November 21, 2011

#Tanpa Hidung


Hai, hari ini saya takmau potpet panjang. Saya nak update pasai saya suka BOCHAN, character dalam cerita shinchan. Kenal tak? Takkenal search Google. HIHI. Dia teramatlah comel. But, i wonder why he doesn't have nose. -,-' But, he bolehh mengeluarkan hingusnya 24/7. Wow, he totaly superhuman like me. Hahahaha. Although he's just stump dumb, he always suprises his peers with intelligent retorts. Hahaha. From, sapa-punya-web-ntahDia tulis Bo ボ is a very quiet child. He almost never talk. He always looks wet on his nose, but he never feel trouble with that. He also enjoy collecting strange-shape rocks. Oke, Bo is not bad. Just his hingus. Ohh, whatever. His hingus can make him so cute. HAHAHA.


Oh, hai. Saya tiada hidung. Hahahahah.


Hah, oke now. Let's do the tag form Superman. :D

So this is the rules. #dahlahsuruhorangbuat, thenadarulespulaks. Hahaha

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions that tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

Oke, now i will break 2 off the rules which is no.3 and no4. When i break that, automatically no6 & no7 are disqualified. So, no one will got this tag from me. HIHI. Oke now, eleven thing about me. :D

My name HFR. Dah limabelastahun hidup. DOB saya pada 03th November 1996. POB saya kat Hospital Kulim, Kedah. Love eating tomyam. Horlick ice ever. Im a Facebook addicts. Study in SMK Taman Jelutong. My hobby, sign in Facebook and check-up my notification. Keukenhof, Amsterdam my favorite place. Love to dreaming. :D

Now, soalan daripada Superman.

1. Still guna facebook?
OFCOURSE la. -,-'
2.Berapa banyak account facebook korang ada? Termasuk fan page diri & blog.
Err, just one. Im not HOTSETUFF to make many account like that. NYIAHAHAHA.
3.Single or taken?
Single but my heart taken. Boleh lagutu? Hahahahaha.
4.Sejak bila blog anda ditubuhkan?
Err, kat profile saya cakap June2010. Yelatukot. Tak ingat dah sebenaqnya. Hahahaha.
5. Kenapa korang buat blog?
Haiyoo, sebab jeles tengok budak budak bawah umur dari saya dah ada blog. KAHKAHKAH
6.Favorite singer?
Banyak. Nak semua? Enrique Iglesias ofcourse, JELO, Pitbull, Avril Lavigne, Bruno Mars, Dadali, Ungu, Alif Satar, Maroon5, Super Junior, Taxi band, Chris Brown, Melda Ahmad, and many more. -,-'
7.Kenapa korang minat dia #not dia tapi mereka. Hahaha
Sebab depa semua AWSOMEEE.
8.Hadiah paling comel pernah korang dapat?
So far, takde :)
9.Sapa bagi? :P
No one. :) #couse im forever alone. Hahahahahaahah
10. Pendapat korang pasal fenomena Greyson Chance. -.-
Nothing. Just, ini masa dia untuk Cemerlang Terbilang dan Gemilang. Nak buat lagu mana? Hahaha
Kalau tangan kena minyak panas, apa korang buat untuk kurangkan kesakitan :3
Just let it dry itself. -,-'


Oke dah lega siap dah tag nih. Lepas ni confirm takmau buat dah tag :P
Yeahhh, sebelum lupaaa. CONGRAT HARIMAU MALAYA. ILOVEYOULAHHH. Proud to be Malaysian. #cehhh dah menang baru gedik gedik nak proud. Hahahahah. Oke that all. Btw, aku tak leh jumpa him dahhhh. Sedih kot. :') Kbye, Assalamualaikum. ^^V



HF
November 17, 2011

#Bye


Hai, Harini hari last sekolah. Goodbye threeAseven. Seriously, i will miss you. Next year, aku form four taktaulah dapat sama kelas dengan geng threeAseven ke tak. Huii, mau meluat jugaklah kalau campur dengan budakarab. Keluar air melalui telinga, kalau aku dengar dorang bersembang -,-'. Tapi no worrylah, tahun depan bukan tahun untuk honeymoon or untuk mengutuk sesama sendiri. Tahun depan aku kena lebih serius. #ahhh, tahun lepas aku kata macam ni jugak bila nak naik form three -,-' Aku dah ambik keputusan nak ambil pure science. #ahlisaintis nihh. :P Aku taktau kenapa dari aku standard five lagi, aku dah suka subject sc. Aku akui dari standard 5 - 6 aku tak penah dapat C dalam periksaan. Err, B tu penah laa. A tu selalu jugaklah. Tapi naik form onee sampai form three, pehhh. Hampessss, B pun kadang kadang aje nampak. Haiyoo, nampak sangat banyak main. Aku taktaulah result aku nanti macam mana. Twenty-five Disember, please don't appear. -,-'

