November 15, 2016

♥ Unexpected Feeling. (Part 6)


** Sambungan Unexpected Feeling. (Part 5) **
** Dinasihatkan baca ⬆⬆⬆⬆ dulu baru baca ⬇⬇⬇⬇ **

About the result, ntah la aku rasa aku mmg tak all out kat SPM aku. Ntah? Tu yang result hampes tu kut. His result is better than me. Of course la, dia kan budak pandai. Aku budak blur blur. Hahaha. Sementara duk cuti SPM tu. Kami buatlah apa yang patut dibuat bila orang tengah bercuti. Bersuka ria bla bla. Memang tak fikir langsung pasai buku ke, sekolah ke, ape ke. Hahahaha. Baju and tudung sekolah aku habis diconteng. Hahaha dah jadi tempat doodle. Sampai skarang aku still simpan baju tu. Tak basuh pun. Bukan ape, takut hilang bekas bekas pelukkan kawan kawan. Kehkehkeh. Sampailah bulan April, where all the result yang kami mintak keluar. Memang berdebar gila weh.

Result segala bagai yang kami mintak dah dapat. Aku dapat 3tawaran dari Uni swasta. Dia aku takingat dapat berapa. Ada dua course aku dapat and aku mmg minat benda tu, computer and fisiologi. But then, ayah aku tak kasi pi fisiologi. Ntah le knapa. Then tinggal satu, something berkaitan computer. Multimedia ape tah. Nak tahu belajar kat mana multimedia tu? Johor. Aku di utara, and johor di selatan. Ok. T_T Aku cakap takpe Hana takpe, tunggu UPU ok? Takpe. 

Then, untuk dia. Yang aku ingat, dia dapat dua interview. One for Sport Science UiTM, one for Aviation UniKL tak silap? Both dia suka and dia pergi interview. and paling dia minat, Aviation. Pastu dia kata kat aku, "You, kalau UPU you takdapat and you kena pi johor, kita berpisah? Ok?"  Pastu aku senyum je dekat dia without replying him. Aku fikir, dia ni mmg takboleh hidup jauh dengan gf dia kut? First, aku dapat class lain lain dengan dia, dia mintak clash, and this one? Aku kena pergi jauh pun dia mintak clash? Alahai manja sangat aih budak ni, tabuh satgi kut. Haha. 

My feeling time tu, im very sure that i''ll get something on UPU. I'll get something. Just wait. Dia takhabis habis risau result UPU aku takut takdapat, sebab yelah dia kan budak pandai, confirm la dapat. Aku ni budak blur blur. Kalau bernasib baik dapat la, kalau takbernasib baik. Hmm bye bye le. Aku cakap kat dia, "relax la. I will get somethinglah." Dia like, "ok ok. hang better dapatkan something, and make sure its not far from me." Aku beliakkan mata depan dia and cakap, "ingat I witch ke ape, boleh tentukan and tukar tukar result UPU tu." Dia gelak je lepas tu. 

Aku tunggu dengan penuh harapan result UPU ni, sebab tarikh tamat untuk response on the tawaran yang untuk computer tu sehari sebelum result UPU keluar. Memang gila lah, pening kepala aku nak buat decision weh. Yela, masa depan aku weh. T_T Then habis habis fikir, aku let go je course multimedia tu. Then, dua hari lepas tu. Result UPU keluar. And YEAY! Aku dapat UiTM perlis course sains. And teka dia dapat mana? Jeng jeng jeng! 

Unexpected Feeling. Part 7
Adios. :)

August 15, 2016

♥ Unexpected Feeling. (Part 5)



** Sambungan Unexpected Feeling. (Part 4) **
** Dinasihatkan baca ⬆⬆⬆⬆ dulu baru baca ⬇⬇⬇⬇ **

Pastu beberapa minggu kemudian, dia rapat dengan aku balik. Sumpah weh aku taktahu apa dalam kepala dia. Mana perginya prmpuan skolah lama dia tu? Dah kena reject kut. Haha. Tapi takpelah, biarlah dia Hana oi. Sampai satu hari tu, dia duk kongsi meja dengan aku dalam class. Dalam makmal. Kat mana mana jelah. Situ la tempat dia buat kerja, situ la tempat dia tidur, situ la tempat dia bising T_T. Tiap tiap hari macam ni weh. T_T sampaikan pencil dia pun dia suruh aku simpan untuk dia. Pencil case aku jadi pencil case dia. T_T Cikgu N lagi syok la macam tu. Tak habih habih pekena aku. Aku pun dah okay dengan dia balik. Ntah time ni baru aku sedar. Mamat ni baik rupanya. Ada benda kat dia yang buat aku suka dia. Aku taktahu benda apa.... 

