takpe. Tengok la macam mana nanti. Hiks. 

Balik sana memang tak boleh update ah. Laptop nnt next week baru dapat. Lambat lagi T_T Takpe. Janji ada laptop. Takpa. Nnt ada masa gua sneak in masuk makmal comp ber-air-cond. Lol. Hahaha. Sooooooo lastly, wish me luck guys. Bajet ada orang baca. Hahhahahahahaha. October ni aku dah habis. Lol serius rasa macam WEH KEJAP GILA BABENG DO. Ha. Sekarang dah August. Lagi dua bulan weh. Hahaha Final exam. Hahahaha. Hahahahahha. Serius aku still rasa otak aku kosong. ahahahahaha macam tak belajar apa. Tetambah cuti pulak ni? Memang zero ah. -_-' Mati aku. Serius mati. Hahahahahahahhaah takpe. Kita fokus. Kita TRY. Hana boleh. lol. #PrayForHana. LOLOLOLOLOL bye, xoxo 
July 30, 2014

Salam Perantau. lol


Hey guys, update time.
*sapu sawang* *vacuum carpet*

Yeay, im finally home. After two month being in Arau, Perlis. Lol aku boleh survive duk sanaaaa weh OMG OMG. lol Takde la teriak meraung guling guling sepanjang balkoni nak balik rumah ke rindu mak ke rindu ape ke. Hahahaha. So. Puasa pun dah. Raya pun dah. Haha bulan Jun langsung tak sempat apa untuk update blog ni. Memang tak berjumpa computer or laptop langsung. Jumpa pun sebab nak buat hal penting je. Untuk benda lain mmg macam takdak masa. Boleh tahan busy la awal awal masuk ni. Tapi macam enjoy ah kat sane. New place. New life style. New friend. Everything new! Hehehehehe.


Hahaha teringat first time gather in class, semua like diam bengong taktau nak sembang ape je. Bila dah sebulan lebih kenal, tetiba time tunggu nak berbuka puasa, kawan aku cakap "Woi budak bising, dulu aku tengok kau Hana, sorg sorg je. Jalan gi class sorg sorg, balik sorg sorg, tak cakap dengan orang. Buat hal ko sendiri je. Tak kisah pasal orang lain pun. Skarang nah, kau la orang paling happy and cakap paling banyak dalam class ni" Bhahahahhaahaha nah skali kena tarik macam tu gelak terus aku. Aku sambung "tu la tak kenal maka tak cinta weh" tetiba? hahahahhahaa Aku senang je nak kawan dengan aku. Dua je rules. Buat aku bercakap. Buat aku gelak. Then pufffff mmg automatic korang jadi kawan aku. Kalau kau pandai lagi sikit ambik hati aku lol maybe we can be bestfriend? Haha. But mmg korang kena start ah. Kalau aku nak start mmg tak ah. Sampai ke tua aku sanggup hidup sorang sorang daripada aku yang start dulu. Serious talk.


Ni pun seminggu je cuti. Ahad ni dah nak balik sana. Memang bersawang balik la blog ni. Takpe. Nanti ada masa kita update. Hehe. So far course science ni boleh la. Ade jugak sekali aku down teriak teriak takmau course ni sebab fikir aku takboleh nak follow nnt. Tapi takpe. Lepas beberapa minit merapu sorang sorang, lepas fikir dalam dalam and lepas ada orang tu cakap "Why not you try first? Try je la? Try the best. Try sampai penat sampai pengsan. Kalau boleh, untung. Kalau takboleh, bukan rezeki nak buat cannekan? At least ko dah try weh." Aku pun. Ha ah kan. Kenapa taknak try? Bukan senang nak dapat rezeki macam ni, aku dah dapat senang senang je cakap takmau. Takpe. Aku TRY. :)


Raya tahun ni complete. Cukup satu family. Semua orang ada. Dari 6 orang dah jadi 12. Hiks. 4 orang si kecil kecil cili padi. -_- and nnt tambah lagi sorang. ok. Penat kalau empat orang ni bergabung. Memang meletup rumah T_T Tapi takpe tu yang best. Kang dah balik sana, tiga orang duk dalam bilik, aku tngok hang hang tngok aku. ok. Hahahaha Nasib roommate sekepala dengan aku. Sorang tu suka makan. Sorang tu tukang merapu. Aku? Tukang layankan aje. Hahahaha