Lepas nih tak adalahh Paan yang kalau bercerita, SANGAT bersungguh-sungguh dan bersemangat. Lepas nih tak adalahh Wan Talib pendengar setia cerita Paan. Depa kalau tak mai, sunyi jugaklahh. Maklumlah duduk belakang geng geng kami. Memang happeninglahh kalau ada depa. Ada sekali, kami TERnampak Cikgu ___ korek hidung. Yang nak jadi ceritaaa pulak si Sue, pi buat baik ambik berkat pi salam dia pulak dahhh. Aduhhhh, aku dengan geng kat belakang tepuk dahi ja ramai ramai. Hahaha. Huishh, tanpa 28orang #err betul ka? dalam kelas tu. Memang sunyilahh SMKTJ jawabnya. HIHIHI. Masing masing ada tugas sendiri untuk memeriahkan kelas. Hahaha. Memang Terbaiklah threeAseven tahun ni. Tapi tadi, kami pi bersih kelas, buang segala yang terlekat di kelas tu, rasa macam OHH sedih gila kot. Kelas kosong, sunyi sangat. #tarik hingus dua tiga kali. Takpalah, maybe orang yang nak pindah pindah tuu, next time boleh jumpa lagi kan?

Mintak sangat depa semua tak pindah. Grislyweird rasanya semua tak pindah kot. Kami SETIA dengan sekolah ni. Tapi, ada dalam post mana ntah, aku cakap nak pindahkan? Takjadi kot. Sebab kalau nak pindah, kerja macam banyak ja. So jangan susah susahkan diri oke? HAHA. Sekolah buruk mana pun, annoying macam mana pun, kalau ada BEST GENG EVER mesti lupa segala masalah right? Grislyweird I Love You :') #Ahh, sejak bila aku pandai jiwang nih? HIHIHI. Hari ini, aku tengok dashboard aku. Penuh dengan orang cerita pasai dapat kelas baru sadja. Jeleshh jugaklahh, aku still tak dapat kelas. Third Disember baru dapat kelas. HAHA. Meluat jugaklahh time cuti kena pi sekolah. -,-' Thats all. Kbye, Assalamualaikum. ^^V

Inilah keadaan kelas aku selepas di SuperVacuum menjadi kelas paling suci di Universe.



p/s; To my SUPERMAN yang tak berapa nak SUPER tu, tag anda akan saya jawab lain kali la yahh? Anda pun tahu saya tidak ada nafsu untuk reply tag itu, mengapa anda gatai keyboard untuk tag saya juga? Sorry. HIHIHI. KAHKAHKAH.
HF
November 14, 2011

LOL.


Hai semua. :D Harini saya nak update gambar inih sajaaaaa.
Aku dapat search perkataan kat sini FAT.BAD.EPIC. -,-' FAT paling aku tak boleh terima. Sampai hati dia kata aku FAT. #sedut hingus dua tiga kali. HAHA. BAD tu yang tak boleh belahhhhhh. But, ithink it's trueeeee. #AHHH, perasan jahat bolehhh. KAHKAHKAH. For EPIC. Wow, aku EPICKAH? Terujaaaaa bila aku tau diri aku epic. :P

Yeahh, blog aku dah bertukar wajah. Dari pada agak sweet pink ke hitam. But, err still ada terselit pink. Aku tak boleh tengok kalau blog aku takdak pink. Rasa tak lengkap. HAHAHA. :P Santek tak? Santek an an an an? Pergh rasa bangga boleh buat. #perasaan kuat. Sekeh mau? -,-' Kbye, Assalamualaikum. ^^V

Credit to Sujudom, sayaa jumpa disana gambaq yang mengata aku FAT tu.
Aku still tak boleh terima. HAHAHA :P

