June 17, 2016

♥久しぶり

久しぶり-hisashiburi-Long time no see.

Yeah, been a half year im being away from this blog. I think this is perfect time to say that, i'll no longer updating this blog since im busy with my life, and also i did not have that writing talent anymore. lol. 

Its true, everytime when i feel like seriously very excited to tap on my keyboard to write something, my brain freeze. Totally freeze. and aku rasa aku takboleh nak endure rasa sakit bila nak tulis, tapi otak aku freeze. sungguh weh, sakit rasa dia. Haha. Actually, nope. For now, aku rasa better aku stop menulis. Sebab apa? sebab yeah aku ada life. Haha 

Aku start this blog dulu pun sebab aku bosan, habih PMR taktahu nk buat apa, jadi hiduplah blog ni. Tapi skarang, aku dah ada life, this blog no longer needed. Hahahaha, nnt bila aku dah takde life, aku kutip kau balik ye, blog. Harap kau masih setia menunggu aku. Huhu. 

 So, this is it. farewell my friend. see you when i see you. adios ;)
January 22, 2016

♥ New place.

missing myboy T_T

Yeay it almost a month im here, in Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sultan Azlan Shah. (KSKBSAS). Hehe. Boleh tahan la. First first je rasa macam semak sikit, then lama lama dah boleh adapt. About my orientation, its a good thing! lol first time aku cakap orientasi ni benda bagus. lol. Aku pun still contact with my first group ever since being here. Even group whatsapp kitaorang pun still active. Kahkah. Group aku nama ActiveFast. Lol. Group aku terdiri dari pelbagai peringkat umur. Haha. 25tahun ada 23 ada 20 ada 18 pun ada! Nasib aku golongan pertengahan. Even berbeza umur, kitaorg tak pernah pun beza bezakan, ko muda ke ko tua ke, kitaorang bersembang pun main "aku hg kau ko" je. Takde la ber kak adik abang bagai. Yeay! Baru la tak awkward kan? Haha


So i must say being here is not bad at all. Nothing make me sad. Nothing goes wrong. So far so good? Very good i guess? Tapi, takboleh lari dari perasaan takut, sebab dengar-dengar je taklimat bab rules, terus cuak. Quite strict. T_T Berbeza gila dengan UiTM. Tapi, takpelah nak buat macam mana. Mana tahu by this way, boleh ubah diri aku yang tak berguna ni? Kahkah. Masa assembly bulanan haritu, ada anugerah untuk pelajar cemerlang. Peh, senior senior pharmacist 20 orang deans list. T_T Tujuh orang 4flat. Sumpah rasa semangat terus nk bagi dapat deans list jugak. T_T Doakan aku.


Weeee im happy being here ^^ tak sabar nak naik naik dan naik sem! Nak posting! Nak segalanya! Im so eksaited lol. Jangan eksaited sangat Hana, nanti ade la tu benda tak kena. kehkeh. Takpa pray for the best, kita hanya merancang. Yang lebih mengetahui uruskan segalanya. My class ada hundred lebih student. 111, i guess? lucky number lol. Mula mula tu mmg payah jugak la nak hafal nama, muka setiap sorg. Kahkah. Tapi its ok, slow slow, time by time nnt ingat jugak semua orang. Orang borneo ramai jugak dalam class aku. 1/4 mungkin? Dengar dorang bersembang mmg best. Walaupun tak faham apa. Kahkah. 

Tu je kut aku nak cerita. Nanti ada masa aku update pasai my study. Subject dia macam mana. huhu. moh le berkongsi cerita. Sebab aku sebelum nak masuk sini, aku search bab penolong pegawai farmasi ni, tapi takbanyak pun info. Ada satu dua blog je yang cerita. Takpe, meh aku jadi orang ketiga yang cerita pasal course ni. Hehehe ^^ adios. 

January 3, 2016

♥ Goodbye.



Is it too late now to say happy new year? Hehe Happy new year. Walaupun dah 3hari berlalu. Hambar je 1st January 2016 aku. Kahkah. Pi tengok firework, firework pun takde. Hampes. T_T Takde rezeki nak tngok firework tahun ni. Kehkeh. New year, new me? Nope, im still the same. But, in the way to the new me. Hehehe.

So this entry is for telling you guys that i'll berangkat ke Kolej esok. So there will be no new entry dalam masa yang terdekat ni. Busy mungkin? Orientation? Cari kawan? Sesuaikan diri? I hopes every single thing will be turn out okay. *finger crossed*

adios, see you when i see you. :)