Kami terlalu baik sampai la one day my parent dapat tahu. Jangan fikir yang seram seram. Hahaha. Act, my parent tak buat apa pun. Dorg dah kenal pun dia sebab my daddy cikgu sekolah tu jugak. Kehkeh. My parent tak kisah pun ha. Pastu my first time face to face with his mother bila sekolah buat Majlis bacaan yasin. Kehkeh. His mother pun ok je, suruh belajar elok-elok. Jangan duk sibuk bercinta ja. Hahahaha. His father pulak, aku first time jumpa, time ambil result percubaan SPM. Masa tu tengah jalan ramai ramai dengan kawan kawan aku, dia tanya "macam mana result? Ok?" Aku pasti dia tanya semua orang. Apa yang aku tak pasti dia kenal tak, aku ni gf anak dia. KAHKAHKAH.

Day by day past, kami study sama sama, pi library sama sama. Bukan berdua je ok? Ada mybestfriend skali. Kehkeh. Memang setiap petang muka kami bertiga jelah kat library tu. Sampai pakcik jaga tempat letak beg tu pun kenal kami dah. Hahaha. Pastu SPM pun tiba T_T Setiap kali gap antara subject tu, kami sekelas akan study kat kantin. Tanya apa taktau, hafal apa yg tak terhafal. Merungut subject tadi susah, merungut takboleh nak hafal dan paling penting, makan. Everytime gap, parent kepada para SPM-ers ni akan datang hantar makanan memandangkan kantin tak bukak and pihak sekolah takbenarkan kami keluar. Hehe. Ayah aku slalu beli lebih satu untuk dia. Hahaha. 

Alhamdulillah, kitaorang satu class boleh jawab dengan baik. Rasa happy nak mampus weh dah habis SPM. Rasa macam tak sabar nk masuk Uni, nak jadi adult. Lepas paper last tu memang aku taknak fikir dah bab skolah. Serius. Hahaha. Tapi bila dah masuk Uni ni, ha baru tahu nak rindu sekolah balik. Baru tahu susahnya bila dah besar. Hahaha. 


Lepas dapat result University mana kitaorang dapat, dia kata kat aku, "You, kalau UPU you takdapat and you kena pi johor, kita berpisah? Ok?"   

Sorry pendek! :p Buzy sangat, tapi nak tulis jugak. Ha ni la dia result dia. kehkeh. Sorry ye! 
Unexpected feeling part 6. 
:) 

June 17, 2016

♥久しぶり

久しぶり-hisashiburi-Long time no see.

Yeah, been a half year im being away from this blog. I think this is perfect time to say that, i'll no longer updating this blog since im busy with my life, and also i did not have that writing talent anymore. lol. 

Its true, everytime when i feel like seriously very excited to tap on my keyboard to write something, my brain freeze. Totally freeze. and aku rasa aku takboleh nak endure rasa sakit bila nak tulis, tapi otak aku freeze. sungguh weh, sakit rasa dia. Haha. Actually, nope. For now, aku rasa better aku stop menulis. Sebab apa? sebab yeah aku ada life. Haha 

Aku start this blog dulu pun sebab aku bosan, habih PMR taktahu nk buat apa, jadi hiduplah blog ni. Tapi skarang, aku dah ada life, this blog no longer needed. Hahahaha, nnt bila aku dah takde life, aku kutip kau balik ye, blog. Harap kau masih setia menunggu aku. Huhu. 

 So, this is it. farewell my friend. see you when i see you. adios ;)

May 15, 2016

♥ Unexpected Feeling. (Part 4)



** Sambungan Unexpected Feeling. Part 3 **
** Dinasihatkan baca ⬆⬆⬆⬆ dulu baru baca ⬇⬇⬇⬇ **

Dah New Year. Form5 (2013). Our last year being a school student. This year we're having our penentu-masa-depan exam, which is SPM. Bila dah form5, aku ingat boleh la hidup tenang sikit. T_T  No more distraction from him, aku pun dah boleh lupakan dia kut. Tapi still ada la saki baki dia. Tapi yeah, aku yakin mesti boleh buang. Aku try jugak lupakan aku suka dia, sebab my friend pun tak suka dia. And dia dah banyak buat aku sakit hati. Hmmm..