HF♥

November 13, 2011

#wakeup


Hai, hari ini hari Ahad. Saya tak pergi sekolah :P Terasa best dapat ponteng. #puii, buat macam tak penah ponteng. HIHI. Esok nak pi sekolah, sebab esok ada event menarik. Event mengutip RM100. KIHKIHKIH. Oke, tadi ayah aku bagitau pasai duit tuuu. Baru terasa nak syiok. Then lepas beberapa minit, dia kata duit tu guna untuk beli kasut and segala bagai keperluan sekolah. -,-' #Okfineeeee, hampa tak terasa meluat ka? HAHAHA. One more, baru beberapa jam sebelum nih. Abang aku bising kat aku 'wei pinjam 50, wei pinjam 50, wei pinjam 50, wei pinjam 50, aku dapat ptptn aku bayaq balek laa, wei pinjam 50' and aku keep on doing muka annoying sampai dia sakit hati dan terus keluar merayap. KAHKAHKAH. Terasa dunia aku punya. #oketakpasaipasai. :PP

Oke You know cerita Ombak Rindu? Saya dah beli novel dia. OMG, cover page dia ada muka Aaron Aziz. OMG OMG. #okestop talking about Aaron. -,-' HIHI. Hoiii, Supernatural dahhh ada balik on tv3. Ohhh, Dean Winchester ILoveYou. Hensem siakkk kot diaaa. #okestop talking about actor. You know what? Aku pun dah terpikat dengan Greyson Chance. Suara diaa macam JB, but dia sedap sikitlahhh dari JB. #okestop takling about singer. Oke now sembang pasai excident yang berlaku toward kawan kawan aku kat smkAirMerah. Ohh, kesian depa wehhh :( 4orang meninggal. 2orang form 3 sama dengan aku kot.Tak sempat ambik result wehhhh. Pehh, kesian parent depa. Hantaq depa pi muka happy ja. Tengok tengok tak sampai sana pun. Hurmm, Al-Fatihah untuk mereka, semoga mereka ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. Amin. Takpalah, perkara dah jadi puns, nak buat macam mana kan? Yang still sakit sakit tuu, aku doakan hampa get well soon. Be strong okehh. :D

Hah, for last paragraph, nak wish untuk semuaaa SPM candidates yang akan SPM esok tu. No more online in SPM month, no more gaming, no more chatting, no more texting, no more playing, just exercise book and reading SPM book okeeee? HAHAHA. Aku bagi nasihat teruk teruk bolehhhhh. Aku PMR dulu puns macam adfsgdhjyt sajaaaa. :PP Btw buat elok elok okeee? That is u'r key to success in the future :') Kbye, Assalamualaikum. ^^V




The little Plumpuppets are fairies of beds. They have nothing to do but watch sleepyheads. They turn down the sheets and they tuck you in tight, And dance on your pillow to wish you good night!♥

Anybody trust toothfairy? HIHI




HF♥


November 7, 2011

Hai.


Hai, hari ini saya nak update blog saya. boleh tak? tapi saya sama sekali tiada idea. Hurmm. Ouh telintas difikiran, AdiPutraaaa sangat AWSOME di Anugerah Skrin. And you know what -,-' selamberrr sajeee saya post status di facebook sejurus selepas ASK tamat 'Siapa pelakon paling popular?' HAHAHAHAHA. Then, ada orang comment 'yang ni anugerah skin.bukan abp'. Terus gelak aku meletus. HAHAHAHA. Malu gilaaaaaaaaaa kot. HAHAHAHA. Tapi idk why, aku tak terasa nak delete that status. HIHIHIHI. Dah stop pasai tuuuu. Buat maluww sayaaa sajaaaa. Oke dahhh, stop nonsense. :P

Sayaa tengah tengok Nora Elena for the second time. Sumpah cerita tuh bestt. Ahmad Seth Tan teramatlahh COOL dan AWSOMEEE. Ouhhh, Ilovehim. :PPP But, tunang Nora Elena, si Saiful Idham teramatlah jealous kuat -,-' aku tak paham betul dengan dia. Whattthheeeheeellll. Oke, aku pulak terEmo lebih dari Nora. HIHIHI. Okeee, scene time Seth lamar dia melalui cincin yang dicucuk di cake ituuu amatlah suuuwwweeetttttt. Ouhhh, aku tergoda dengan dia. Hahaha.

