December 19, 2015

♥ Not so private blog.


Siapa Zayn's kipas-susah-mati here angkat tangan!!!! lol :p Oh god why handsome sangat ni? I've been there since x-factor. Heart break teruk time zayn leaving. Tapi takpe, i think solo lagi best. Takyah nak serabut nak fangirling kat Harry ke Zayn. Kahkah. Dulu time teruk gila minat kat dorg, I even have their fan account on twitter. Tapi dorg takde follow aku pun :( The Wanted ade la. Hmm taknak The Wanted, nak One Direction. Dah kenapa cerita pasal 1D ni? K dah. Bye. 

Hari ni aku nak cerita kenapa aku change this blog address. Semua orang yang ada blog mesti ada perasaan ni taksuka bila kawan or family or sapa sapa jelah yang kita kenal tahu pasal our blog. Kan? Kehkeh. Satu hari my classmate Harith, dia whatsapp, "expect less, hurt less" aku macam pehal dia ni tiba tiba whatsapp quote tu. Pastu aku rasa macam aku pernah baca benda ni, tapi kat mana ntah? Then aku malas fikir, aku abaikan je. Aku tak reply pun, malas nak layan.

Pastu 10min lepas tu dia whatsapp lagi, "kau blue tick kan aku, sampai hati. Btw best jugak blog kau, takde tulis pasal aku pun kan." Aku like? What the fish man, mane mamat ni tahu aku punya blog. Aku terkejut gila. Setahu aku, aku tak pernah pun dedahkan address blog aku kat sapa sapa kecuali dalam dunia bloggers ni. Aku tanya dia "mana ko tahu haaaaaaaa?" Pastu dia reply, "haritu aku pinjam laptop kau, aku ter. ter. ter bukak history." Ceit, kurang asam punya budak. Habis terdedah personal life aku. 

Aku terus suruh dia delete memory dia tentang blog aku or apa apa yang berkaitan blog aku. Hahahaha Dia kata "mana boleh, ala biarla aku baca. Boleh tahan jugak penulisan kau. Lain kali tulis la pasal aku. Lagi rating blog kau menaik." Aku cakap kat dia pergi mampus. Pastu sepantas kilat aku tukar address blog ni. T_T Rasa macam terdedah segala rahsia hidup aku. Hahahha. Ntah la kenapa, kalau orang yang aku kenal baca je mesti rasa tak best. Kalau orang yang tak kenal baca, ok pulak? Ntah la. kehkeh

Mungkin sebab aku taknak orang yang aku kenal tahu apa aku rasa. Sebab apa yang aku tulis kat sini, semua aku tak luahkan dalam real life. Apa yang aku tak sampaikan dalam dunia luar, aku sampai kan kat sini. Ala kira macam diary aku la ni? Takkan kau nak bagi orang yang kau kenal baca diary kau? Kan? Kalau orang yang aku tak kenal baca, its okay. Sebab lantak la? dia tak kenal aku? keh keh. 

Seminggu lepas tu, Harith whatsapp balik. "Oi pendek, mana blog kau?" Pastu aku reply "dah delete" KAHKAHKAH. Dah la panggil aku pendek T_T Ah lantak dia. Aku fikir, macam bodo jugak mamat ni. Dah dapat baca blog aku tu, senyap senyap dah la. Nak bgtahu aku kenapa? Kan dah tak boleh baca sekarang. Kahkah. Padan muka. So now, aku dah senang hati. Rahsia aku terselamat dari kecaman dunia. Kahkah. Moral of the story, jangan bagi orang pinjam laptop. Kalau nak bagi jugak, delete history. Kahkah. k adios. :)

4 comments:

  1. i can relate T^T
    sekarang byk dah kwn BV tau pasal blog BV, sho shyyy~
    tapi i dont care, asal jangan mention psl blog dpn2 XD

    ReplyDelete
  2. ye jugak kan... dah baca senyap2 sudah..hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan? mamat tu mmg pelik sikit. Kahkah

      Delete

No harsh word. Thank you! x