Pastu dengan tiba tiba, tah mai ribut angin mana ntah T_T Cikgu kami, Cikgu N. Kelas kami boleh tahan rapat dengan dia. Cikgu N duk kenen kenen aku dengan dia. Duk usik usik aku. Aku tak pasti Cikgu N tau mana T_T Yang penting kenapa sekarang cikgu? Kenapaaaaaaaa sekarang? Aku macam rimas pun ada. Setiap kali cikgu duk kacau kacau aku, aku kata takmau. Jenuh aku tepis. Pastu cikgu pernah kata "ha benci la benci, lama lama nanti suka baru tau" Aku macam eh please lah cikgu, aku takkan suka dia dah. Haha cakap dalam hati jela. Musnah tahun harapan aku nak hidup tenang. Hahahaha. 

Banyak bulan jugak la cikgu duk kacau aku. Sampai la satu hari kawan kawan aku tanya "weh hang suka dia ka?" "hang pernah couple dengan dia ka?" "awat takbgtahu kami" Aku macam kelu. Hampa semua tau mana? T_T Pastu my bestfriend cerita... "Dulu time nak akhir tahun lepas kut? dia ada mintak number phone hang kat aku. Dia kata dia rindu hang. Dia kata dia terdelete number hang. (aku sure dia delete time lepas clash tu) Pastu aku curios awat dia rindu hang? Dia macam sungguh sungguh duk mintak, aku bagi jela. So ni yang kami nak tanya ni." Aku cakap dalam hati, oh dia ni la sebab mamat tu msg aku balik. kehkeh. Pastu aku cerita dah semua. Baru dorg tau salasilah perhubungan kami. Kahkah. 

Then dorg kata hang nk couple dengan dia, couple la. Walaupun kami tak suka dia, kami tak kisah. Benci boleh dibuang. Janji hang bahagia sudah. Pastu aku cakap dalam hati, buat apa? Bg dia tinggal aku lagi? Hahahaha. Aku tak cerita kt dorg bab couple dua minggu tu. Tapi aku bgtahu la aku suka dia, kami memang baik dulu bla bla. Aku taknak cerita part clash 2minggu tu kat dorg sebab kalau dorg tahu, hampes nak bagi keizinan rapat dengan mamat tu balik. Lagipun, weh malu ah nak cerita kat dorg aku kena dump lepas dua minggu. T_T Hahahaha. 

Pastu beberapa minggu kemudian, dia rapat dengan aku balik. Sumpah weh aku taktahu apa dalam kepala dia. 

Unexpected Feeling. Part 5. 
Adios.

February 15, 2016

♥ Unexpected Feeling. (Part 3)


** Sambungan Unexpected Feeling.(Part 2) **
** Dinasihatkan baca ⬆⬆⬆⬆ dulu baru baca ⬇⬇⬇⬇ **

Till one day. Dia message aku balik. Message like nothing have happen before. So that time, aku pun like "biarlah weh, benda dah lepas, mungkin dia dah regret" Senang sangatkan aku memaafkan? Kehkeh Aku pun layan dia macam biasa balik. Like a friend. Not more than that. Pastu makin lama makin baik macam dulu. Dah boleh lepak lepak sesama. Same goes to the whole class. Aku and friend dah boleh terima para lelaki dalam this new class. Malah rasa macam dorang lagi bagus dari class yang lama. Ntah la. Time sedar ni, kami memang bersyukur gila and dalam masa yang sama kami menyesal marahkan cikgu yang suruh kami pindah. Nama dia Cikgu Mustafa Kamal. Dia telah pun meninggal dunia time kami form 5. Maafkan kami cikgu. Al-fatihah.

Back to the story. So dia still mengacau aku macam dulu. Duk nak kat aku balik. and aku pernah cakap kat diri sendiri, "jangan terima dia balik Hana, dia tu main main. Tak pernah serius. Hang nk dia tinggal hang lagi ka? Kali ni berapa minggu? Sehari? dua hari?" Hahaha. Memang aku nekad gila la taknak "baik" dengan dia macam dulu. Then aku dengar dia pun duk mengayat sorang budak perempuan sekolah lama dia time dia form 2 dulu. Dorg jumpa balik time pi sukan peringkat sekolah. Dia budak sukan, budak tu pun budak sukan. Eloklah. Hahaha Tak dinafikan, memang aku jeles. Tapi hmm sikit jela. Kehkeh.

Then aku terfikir, dia still nk mengorat aku, tapi duk nak kat perempuan lain jugak? Aku memang down gila la time tu. Rasa macam diri ni tak dihargai langsung. Taktau la tak dihargai kut mana? Rasa macam oh, kalau dapat aku, hg lupa dia? Kalau hg dapat dia hg lupa aku? Memang sakit hati gila weh. Aku ni mcm spare la? dah takdak hat lain baru mai cari aku balik. Lebih kurang macam tu la. Kehkeh. Aku duk fikir, dia ni still suka aku ka dak? Ka aku ja perasan tehegeh hegeh sorang sorang? Hahahahhaha.