So... tu je kut? Last Happy Eid Mubarak guys. Have blast. Walaupun dah raya ke tiga. lol masih belum terlambat. Raya sebulan right? Jangan lupa puasa enam ye! hiks. And jangan lupa istiqamahkan apa yang anda lakukan pada bulan Ramadhan. Jangan kat bulan Ramadhan korg jadi lain, bulan lain korg jadi lain. Ye? Ha, jangan lupa jugak #FreePalestine #Pray4Gaza #GazaUnderAttack Ingat juga kat adik, abang, kakak kita kat sana. :'( Allah selamatkan mereka. Berikan kebebasan kepada mereka. Berikan keamanan kepada mereka. Amin. Thats all. Heeeeee see ya.  bye, xoxo 





May 31, 2014

7days to go.



Hey guys, update time. 
So lagi 7hari. Barang semua belum prepare. Serius. Tapi check up, bank, yuran semua dah settle YEAY. Tunggu hari je. Tah la aku rasa apa? rasa excited kut? Pasai la rasa apa pun. ._. Gua fikir satu je, nnt aku teriak rindu rumah tak? Hahahahaha aku rasa tak. Tapi mane tahu kan? Kalau rindu Aishy gemok? Rindu Aishya si budak kalut? Mak ayah kakak? T_T Mintak mintak tak teringat dorg langsung supaya aku tak teriak. ok.

Wish me luck guys. Nnt kat sana macam mana gua nak blogging pun taktahu. Laptop takde? Nak update ikut phone? Memang tak ah. aiyooo how? Tunggu cuti lew yew. WEH TAKDE IDEA WEH BYE.  xoxo 


May 19, 2014

Memories.





Hey guys, update time.
How i wish i've play, pause, rewind, stop, and fast forward, button in my real life. Tapi macam tak best pulakkan? Sakit je sedih je nak stop. Sebenarnya pain and sad tu buat kita lebih kuat lebih berjaga jaga. Memang la pedih rasa dia. Tapi like orang selalu cakap "rasa down, sakit, tu yang mengajar kita erti kehidupan". Cewah kau ha. Pandai aku. :p

I think this is the right time to post about my friend. :') Aku taktahu nak mula dari mana. Serius. Sebab banyak sangat aku nak cerita. Then at las jadi bererabur. Yang penting jadi hilang, yg tinggal, yang ak penting ja? Hahaha. Sekarang pukul 10:46am. Blank. Ni sebab dia aku suka tulis memalam buta.. dua tiga empat pagi sambil dengar lagu yang ikut mood aku time tu.. Baru ada feel. Kan? Tapi kalau mood happy, time bila pun boleh tulis. Mencurah curah idea. Tapi ni perasaan aku bercampur. Semua perasaan ada, tak gaduh nk list. Apa yang didaftar dalam kamus dewan bahasa mengenai feelings tu, semua aku tengah rasa sekarang. Yang tak ada dalam tu pun aku tengah rasa. Ha nampak tak betapa perasaan aku need to be cleared. Ha ha ha

Baca balik entry entry lama. Terror jugak eh aku dulu speaking english. LOL. Kenapa skarang banyak BM je? Takpe, bahasa ibunda harus diketengahkan. :p Hahaha How to start this. Uhm.. Aten, Aina, Pakdan and Qila. Dorg 4 ni la cinta hati aku selamanya. :') Aku taktahu apa jadi dengan aku kalau korang takde. Korang ah bagi aku banyak semangat, nasihat, yg paling penting banyak buat aku gelak sampai KL pun boleh dengar gelak ketawa aku. Hahaha serius. Lepas ni masing masing dah blah gi blajar merata. Mesti dah akan jumpa orang baru. Some goes to me. Tapi tapi.. Aku taktahu nak cakap macam mana? hahahahahahahaha serius aku blur. Takpe yg penting.. Korg patut tahu, aku sayang korang sampai aku mati. Aku takkan lupakan korang sampai aku mati. Kenangan dengan korg la kenangan paling aku sayang, paling aku cinta, paling aku takkan lupakan. Kita buat reunion eh lepas 10 tahun ni? Kita jumpa balik eh? :') Dah macam semua nak gi keluar negara. Padahal dekat dekat je. Aku Tapah, Aina Shah alam, Qila Beranang. Pakdan taktahu lagi.. Aten pun taktahu lagi. Takpela, kita kan ade whatsapp.. Kita still boleh contact there. kan? :')  FRIENDSHIP is GOLD.

