April 28, 2014

When ur heart say "enough"


Hey guys. Update time.


So Hi. Long time no membebel here right? So hows life guys? Okay? Haha good then. My life. Its all goes chaotic now. Semua like mixed up and jadi tak teratur then boom meletup. Bored + live + Love + bad luck = BLERGH. Idk why. Ergh. 


And about what i choose for further study. Physiotherapy and perkembangan awal kanak kanak. Haha i dont even want it. It just like ah pilih je, minat nanti boleh dipupuk and kau suka bebudak right? nnt boleh jadi cikgu tadika or physiotherapy part kanak kanak. Then mula la fikir ah kalau aku takboleh nak ikut mcm mana nanti. Kalau aku failed mcm mana nnt. Then i was like "D*mn, you have choose it and you must serius dengan benda tu nanti, sebab benda alah tu tak boleh nak tukar dah pun nnt kalau dapat?" This is bad. Tu la orang cakap, "fikir dulu habis habis dalam dalam sebelum buat something dalam hidup kita. Fikir dulu, baik buruk. Fikir dulu, how it goes in future." Susah jugak berperang dengan diri yg dulu dengan diri yg sekarang. Dah macam orang gila. Serius.  


Then other than UPU. Aku dapat UniKL, course also in Physiotherapy. Hahahahahaha Why the hell aku pilih physiotherapy je semua. Lepas dapat result result ni baru aku sedar. Kenapa aku pilih benda alah tu je semua? Blergh. Then i got KPTM. KTPM ni macam aku suka. Course in Computer Graphic Design. But i dont even know apa kerja dia nanti. and the bad thing is, aku dapat kat Batu Pahat, Johor. Weh, aku kat utara. Dia bagi kat selatan nuh. Seriously, HOW DO I FREAKING SURVIVE THERE??! Sebab dari standard 1 till form 5 aku duduk bawah ketiak my parent. Asrama pun tak pernah jejak. Camping, school trip bagai tu pernah la, but it just for 2 or 3 days, paling lama 5. Serius. 


Tu la orang cakap. "Belajar berdikari weh. Susah nanti nak gi jauh jauh. Jangan harap ada je orang nak support kau. Kena pandai pandai sendiri jugak. Buat keputusan sendiri. Jaga diri sendiri." Tapi, aku bukan jenis yang tak reti yang nak jaga diri (sometime je merapu sikit......) and jenis anak mak or ayah, berkepit dengan dorg 24hours. It just weh JAUH SANGAT KOT. What if something happen. Tapi dulu aku jugak yang cakap nnt study nak study jejauh la bende la. Tapi skarang? Hahahaha. Cakap je lebih dulu. Bila dah depan hidung. Ha? Terkedu. My mom say, "tunggu result UPU dulu.. Kalau takdapat kita gi ziarah Johor ye dik" Hahaha. Then dapat Form6 aliran sains. WHAT? Nak hadap Chemistry and addmath AGAIN?! How about no? Im not into them serius. Bio aku boleh lagi. Physics aku ok ok lagi. Chemistry mmg aku give up. 


The worst is, KPTM, UniKL, and form6 semua deadline before 9 or 10 May. The hell man, result UPU keluar 4 or 10 may? What if kalau result keluar 10? Why man, macam memaksa je suruh kitaorang masuk sane. T_T Its not even fair. Tak faham ah. and one more, aku punya pilihan kat UPU semua tak ada yang interview. Hahaha. My friend semua ambil asasi tesl kat Uitm yang mmg kena interview, walaupun tu mmg aku nak pilih, tngok tngok ada interview, terus cancel. Lagipun asasi. Aku nak diploma terus. Hahaha. Hal yang paling aku lemah. Interview. Speaking infront of people yang baru jumpa. Cakap depan orang ramai. Aku memang benci benda ni. 


The bad thing about myself yg mmg tak boleh diubah is aku takkan cuba something yang baru yang aku tak suka and aku mmg takboleh buat. Bc aku tahu aku takboleh buat, and why even bother to do it? Orang cakap takde pengalaman la macam tu. Hahaha, why i need pengalaman for something that i dont like? Macam membazir je. Right? Oral English time sekolah pun aku macam bangang, bernasyid ke apa benda ntah aku buat kat depan class tu. That was depan my friend yang slalu jumpa tu? Kalau yang takpernah jumpa taktau la. Haiyo. How to present nnt kat U................. Im dead. 


Act, aku taktahu pun aku nak apa untuk sambung belajar nanti. Hahahaha. i dont even have cita cita. Hahahaha. Tapi dalam kepala otak aku ni ada satu, buat game. Taktahu kenapa aku teringin nak buat benda tu. Then aku bgtahu my dad. Then he said "Dik, hang nak buat game apa? Pilih yang ada masa depan la dik, hang merapu sungguh la. Game adik buat sapa nak main ha?" Then i was like okay. Okay. Ridiculous tahu. Okay know tunggu UPU. Then decide what to choose. Mintak mintak result 4May. Pls keluar 4May. T_T Eh tapi kan kalau kita daftar je cakap nak, then tak pergi boleh kan? Kaaann? pls cakap boleh. Hahaha. Okay enough then. Bye, xoxo 



8 comments:

  1. Dalam dilemakann nk decide hala tuju ni T__T
    Oh ya, batu pahat johor dekat sgt dgn tempat saya. Tehehe. Better tunggu result upu cemana. All the best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tahu takpe. Payah nak fikir nak pilih apa kalau taktahu minat apa. Hahaha
      Yeke dekat? Haha boleh singgah la kalau saya gi sana nnt :p Tula duk tunggu Upu la ni. Thankss :D

      Delete
  2. Kan ? UPU punya result yg last sekali keluar (maybe) . Kalau dpt byk offer and dpt pulak yg kite minat , mmg pening la kann . Serba salah je ~ Huhuu ,
    Btw , all the best !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tahu takpe. Kadang kadang rasa ah biar la offer offer ni. Kat UPU pun nnt mesti dapat yg kita pilih tu. Then tetiba fikir lagi kalau tetiba tak dapat apa time UPU? Hahaha Hampes T_T

      Delete
  3. buat solat ikhtiharah hana.. insyaAllah nnti apa yg awak akan pilih tu lebih menjamin masa depan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. Pasti buat! Hehe.. Thanks ^^

      Delete
  4. adik teena pun aritu g interview asasi tesl. dip & asasi ada pro & cons. depend pd kita nk apa. papepun all the best yee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke? Goodluck for ur adik. hehe thanks :)

      Delete

No harsh word. Thank you! x