Dalam masa duk nak baik balik dengan aku? hg boleh duk mengayat budak lain? Hahahaha. Aku ckp kat diri aku, memang dia ni tak serius langsung. Lantak dia la Hana oi. Pastu aku ada tulis dalam facebook. Sebijik macam yang pernah dia cakap kat aku dulu, "Once you broke my heart, you'll never get it back. Ingat ayat ni tak budak? Itu yang saya sedang lakukan" Kehkeh im pretty sure dia baca benda tu. Dia stop kacau aku. Aku rasa dia duk syok perayat budak sekolah lama dia tu kut. Tu yang lupa aku. Kahkah. 

Pastu time goes by... kami just sembang biasa biasa dalam kelas. Macam kawan kawan biasa. Message tanya kerja sekolah, jadual apa esok, bla bla. Then a year past. Bila turn next year.. aku form5, aku ingat boleh la hidup tenang sikit. Tapi....T_T 

January 22, 2016

♥ New place.

missing myboy T_T

Yeay it almost a month im here, in Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sultan Azlan Shah. (KSKBSAS). Hehe. Boleh tahan la. First first je rasa macam semak sikit, then lama lama dah boleh adapt. About my orientation, its a good thing! lol first time aku cakap orientasi ni benda bagus. lol. Aku pun still contact with my first group ever since being here. Even group whatsapp kitaorang pun still active. Kahkah. Group aku nama ActiveFast. Lol. Group aku terdiri dari pelbagai peringkat umur. Haha. 25tahun ada 23 ada 20 ada 18 pun ada! Nasib aku golongan pertengahan. Even berbeza umur, kitaorg tak pernah pun beza bezakan, ko muda ke ko tua ke, kitaorang bersembang pun main "aku hg kau ko" je. Takde la ber kak adik abang bagai. Yeay! Baru la tak awkward kan? Haha


So i must say being here is not bad at all. Nothing make me sad. Nothing goes wrong. So far so good? Very good i guess? Tapi, takboleh lari dari perasaan takut, sebab dengar-dengar je taklimat bab rules, terus cuak. Quite strict. T_T Berbeza gila dengan UiTM. Tapi, takpelah nak buat macam mana. Mana tahu by this way, boleh ubah diri aku yang tak berguna ni? Kahkah. Masa assembly bulanan haritu, ada anugerah untuk pelajar cemerlang. Peh, senior senior pharmacist 20 orang deans list. T_T Tujuh orang 4flat. Sumpah rasa semangat terus nk bagi dapat deans list jugak. T_T Doakan aku.


Weeee im happy being here ^^ tak sabar nak naik naik dan naik sem! Nak posting! Nak segalanya! Im so eksaited lol. Jangan eksaited sangat Hana, nanti ade la tu benda tak kena. kehkeh. Takpa pray for the best, kita hanya merancang. Yang lebih mengetahui uruskan segalanya. My class ada hundred lebih student. 111, i guess? lucky number lol. Mula mula tu mmg payah jugak la nak hafal nama, muka setiap sorg. Kahkah. Tapi its ok, slow slow, time by time nnt ingat jugak semua orang. Orang borneo ramai jugak dalam class aku. 1/4 mungkin? Dengar dorang bersembang mmg best. Walaupun tak faham apa. Kahkah. 

Tu je kut aku nak cerita. Nanti ada masa aku update pasai my study. Subject dia macam mana. huhu. moh le berkongsi cerita. Sebab aku sebelum nak masuk sini, aku search bab penolong pegawai farmasi ni, tapi takbanyak pun info. Ada satu dua blog je yang cerita. Takpe, meh aku jadi orang ketiga yang cerita pasal course ni. Hehehe ^^ adios. 

January 3, 2016

♥ Goodbye.



Is it too late now to say happy new year? Hehe Happy new year. Walaupun dah 3hari berlalu. Hambar je 1st January 2016 aku. Kahkah. Pi tengok firework, firework pun takde. Hampes. T_T Takde rezeki nak tngok firework tahun ni. Kehkeh. New year, new me? Nope, im still the same. But, in the way to the new me. Hehehe.

So this entry is for telling you guys that i'll berangkat ke Kolej esok. So there will be no new entry dalam masa yang terdekat ni. Busy mungkin? Orientation? Cari kawan? Sesuaikan diri? I hopes every single thing will be turn out okay. *finger crossed*

adios, see you when i see you. :)