Act, aku nak cerita character empat empat org tu. Tapi macam. malas. hahaha. Lagipun perangai dorg buat ape cerita kat semua orang kan? Biar best friend je tahu. Biar orang terdekat je tahu. Tu baru nama dia special right? Hehe :) So ade lagi lebih kurang 2weeks aku kat rumah ni. Kat Kulim. i think this is the right time yang aku patut rasa nervous. But i feel nothing. Hahahahaha Aku mmg macam ni? lagi sehari dua nak jadi something tu baru aku like what whaaat whaaaaat? I didnt prepare anything yet?? Tapi takpe. Im a last minute person. So i can handle it perfectly. yeah. basically. haha so.. barang dah beli sikit sikit. but tak cukup lagi. Beg baju pun belum ade. -_- acc bank belum. check up belum. Wuish busy week lol. Takpe. Im a last minute person. and i like it. Hahahahaha bye, xoxo 



May 11, 2014

UiTM aku datang :p


Hey guys. Update time.
So like shown above. Alhamdulillah. Diploma science. Memula dapat tau dapat Science macam "lol nak lari dari form6 science, last last dapat UPU science. Mungkin rezeki aku kut science kut?" Hahaha. Takpela. Form6 pun memula aku takmau pi, sebab dapat science, then mak ayah paksa jugak sebab takut UPU takdapat. Then, tetiba dpt tahu form6 dah tukar gi sekolah Kat Padang Serai tu. So sebab jauh aku tak pergi. Kalau tak sekarang mesti setiap pagi dah tayang muka kat sekolah tu. Macam bosan pulak gi sekolah balik? Dalam hati "Takpe tak pergi, science weh, kau nak hadap chemistry????" Tapi, nah UPU pun dia bagi science. Haha. Takpe. Boleh. Hana boleh. Chemistry + Hana = YEAY I CAN DO IT. Okay. T_T

Then, i dont even know UiTM Tapah wujud. Memula ingat UiTM Seri Iskandar tu. Then search search baru tahu mmg kat Tapah. Lol. Tapi start ni kat Arau dulu. So senang transport gua ada disana. Haha Abang aku kat UiTM Arau jugak. So nnt balik cuti yeay balik dengan dia. Tapi nnt dah kena tukar Tapah T_T Takmooooooooooooo. Haih. My sweeeeeeetie pie kat Arau jugak :( Nakmo tukar. Aish. Benci ah gua cenni. Tapi takpe. Ah takboleh takpe. T_T Ntah la. Aku fikir nak belajar je ni. Nak tebus balik SPM aku yang macam haprak tu. Lol again Hana. Cakap je dalam blog ni. Tapi nnt hampeh tak jadi ape pun. Mcm SPM haritu la. Belagak nak berubah la apa la, then tak jadi ape pun.  Still mcm tu. APE NAK JADI NI HA?! 

Takpe. Semangat tu ada. Takpe. Hahahaha. Okay tu je la kut? Nnt gua update lagi. Bye, xoxo 

"If you feel that you're very down,just close your eyes and say ;
This is my journey. He puts me here. Its His plan. I know His plan will never disappoint me. So, i just have to carry on and trust him."


May 4, 2014

LIEBSTER AWARD


Again, hey guys. Update time.

So i've been tagged by Ain, PikaHohoy, and Liya for this Liebster Award. Act, i dont even know what is Liebster Award. Serius. Hahahaha Someone may explain? Malas nak search google. Hahahaha. Okay wtv. Lets do this poo. Haha. There're some rules to ikut sebelum buat benda alah ni. and fyi aku cukup malas buat entry bab tag tag ni. Hahahaha tapi takpe. Layankan ajeeee.....

So heres the rules ;

1. Mention the person who nominate you with her/his link to the website.
2. Answer all the eleven questions asked.
3. Nominate other eleven bloggers.
4. Create eleven questions for them to answer.
5. Notify your nominees.


The interview via blog by Ain ;

What's your favorite slang word?
Slang word? Erm, German? and internet slang? Haha.