Dah terlanjur saya update blog nih. Saya nak berterima kasih for my GF, sebab dia sudi post about my birthday yang sudah lepas 4hari lepas. Oke, dia punya post teramatlah sweet. Aku tak percaya dia yag tulis semua itu. That is not my GF handtyping. HAHAHA. Anyway, ILoveYouuulah Aten. Terharu kot aku baca hang tulis semua tu. Tapi, sorry i can't cry. Hang jugak yang kata aku HATI SIMEN. Hahahaha. Sapa nak tengok post tu klik sini. #Hoi Aten, aku promot blog hang nih. Hadiah aku manaa? HAHAHAHA. JK wehhh. :P Kira post tulahh pengganti post diblog aku pasai birthday aku. Aku malas nak create entry pasai birthday aku kat sini. :PPP Tu ja kot aku nak update harini. As i said, saya tak adeee idea tadi. HIHI. At last, AHMAD SETH TAN awak COMEL. Kbye, Assalamualaikum. ^^V

Farhana Radzuan



November 4, 2011

Lucu Lucu Lucu

Hai, hari ini First in sejarah, saya nak sertai contest yang dianjurkan oleh Farihan Hamid. Contest dia macam syiokk. Contest Muka Paling Lucu. Hah, bab bab buat muka nehhhh aku and the geng memang expert. Muka macam sapa pun korang suruh buat, seriussss jadi. HAHAHAHA. Oke let's zoom the syarat.







mesty follow dahulu belog saya and farihan . pastikan follow okey . kalu tak , penyertaan anda dibatalkan secara automatiknya :D

jantina tidak dikira , asalkan gambar anda tu nampak betol-betol lucu . pastikan gambar anda okey .

penyertaan gambar bersama rakan-rakan atau family turut diterima . asalkan anda ada bersama .

gambar yang berunsur lucah ataupun berbahaya dan boleh menimbulkan fitnah , DILARANG SAMA SEKALI !

pastikan anda tag kepada 3 org rakan-rakan anda oke . biar mereka tahu okey .

tarikh tutup penyertaan adalah pada 31 Disember 2011 . lama lagi kan ? haha


Dia punyaaa syarat memang simpleee dimple mimple. Oke, saya dah follow dua dua blog. Saya dah ada gambar saya dan kawan kawan dan saya pun ada sekali menyibuk dalam gambar tu. Yang meluatnya, gambar saya yang paling buruk. Gambar saya tiada unsur unsur lucah. Kawan yang saya tag : Fathin Izzani , Aziera Manaf , Aina Husnina. Diorang dah tahu saya tag diorang and saya tag diorang kerana muka diorang paling Epic dalam gambar ni.
Hadiah dia punss simple sajaaa. First : Rm15 topup, second : Rm10 topup, third : Rm5 topup. Tak kira user Celcom, Digi, Maxis or laen laen. Still dapat kalau menang. HIHI. Tak minatlahh hadiahh dia. #OKE AKU TIPU, KALAU TAK MINAT PASAI APA JOIN? HAHAHA.

Nihhh gambar yang menyeru semangat aku untuk menjoin contest inihhh. HAHA. Sapa tak gelak dia memang voldemort. And btw, ada sorang bini voldemort dalam pic ni. Try SEARCH. HAHAHAHA. Kbye, Assalamualaikum ^^V




Farhana Radzuan
November 1, 2011

Sapa kata Gua tempurung tak rawkkk?

Hai, saya baru balek dari Trip tu.
Oke, trip tu memang SUPERB. Yang paling best time dekat Gua Tempurung. Memang terbaik.
I said, lepas pi trip tu, aku dah ada mood kan? Argh hell no.
But, let bygone be bygone. Janji trip nih memang best and gathered with my awsome friend lakkan? Memang bestlahhh.


Rasa rugi ohh takley bawak camera enter Gua Tempurung. Memang extreme gila kot aktiviti kat situ.
Merangkak, mengesot, mengslide, menjerit. Semua ada. Yang penting segala aktiviti tu aktiviti dalam air.
Pehh, air dia memang sejukk. Maklumlahh air dalam guaa. Sapa kata tak sejuk memang dia takdak cold receptor -,-'.

Kitaorang jumpa place shooting cerita Duyung. Macam macam bentuk boleh tengok kat dinding gua tu. Segala bentuk muka haiwan ada. Bolah jadi Zoo nih. HAHAHA
Then, time nak turun bawah ke air tu, kami naik 400 lebih anak tangga. Naek, turun, naek, turun. GILA. Rasa kaki menjerit 'WOII BILA NAK HABEH NI'
Tapi bila dah sampai bawah memang rasa tak sia sia aku mendaki tangga tu. Part paling best, time slide nak turun bawah. First nak slide tu begetar habeh apa ada. Tapi bila dah slide, rasa nak menjerit AKU NAK BUAT LAGI. HAHA
Time tulahh punn sweet sweet couple nih nak tunjukkan kesweetan mereka. Yang BF sambut GF diorang. HIHI sooo cute you know? Tapi, budak budak laen yang senasib dengan aku ni, hanya Min yang sambut. HAHA. Ramai yang terpeluk dia. Untunglahh kau Min. xD
Dalam Gua Tempurung tu Min lahh yang banyak tolong geng geng aku. Dia macam bodyguard kitaorang lak. Memang TERBAEKlahh kau Min. Aku sayang hang. HAHAHA