If you had one word to describe yourself, what would it be?
Garnier? Diriku begitu berharga. Hahaha

Can you recommend anything to read? Novel or comic or magazine?
Erm, novel on blog maybe? click there at the sidebar. :p

If you were given a time machine to travel backwards in time, what mistake that you would want to rectify?
I think i'll give it to someone who deserve more. Hahaha i didnt need it. Those mistake in past make me wiser in future which is now. (ha kau bergaya tak jawapan aku) :p

If you had one wish, what would you wish for?
i will wish for three more wish.
1. Good health for my parent, family and friend.
2. Unlimited food.
3. Internet version 8665432.0 where we can download food in 3D and halal dimakan.

Who is your idol of success?
Myself. aw :3

Where do you want to spend a great holiday or vacation?
Batu Feringgi, Penang is enough. Serius.

What kind of things that annoy you a lot?
People nag to me, but benda tu takdak kena mengena dengan aku langsung. Peh panas.

What is your favourite song? Who is the singer?
All of me - John Legend.

There is an elderly and a friend drowned in the river? Who do you help first?
treeenn treeenn teeennnn *bertukar jadi Superman* JK i dont even know how to swim? Macam mana nak pilih nak selamatkan sapa dulu?

Paste a picture or gif that are hilarious to you.
this quite... hilarious actually...... or nah?


✰ The interview via blog by Pika ;

1.Apa yg membuatkan anda marah?
People nag to me, but benda tu takdak kena mengena dengan aku langsung. Peh panas. (eh sama pulak jawapan :p)

2.Kamu ingin menjadi haiwan apakah untuk sehari?
Burung. Can fly everywhere. Then sampai tepi One Direction gua tukar jadi orang balik. Ok.

3.Apakah sifat yang terkeji bagi anda?
Meludah ikut suka hati kucing adik dia kat mana pun. -.-'

4.Adakah anda pandai melukis doodle?
No. Nope. NEVER. Nak lukis kucing pun jadi gajah, tahu?

5.Apakah nama paling lawak bagi anda?
Nama? dhfgcheuiwifghve bin dfhed. Okay. err....

6.Apakah tudung kegemarana anda?
SEMESTINYA TUDUNG BAWAL. Tudung bawal dihati forever ever. 

7.Apakah universiti impian anda?
Uitm je kut? :p Alhamdulillah. Dah tercapai impian pun nak pi uitm. Hihi.

8.Berikan 2 barang yang anda akan beli jika anda mempunyai 10 ribu?
1. Kereta. 
2. Rumah.  

9.Adakah anda mempunyai akaun INSTRAGRAM???bagi nama akaun jap..(syafikaghazali0164)*hahaha...
Haahahahaha. Ade ade. aanahraf. :p 

10.Apakah artis korea yang anda minati?
Takde :( Tapi dulu minat Super Junior. Sekarang dah tenggelam bersama One Direction. *mati*

11.SECARA SEJUJURNYA...Adakah Liebster Award ini menyusahkan?
AGAK menyusahkan jugak la. Bab jawab soalan takpe. Okay boleh je. Tapi bab nak tag tag tu yg leceh sikit. Haha. 


✰ The interview via blog by Hohoy ;

1. what is the name of your first pet?
Gebu. Rasanya. Nak tahu cerita sedih? Gebu mati kena langgar kereta T_T

2. do you have a crush?
Yup. ade ade. My cutie pie :3

3. If someone say that he/she loves you, what would you say?
WHO ARE YOU I DONT EVEN KNOW YOU. Tu untuk org yg aku tak kenal tetiba cakap i love you. lol

4. What color shirt are you wearing now?
Grey. :)

5.do you ever feel awkward? with whom?
HAHAHAHAHA ALWAYS. 
1. With someone who i just met. 
2. Someone yang aku ade buat salah. 
3. Someone yang aku benci dalam diam tetiba datang buat ramah. 
ok awkward gila.

6. hobby?
Eating?

7. Who is beside you now?
*SURPRISEEE* nobody.

8. are we friends?
Yeah.. umm.. yup.. maybe?

9. what is your real name?
***** ***hana bt ******* ( you can call me Hana or star) ok. bye.

10. favorite place for holiday?
Batu Feringgi, Penang.

11. Do you really feel annoying with this question? haha sorry.
Yeah...... not really. Hehe :p


✰ The interview via blog by Liya ;

1. Nama penuh, umur, negeri yang didiami.
***** ***hana bt *******  
Stay Kedah.

2. Lahir pada bulan berapa?
Bulan November :3 Nak tahu tarikh tak? Hihi

3. Pernah menyertai apa-apa sukan di sekolah?
Bola jaring and Bowling... kira sukan tak? hehe.

4. Subjek kegemaran di sekolah? Mengapa?
Erm.. Tiada? Hahahaha. Mungkin Bio.. and physics... mungkin. Hahaha

5. Pernah pegang apa-apa jawatan di sekolah?
Pernah. 
Sekolah rendah.. Penolong ketua pengawas. 
Sekolah menengah.. umm.. pasukan riuhkan sekolah... Hahaha

6. Cita-cita? Usulkan.
Act.. i dont really have cita cita. Serius. But in my mind now pharmacist.

7. Sekarang masih belajar ataupun bekerja? Di mana? Pekerjaan/ belajar apa?
Belajar.. Baru nak masuk Uitm.. Diploma Science.

8. Tempat yang paling sahabat nak pergi / lawati?
France.

9. Apakah hadiah paling berharga buat ibu bapa?
Make them proud of me. Soon.

10. Moto hidup?
"Why you regret on thing that you once want?" 
idk ni boleh jadikan moto hidup ke tidak. 
Tapi ayat ni boleh buat aku fikir dua tiga kali kalau nak buat something.

11. Dah "follow" blog/ twitter liya? Silakan berbuat demikian. :3 *Tekan sini* Twitter
Erm.. Wajib follow ke? I follow blog Liya ok? Hehe :)


The 11 nominates ;

 syifaaaa 
 shastory-sha 
 fairytaleeeeeee  
 misshunymadu 
 missrainxx 
 eara-fika 
 shafinazaina 
 zkuasedue 

The 11 QUESTION ;

1. Your comment about One Direction band. 
2. What animal you would be if you're in Hogward.
3. Which one do you prefer, Man with clean face or mustache or beard or mustache +  beard? Why?
4. What type of children that you would slap right on his/her face. *heartless question sorry*
5. If you could see the future, what woulf you hope to see yourself doing in 5 years?
6. Why doesn't McDonald's sell hotdogs? 
7. If London Bridge is still standing why is there a song about it falling down? 
8. What would you do if you could be invisible for one whole day?
9. Do you think you’re attractive? Prove it.
10. What would people hear if they could read your mind? 
11. If you could commit any crime and get away with it, what would it be?

YEAHHH AKHIRNYA TAMAT. SELAMAT MENJAWAB GUYS. LETIH WEH BUAT BENDA ALAH NI. -_-
So here it is. Bye, xoxo 

GiveAway CASH RM50 by Cik Ayue



Salam ('',)

(Klik banner di atas untuk join)
Jom ramai-ramai meriahkan GA Cik Ayue!! 





Hey guys. Update time.

So as shown above. Gua join Give Away ni. Hahaha. Second time in sejarah gua join Give Away kat dunia blogger ni. Yang dulu tak ade rezeki. Then join yang ni. Mana la tahuuuuuuu kan ada rezeki kan? Sia sia dapat RM50 freeeeeee weh. Sapa nak bagi kat kau sebijik RM50 haaa? SAPE HA? Hahahahaha. So syarat syarat semua dah dituruti. Follow blog, twitter, instagram and  google+. Hiks. Kat atas juga disertakan link link yang dikehendaki. :3 marilah ramai ramai join untuk memeriahkan. (tpkan.. kan.. lagi ramai lagi banyak competitors) Hahahahampeh takpe. :p Kalau ada rezeki dapat la ye. Good luck untuk sapa yang joooin! Bye, xoxo 
April 28, 2014

When ur heart say "enough"


Hey guys. Update time.


So Hi. Long time no membebel here right? So hows life guys? Okay? Haha good then. My life. Its all goes chaotic now. Semua like mixed up and jadi tak teratur then boom meletup. Bored + live + Love + bad luck = BLERGH. Idk why. Ergh. 


And about what i choose for further study. Physiotherapy and perkembangan awal kanak kanak. Haha i dont even want it. It just like ah pilih je, minat nanti boleh dipupuk and kau suka bebudak right? nnt boleh jadi cikgu tadika or physiotherapy part kanak kanak. Then mula la fikir ah kalau aku takboleh nak ikut mcm mana nanti. Kalau aku failed mcm mana nnt. Then i was like "D*mn, you have choose it and you must serius dengan benda tu nanti, sebab benda alah tu tak boleh nak tukar dah pun nnt kalau dapat?" This is bad. Tu la orang cakap, "fikir dulu habis habis dalam dalam sebelum buat something dalam hidup kita. Fikir dulu, baik buruk. Fikir dulu, how it goes in future." Susah jugak berperang dengan diri yg dulu dengan diri yg sekarang. Dah macam orang gila. Serius.  