Then, habes Gua Tempurung we go to The LostWorld Of Tambun. Kat situ pun Epic jugakk. Tapi tak sebest kat Gua Tempurung. Aku naek
slide 3 kali. Slide tu memang dicipta untuk test vocal kita eh? HAHAHA. Aku jerit macam orang sawan kot. HAHA.
Then, round round river 3 kali and buat last time, kami suruh Min tolong kami tarik pelampung kami kehulu kehilir. HAHAHA. Sian pulak kat dia. Lantakk ahh, sapa suruh dia baik hati sangat. HIHIHI :P
Mainan outdoor langsung tak sentuh. Bila orang ajak, satgi lahh weiii awai lagi kot. Last last tak naek terus. HAHA. Oke, paling aku meluat kat sana ada lifeguard kat situ asyik tengok kitaorang mandi aje. Tau la kitaorang comel comel.
Jangan duk tengok sampai mcm tu. HAHAHA
Makanan kat situu pun agak sedap. Aku dah 3 kali pi LostWorld nih. Makanan tuuuuu jugak aku rasaa. Cuma the kuah and pencuci mulut ja lain. HAHA.
Dah puas mainn, kitaorang pun balekk. Dalam bas Memang best. No girl from Arabclass. Memang TERBAEKLAHH. Kami 10 orang naek bas lelaki. Tapi ada geng kitaorang 4 orang kot tersesat dalam bas budak perempuan. Sian diaorang terseksa dan diseksa dalam bas tuu. HAHAHA
Aku nak bagi nasihat ni. Nanti sapa sapa nak pi trip, rebutlahh peluang untuk naek bas lelaki. Memang boleh buat korang pecah perut duduk dengan diorang. Memang sporting habes. My geng think budak lelaki from Arabclass all macam sombong sombong, but lepas naik dengan diaorang baru tauu. diaorang memang terbaik.

AKu pun... ehem ehem adalahhhkaaannn terpikat dengan sorang budak nehhh. OKE DAH OFF TOPIC :x HIHIHIHIHI

Then, nak balek dahh. Singgah dekat R&R mana ntah. Makan, solat, topup, call mom and dad. Lastly, nak naek bus. Aku nak snap pic dengan someone. You know what? aku kena ignored. HAHAHAHA.

Memang aku tunggu dia dengan panas, dengan muka tebal dengan penatnya untuk tengok dia ignore aku puns. Thanks :')
Muka aku memang muka loser kan? -,-' HAHAHAHAHAHAHAHA.

Oke dah this is not the time for luahkan perasaan. Jom zoom pic aku pi sana.
Sorry, all my face have been blurred. idk why it's blurred. Maybe my phone camera rosak kot. HAHAHAHA



Oke this is the first pic. Time nih dah nak balek. Sempat posing lagi dekat sini. :D

Pakdan, me and my GF. HAHAHAHA

At Gua Tempurung. Boo batu tu nk buat mcm tempurung, tapi tak jadi. xP

Yang pakai headphone tu la Min. Slogan hidup dia, Barang korang barang aku jugak. HAHAHAHA

Me, and my GF.

And the last, nih aku beli for Geng kitaorang. #AKU BELILAH SANGAT. Kongsi kongsi duit sajaa. Hihi. GrislyWeird. Cantek takk :D

Oke, tu saja kot. HIHI. Trip nih memang terbaek. and now, time me to maki nyamuk. GVidbusfgnol;csdkjdfvhjcfvm!! Bodo punya nyamuk. Nyamuk sekarang dah maju. Kalau dulu aku tampaq, sepuluh kena. Siap ada yang nak volunteer nak kena tampaq. HAHAHA #oke aku tipu. Memanglahh, nyamuk skarang dah maju. Agaknya time mak dorang mengandung mak dorang minum susu Anmum. Tu yang terlebih DHA tu. HAHAHAHAA. Kbye, Assalamualaikum. ^^V

Oke, post terpanjang penah aku buat. Ini semua kerana trip yang best. HAHAHAHA
Farhana Radzuan