Then other than UPU. Aku dapat UniKL, course also in Physiotherapy. Hahahahahaha Why the hell aku pilih physiotherapy je semua. Lepas dapat result result ni baru aku sedar. Kenapa aku pilih benda alah tu je semua? Blergh. Then i got KPTM. KTPM ni macam aku suka. Course in Computer Graphic Design. But i dont even know apa kerja dia nanti. and the bad thing is, aku dapat kat Batu Pahat, Johor. Weh, aku kat utara. Dia bagi kat selatan nuh. Seriously, HOW DO I FREAKING SURVIVE THERE??! Sebab dari standard 1 till form 5 aku duduk bawah ketiak my parent. Asrama pun tak pernah jejak. Camping, school trip bagai tu pernah la, but it just for 2 or 3 days, paling lama 5. Serius. 


Tu la orang cakap. "Belajar berdikari weh. Susah nanti nak gi jauh jauh. Jangan harap ada je orang nak support kau. Kena pandai pandai sendiri jugak. Buat keputusan sendiri. Jaga diri sendiri." Tapi, aku bukan jenis yang tak reti yang nak jaga diri (sometime je merapu sikit......) and jenis anak mak or ayah, berkepit dengan dorg 24hours. It just weh JAUH SANGAT KOT. What if something happen. Tapi dulu aku jugak yang cakap nnt study nak study jejauh la bende la. Tapi skarang? Hahahaha. Cakap je lebih dulu. Bila dah depan hidung. Ha? Terkedu. My mom say, "tunggu result UPU dulu.. Kalau takdapat kita gi ziarah Johor ye dik" Hahaha. Then dapat Form6 aliran sains. WHAT? Nak hadap Chemistry and addmath AGAIN?! How about no? Im not into them serius. Bio aku boleh lagi. Physics aku ok ok lagi. Chemistry mmg aku give up. 


The worst is, KPTM, UniKL, and form6 semua deadline before 9 or 10 May. The hell man, result UPU keluar 4 or 10 may? What if kalau result keluar 10? Why man, macam memaksa je suruh kitaorang masuk sane. T_T Its not even fair. Tak faham ah. and one more, aku punya pilihan kat UPU semua tak ada yang interview. Hahaha. My friend semua ambil asasi tesl kat Uitm yang mmg kena interview, walaupun tu mmg aku nak pilih, tngok tngok ada interview, terus cancel. Lagipun asasi. Aku nak diploma terus. Hahaha. Hal yang paling aku lemah. Interview. Speaking infront of people yang baru jumpa. Cakap depan orang ramai. Aku memang benci benda ni. 


The bad thing about myself yg mmg tak boleh diubah is aku takkan cuba something yang baru yang aku tak suka and aku mmg takboleh buat. Bc aku tahu aku takboleh buat, and why even bother to do it? Orang cakap takde pengalaman la macam tu. Hahaha, why i need pengalaman for something that i dont like? Macam membazir je. Right? Oral English time sekolah pun aku macam bangang, bernasyid ke apa benda ntah aku buat kat depan class tu. That was depan my friend yang slalu jumpa tu? Kalau yang takpernah jumpa taktau la. Haiyo. How to present nnt kat U................. Im dead. 


Act, aku taktahu pun aku nak apa untuk sambung belajar nanti. Hahahaha. i dont even have cita cita. Hahahaha. Tapi dalam kepala otak aku ni ada satu, buat game. Taktahu kenapa aku teringin nak buat benda tu. Then aku bgtahu my dad. Then he said "Dik, hang nak buat game apa? Pilih yang ada masa depan la dik, hang merapu sungguh la. Game adik buat sapa nak main ha?" Then i was like okay. Okay. Ridiculous tahu. Okay know tunggu UPU. Then decide what to choose. Mintak mintak result 4May. Pls keluar 4May. T_T Eh tapi kan kalau kita daftar je cakap nak, then tak pergi boleh kan? Kaaann? pls cakap boleh. Hahaha. Okay enough then. Bye, xoxo